Hiihtokeskuksissa paljon uutta lapsille – Kivaa Tekemistä vieraili Skiexpossa 2016

Julkaistu:

04.11.2016
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä -tiimimme – Sari ja Henri – vieraili 4.11.2016 jälleen Helsingin Messukeskuksen laajassa Skiexpo-messutapahtumassa, joka jatkuu 6.11. saakka. Maskottikuva tarttui perinteen mukaan jälleen matkaan!

Tälläkin kertaa maskotti oli karannut länsinaapurin hiihtolomakohteista. 🙂

Tämä kohtaaminen oli jo puoli voittoa, mutta myös ihmiset olivat ständeillä mukavia ja ystävällisiä – liekö johtunut messujen alkuvaiheesta ja lumisista pakkasmaisemista Etelä-Suomea myöten!

Messuilla on tosi paljon kaikkea, mutta vierailimme lähinnä muutamilla hiihtokeskusosastoilla. Päällimmäisenä nousivat esille satsaukset lapsiin ja lapsiperheisiin.

Lasten sunnuntaina 6.11. Skiexpo for Kids -alueella (halli 6) pääsee pomppulinnaan ja karuselliin veloituksetta. Saattaapa siellä törmätä Muumipeikkoon, Ville Viikinkiin ja Werneriinkin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lasten sunnuntaina 6.11. Skiexpo for Kids -alueella (halli 6) pääsee pomppulinnaan ja karuselliin veloituksetta. Saattaapa siellä törmätä Muumipeikkoon, Ville Viikinkiin ja Werneriinkin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pohjois-Karjalan Kolin (josta kirjoitimme 5.9.16) Matkailuyhdistyksen Veli Lyytikäinen kertoi upeista rinteistä sekä laduista, joita Kolilla on yllättävän paljon – 80 km.

Suomen pisin yhtämittainen valaistu latu 25 km kiertää Kolin ja Loma-Kolin vaaramaisemissa. Euroopan pisin jäätie Kolin kylästä Pielisen yli Vuonislahteen avautuu jälleen tammi-maaliskuulle jäätilanteen niin salliessa.

Nurmeksen Bomban kylpylässä on päällä kokonaisvaltainen uudistus, jonka on määrä valmistua kesäkuussa 2017.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Itä-Lapin perinteisessä kohteessa Saariselällä kääntyi viime kaudella uusi sivu. Kuusi rohkeaa yrittäjää osti hiihtokeskuksen Inarin kunnalta. Yksi heistä, toimitusjohtaja Jarmo Katajamaa, kertoi, että kunkin osakkaan osaamiset täydentävät toisiaan.

Jarmo kuvaili horisontin ulottuvan Saariselällä joka suuntaan silmänkantamattomiin. Monille Saariselkä on tuttu hiihtoretkistä hyvässä Lappi-moodissa, erämaakämpistä ja tunturien välisistä kuruista.

Saariselällä käy paljon myös ulkomaalaisia turisteja ja tällä kaudella satsataan erityisesti uuteen lastenrinteeseen ja tekniikkarinnealueeseen. ”Se on tosi loiva ja tarkoitettu niille, jotka eivät ole koskaan aiemmin olleet lumella – pikku lapsista aikuisiin.”

Uutta on myös jopa 1,8 kilometriä pitkä verkotettu pulkkamäki aiemman 1000-metrisen sijaan. Suunnitteilla on myös Winter Park -lumihuvipuisto snowtube-kouruineen ja lumilabyrintteineen.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Jos haluat, että tulemme tutustumaan ja kirjoitamme sinun kohteestasi valtakunnallisessa KivaaTekemistä.fi -mediassa ja nostamme kohteesi Tähtikohteeksi, ota yhteyttä ja pyydä tarjous henri@kivaatekemista.fi tai puh. 040 468 174. Suurimmalla osalla kesän 2016 kampanja-asiakkaistamme oli vilkas ja hyvä kesä. Lue lisää
**

Kun Lapista tullaan etelämmäksi, niin korkea kohta löytyy myös pikkuisen Lapin läänin eteläpuolelta, Pudasjärven Iso-Syötteeltä. Jussi Kiiskilä kertoi vuosi sitten laajennetusta lumimaasta uusine rinteineen ja hisseineen.

Syötteellä on Suomen pisin snowpark sekä hyvät freeride- eli vapaalaskumahdollisuudet luonnonlumessa lajin harrastajille.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ukkohalla ja Paljakka, hieman Iso-Syötteen eteläpuolella Kainuussa, uudistuivat nekin vuosi sitten, kun Ukkohallan yrittäjät hankkivat Paljakan omistukseensa. Ukkohalla-Paljakka julkisti nyt syyskuussa ison investointiohjelman.

Lapsille on luvassa jo tälle kaudelle Ukkohallaan parannettu lastenmaa ja uusi hissi.

** KivaaTekemistä.fi -palvelu uudistui syyskuussa 2016 myös englanninkieliseksi LikeFinland.com -palveluksi **

Messumatka jatkui Kainuun eteläosaan Vuokattiin, jonka Inga Ärnfors kertoi syysloman olleen Vuokatissa vilkas. ”Samaan aikaan käytössä olivat sekä golfkenttä että ensilumen latu.”

Vuokatin Angry Birds -puisto on remontoitu ja se avattiin uudistuneena 30.9. Vuokatin ensilumen ladulle – avattu 10.10. klo 10 – pääsevät maksua vastaan myös ”matti meikäläiset” ja yhteiselo huippuhiihtäjien kanssa sujuu kuulemma hyvin.

Vuokatin rinnekeskukseen avattiin pari vuotta sitten sisäleikkipaikka Hupila, joka on Ingan mukaan samalla hyvä rauhoittumispaikka lapsille.

Vuokatin Kim Wikberg ja Inga Ärnfors. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vuokatin Kim Wikberg ja Inga Ärnfors. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuopion Nilsiän Break Sokos Hotel Tahkolle on avattu puolestaan Muksula, joka oli käytössä Tahkon MTB-viikonlopun ja syysloman aikaan sekä on käytössä myös talvisesonkina. Muksulassa järjestetään lapsille ohjelmaa ja lastenhoitoa pientä maksua vastaan, niin aikuiset saavat ”lomalomailla”.

Päivi Hartikainen ja Salla Kotsalainen kertoivat myös viime vuonna avatusta kokonaan uudesta perherinteestä sekä tälle kaudella tulevista uusista OnniBus-yhteyksistä Tahkolle.

Tahkon matkailun Salla Kotsalainen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tahkon matkailun Salla Kotsalainen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Länsi-Lapin Ylläksen Laura Hokajärvi kertoi meille uusista talvipyöräreiteistä, joiden pituus Ylläksellä kasvaa 50 kilometristä 70:een. ”Eilen aloitettiin rinteiden lumetus täydellä teholla ja rinnekauden avaus on näillä näkymin 19.11.”, Laura kertoo.

Kevättalvella Ylläksellä on luvassa uusi Ski Classics -massahiihtotapahtuma 8.4.2017.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Uutta Skiexpo-messuilla!

Tapahtumaan rakennetaan ensimmäistä kertaa maastohiihtolatu aidosta lumesta. Noin 35 m pituisella ladulla pääsee mm. testaamaan uusimpia välineitä.

Aukioloajat

4.-6.11. SkiExpo – GameExpo – DigiExpo – BoardExpo – Lätkä & Säbä, Helsingin Messukeskus

Perjantai 4.11. klo 12-20
Lauantai 5.11. klo 9-19
Sunnuntai 6.11. klo 10-17

Liput ja lisätiedot (www)

**
Pysy kuulolla. Kivaa Tekemistä -mediassa on lähipäivinä luvassa laaja artikkeli Ylläksen perhekohteista.

Kuvat: Sari Särkijärvi
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.