Suomen ensimmäinen Prison Island avattiin Vantaalle

Julkaistu:

06.03.2015
| Kirjoittanut:

Päivitetty 2016

Testasimme Vantaan uuden seikkailukohde Prison Islandin keväällä 2015 ja päivitimme tätä artikkelia soveltuvin osin kesällä 2016.

Mikä ihmeen Prison Island?

Yksi tyttöjen suosikeista oli tämä erikoinen "pallomeri". Kuva: KivaaTekemistä.fi

Yksi tyttöjen suosikeista oli tämä erikoinen ”pallomeri”. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vantaa sai viime viikolla aivan uutta värinää, kun Suomen ensimmäinen Prison Island -seikkailullinen vankilasaari avattiin Viihdekeskus Flamingoon. Prison Island on rakennettu uusiin tiloihin laserpeli Megazonen yhteyteen.

Prison Island, ”vankilasaari”, ei ole niin pelottava, kuin miltä nimi saattaa kuulostaa. Eikä Prisonissa kuulu korvia särkevää meteliä, kuten Aada 7v etukäteen mietiskeli. Aada pääsi tutustumaan kanssamme Prisoniin jo rakennusvaiheen loppumetreillä ja sen jälkeen hän odotti vierailua innokkaasti. Prison Islandin Joni Liikanen ja yrittäjä Maarit Spåre kertoivat, kuinka heidän tutustumisvierailunsa Prison Islandiin Ruotsin Västeråsissa oli sikamagee kokemus!

Prison Islandin ja Megazonen Nea ja Joni. Onks tukka hyvin? :) Kuva: KivaaTekemistä.fi

Prison Islandin ja Megazonen Nea ja Joni. Onks tukka hyvin? 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Arvoitukset eivät todellakaan ratkea kädenkäänteessä

Kivaa Tekemistä pääsi seikkailemaan Prisoniin avajaispäivän jälkeen viime perjantaina. Kokoonpano oli tällä kertaa isät-tyttäret -kaksikko. Tytöt Aada 7v ja Venla 10v olivat täysillä mukana alusta saakka. Kelloa ei tarvinnut tunnin mittaisessa seikkailussa katsella.

Sellejä Suomen Prison Islandissa on avattuna 15, kun kokonaismäärä tulee nousemaan 18:aan. Joni antoi meille tarkat ohjeet, miten vankilassa toimitaan. Kuhunkin selliin mennään koko 2-4 hengen tiimillä sisään. Sisään pääsee avainlätkää näyttämällä, kun sellin oven vihreä valo palaa.

Kivaa Tekemistä testasi: Henri, Karri, Aada ja Venla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä testasi: Henri, Karri, Aada ja Venla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Aikaa tehtävän ratkomiseen on 2-5 minuuttia. Kun aika tulee täyteen, sellin punainen valo syttyy ja kaikkien tulee poistua sellistä. Sellistä voi poistua aiemminkin, mutta mistään sellistä emme tainneet lähteä ennen aikojaan.

Jos ratkaisu onnistuu, selliin syttyy vihreä valo. Samaan selliin voi mennä kokeilemaan uudestaan. Käytävän tulostaululta näkyy joukkueiden pistetilanne. Ratkaisut eivät ole helppoja, kuten tiimimme pistemäärä 119/1100 kertoo! Kannattaa panna paremmaksi.

Millaisia tehtäviä?

Sellihuoneessa pitää ja kannattaa ensin miettiä, mitä huoneessa pitää tehdä. Osassa selleistä tehtävän luonne ratkeaa nopeammin kuin toisissa. Eri selleissä tarvitaan erilaisia taitoja. Ovissa on ilmoitettu, vaatiiko tehtävä fysiikkaa, hoksottimia vai tekniikkaa.

Minulle eniten jäivät kutkuttamaan Einstein- ja Master Mind -tehtävät, joihin emme ehtineet kunnolla paneutua. The Codeen pääsimme hyvin kärryille ja pisteiden makuun. Sellissä ei kannata panikoida, sillä aikaa ratkaisemiseen on kahdesta viiteen minuuttia ja se vaihtelee tehtävittäin. Ympärille katselu ja kokeilu on sallittua! Jos pääsee jyvälle ja aika loppuu kesken, voi mennä yrittämään uudestaan, mutta samaan selliin ei kannata ”jäädä asumaan”.

Jotain on jo ratkaistu, jotain on vielä ratkaisematta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jotain on jo ratkaistu, jotain on vielä ratkaisematta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
MAINOS: Perheen kesäloma suunnitelmissa?
Tutustu yhteistyökumppanimme matkatoimisto Skafur-Tourin Riitta Kiukaan Kivaa Tekemistä Ahvenanmaa -perhepakettiin ja viime kesän kokemuksiimme Ahvenanmaasta ja uudesta Smart Parkista.

KivaaTekemistä.fi -palvelu on uudistunut kesäkuussa 2016! Voit etsiä helposti kivoja vapaa-ajan kohteita myös kännykällä.
**

Hieman epäselväksi jäi, miten pisteitä kertyi, mutta se tekee pelistä jännittävän. Saimme pisteitä useimmista niistä tehtävistä, joissa koimme onnistumisia. Tiukka tulosteraportti seikkailun jälkeen saa sormet syyhyämään, josko ensi kerralla onnistaisi paremmin. Ehkäpä kannattaa tarkemmin miettiä, millä alueilla tallustelee, etteivät liiketunnistimet rankaise pistemenetyksillä.

Aadan suosikkitehtäviä olivat muun muassa Under Ground, Escape Tunnel, Mine Field ja Fishy. Useimmista suosikeista ropisi myös pisteitä, mutta ei sitä maksimia ja vihreää valoa. Laskemiseen ja musiikkiin liittyvät tehtävät olivat herkeämätöntä tiimipeliä, vaikka olimme eri-ikäisiä.

Prison Islandissa arvelutti etukäteen se, pärjääkö siinä vain, jos on hyvä Trivial Pursuitissa ja tietää leffoista ja kulttuurista kaiken. Ei vaikuta mitään!

Mentäiskö tuonne? Mitenkähän sellin vihreän valon saisi syttymään... Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mentäiskö tuonne? Mitenkähän sellin vihreän valon saisi syttymään… Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kenelle?

Prison Island sopii arvoituksista pitäville kouluikäisille lapsille ja aikuisille. Voisi kuvitella, että työ- ja synttäriporukoille Prison Island antaa kunnon kiksejä ja käy varmasti tiimihengen kohottamisesta! Prisonissa voi kilpailla myös joukkueittain.

Kivaa Tekemistä -tiimin mielestä Prison Island voisi olla yliveto, yllätyksellinen lahja kumppanille yhteiseen kokemiseen.

Lydia odottaa innolla Prisonin seikkailijoita palveltuaan jo vuosia Megazonen pelaajia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lydia odottaa innolla Prisonin seikkailijoita palveltuaan jo vuosia Megazonen pelaajia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Prison Island suosittelee itsenäiseen seikkailuun vähintään 10-vuotiaita ja sitä nuoremmat voivat seikkailla aikuisen seurassa. Jos seikkailuun haluaa samalla reissulla lisää toimintaa, kannattaa osallistua Prison Island -arvoitusten jälkeen Megazone-lasertaistelupeliin.

Suomen toinen Prison Island avattiin Jyväskylään syksyllä 2015 (www) ja kolmas avataan Helsingin Salmisaaren Liikuntakeskukseen syksyllä 2016 (www). Vantaan Flamingon Prison Island on auki joka päivä myös kesällä – juhannusta 24.-26.6.2016 lukuun ottamatta.

Kivaa Tekemistä -video Prison Islandista

Yhteystiedot
Prison Island
Viihdekeskus Flamingo
Tasetie 8, 3. Krs (sisäänkäynti Megazonen ovesta)
01510 Vantaa
Puh. 050 596 5007

Aukioloajat ja soveltuvuus erityisryhmille

Flamingossa on iso maksuton parkkitalo ja sinne on hyvät kulkuyhteydet mm. lentoaseman Aviapoliksen juna-asemalta ja Tikkurilasta (bussit 561, 562) sekä Helsingistä.

Prison Island on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja yhteistyökumppani.
Jos haluat teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurin osa kesän 2015 kampanja-asiakkaistamme teki kävijä- tai myyntiennätyksen. Lue lisää.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.