Tentsile Experience Grelsbölessä paljon uutta – Kivaa Tekemistä vietti yön puussa!

Julkaistu:

21.05.2020
| Kirjoittanut:

Retkemme alku oli vähän usvainen ja kolea, mutta lasten asenne oli 10! Iiris ja Aada tentsileensä tutustumassa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Olipa hieno vierailla jo neljättä kertaa Sauvossa Varsinais-Suomessa, Kemiön saarta vastapäätä.

Tarkemmin sanottuna Sauvo sijaitsee 181-tien eli paikallisella matkailukielellä Raitti 181:n varrella Turku-Helsinki -moottoritieltä Kemiön suuntaan.

Grelsböle on maanviljelystila, jota emännöi isänsä jatkajana Miia Juvankoski. Tämän lisäksi tarmokas nainen haluaa kehittää kesällä 2017 avattua Tentsile-elämysmajoituskohdettaan jatkuvasti. Tentsile tarkoittaa erikoisvalmisteista telttaa, joka on kiinnitetty puiden väliin n. 1-2,5 metrin korkeuteen.

Sisälle mennään keskeltä tai sivuilta. Mainiota on se, että alatasoille voi jättää varusteita, jolloin ne ovat aamukasteen ulottumattomissa – ainakin suurimmaksi osaksi.

Miia on sekä Grelsbölen Tilan että Tentsile Experience Grelsbölen emäntä, jolla pysyy käsissä niin traktori kuin tentsilen liinat ja tarjoilut. Apunaan aika ajoin avopuoliso, läheisen Salmensuun lihatilan toinen veljeksistä, Tero Toivonen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lapset olivat odottaneet tätä retkeä jo pitkään. Olimme liikkeellä toukokuun puolivälissä kokoonpanolla 1 aikuinen, kaksi 12-vuotiasta tyttöä ja yksi 8-vuotias poika. Meille sattui melko kolea sää, sillä yöllä oli alimmillaan parisen astetta.

Oli tosi hyvä kun saimme Miialta hyvät makuupussit, peitot ja alustat tentsileen, jossa yövyimme. Meillä oli myös omia makuupusseja ja yöllä oli syytä olla pipo päässä ja hyvät kerrastot päällä. Jakauduimme kahtia niin, että tytöt halusivat nukkua omassa tentsilessään.

Sitten kaikki olikin jo aika hyvin. Mutta ennen yötä tapahtui vaikka mitä!

Illalla leikimme piilosta tunnin verran ja se oli tosi kivaa. Tätä ei saisi varmaan kertoa, mutta eräs kaveri löysi piilopaikan jopa Tentsilemäen uudesta upeasta kesäkompostorista kalliolla! 😊

Halonhakkuuta ja Grelsbölen herkullinen eväskori, jossa mm. lohiwrappejä ja tosi hyvää raparperi-kurkku-mansikka-fetajuusto-lehtisalaatti -salaattia. 😋 Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Päivämme sai uuden käänteen, kun pääsimme merenrantasaunaan, jossa tytöt olivat ensin tunnin ja sitten me pojat toisen tunnin.

Kaikki kastoivat itsensä hyiseen Itämeren lahteen vähintään kerran, lapset jopa useampaan kertaan! 🌊😊

Paalujen siniset merkit johdattavat Tentsilemäeltä merenrantaan ja tilalle. Puusaunan tunnelmaa ja vasemman alakuvan vastarannalla näkyy iso Kemiön saari. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Uutuuksia

Vaikka koronakevät on vaatinut Grelsböleäkin ottamaan huomioon ja muuttamaan monia asioita – ja vaikka varauksia elämysmajoitukselle ei ole niin paljoa tullut, uutta koettavaa on silti runsain mitoin!

Kun vuosi sitten koimme ja testasimme merenranta-tentsile Lemmenpesän – kyllä, se on saatavilla myös kesällä 2020! – niin tämän kesän erikoinen uutuus on kelluva Kurjenmiekka-tentsile pienellä metsälammella, jota kävimme katsomassa.

Miia osoitti kauempana olevaa paikkaa, johon Kurjenmiekka on tulossa lähipäivinä. Toimitus on jo matkalla ja lammessa kasvavat kurjenmiekka-kasvit odottavat jo uudenlaista kelluvaa lajitoveria! 🌺 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kun saunomiset oli saunottu, grillasimme omatoimisesti Tentsilemäellä makkaraa ja vaahtokarkkeja, jälkimmäiset Aadan itse hankkimia. Makkarat kuten myös Eetulle saunajuomaksi limun ostimme Grelsbölen Tilan itsepalvelukioskista, joka sijaitsee matkan varrella tentsileiltä saunalle, Päisterpääntiellä.

Kioski on perinteisesti auki 24/7 vapusta jouluun, mutta se aukesi tänä keväänä jo aiemmin, kun kysyntää on ollut ihmisten ja mökkiläisten vältellessä isompia kauppoja.

Kioskin valikoima on käsittänyt nyt myös perustarvikkeita, kuten wc-paperia, munia, maitoa, kermaa ja voita, Miia kertoi puhelimessa jo aiemmin keväällä.

Itsepalvelukioskin uutuus on todella kätevä korttimaksaminen kioskissa olevalla tabletilla. Saatavilla mm. Grelsbölen Tilan tyrnitäysmehua, toscapiirakkaa ja saaristolaisleipää, Elämys Ämmin yrttiteetä ja Salmensuun karjasta tehtyä makkaraa, jalostanut Perniön Liha. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan kotimaisia peflettejä ja keittiöpyyhkeitä. Ale-koodi muissa kuin lahjakorteissa: ”ALE2020”. Klikkaa tästä.

🔸🔸

Seikkailun kruunasi vuohiretki!

Meidän yö tentsileissä sujui hyvin, kun huolehdimme riittävästä vaatetuksesta ja siitä, että makuupussit ja pipot pysyvät päällä.

Nukutun yön jälkeen – lapset nukkuivat yhteen menoon! – meitä odotti ihana aamiainen rantasaunalla. Aamiaisen (jos se tuotteeseen kuuluu) saa halutessaan Tentsilemäellekin, mutta halusimme varmuuden vuoksi mennä saunalle, jos yöllä olisi tullut kylmä.

Aamulla tarkenimme kuitenkin kaikki hyvin myös metsässä. Pieni aamulenkki oli minulle kivaa tekemistä ennen lasten heräämistä. Miian valmistama aamiainen sisälsi mm. vastaleivottua leipää, juustoa, Salmensuun lihasta valmistettua meetvurstia, raparperivispipuuroa ja kardemummakiisseliä, kahvia ja kaakaota. 😋

Johanna Luoma on pitänyt vuohia neljä vuotta. Vuohet ovat sosiaalialalla työskentelevälle Johannalle keino rentoutua luonnossa myös itse omaan tahtiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lapset tykkäsivät vuohiretkestä ja Iiris oli positiivisesti yllättynyt siitä, että vuohet saivat kulkea vapaana metsässä. Yleensä niitä talutetaan kentällä.

Eetu löysi Kurjenmiekan lähistöltä todella meheviä ruohoja vuohille ruokittavaksi, vaikka tuttavuuden hierominen kesti vähän kauemmin kuin tytöillä.

Johanna Luoma on paluumuuttaja. Vanhassa maatalossa Sauvossa asustava Johanna on koulutukseltaan sosionomi AMK, eläinavusteinen valmentaja ja kirjallisuusterapiaohjaaja. Seuraavaksi hän aikoo hankkia kyyhkysiä.

No ne ovat varmaan sitten häkissä tai katetussa tilassa, kyselin.

Ei, kyllä niiden on tarkoitus lentää myös vapaana. Ja vuohet ovat niin ketteriä, että niitä pitää aloillaan kesäaikaan 2-metrinen aita, mutta samalla aita suojaa vuohia pedoilta.

Kahdesti päivässä lähden vuohien kanssa paimentamaan – vähän kuin koiraa ulkoiluttamaan. Vuohissa kiehtoo se, että ne ovat rohkeampia kuin lampaat ja muistuttavat enemmän itseäni. Ennen vanhaa nuoriso paimensi vuohia metsissä.

Akseli eli Artturin isä oli kiinnostunut minusta. 🐐 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vuohi ei karkaa metsästä minnekään, mutta uteliaita ne ovat varsinkin, jos ihmislauma menisi ohi. Vuohi syö heinää ja ruohoa sekä metsässä muun muassa puun kuorta, pikku oksia ja jäkälää – melkeinpä kaikkea mitä on tarjolla!

Reilun tunnin retkellä saimme kokea, kuinka vuohet ovat osa luontoa ja ainakin Akseli ja Artturi tulivat hyvin toimeen ihmisten kanssa. Eivät karanneet eivätkä riehuneet, mitä nyt välillä puskivat toisiaan. Johanna tarinoi sopivan rauhallisesti.

Vuohiretkiä on tarjolla sekä tentsile-majoituksen kanssa että ilman. Johannan omille Muistajanaisen matkassa -sivuille pääset tästä.

On tosi hienoa, että Sauvosta paljastuu aina uutta! Vuosi sitten vierailimme Grelsbölen lisäksi Elämys Ämmillä (juttu 2019) ja pari vuotta sitten burgereistaan kuulussa Rantolan Puodissa (juttu 2018).

Tentsilemäen tunnelmaa illasta aamuun. Kuvat: Kivaatekemistä.fi

Jotain viikonloppureissustamme ja lasten kiinnostuksesta ekomatkailuun kertoo se, että toukokuun koleista päivistä huolimatta kaikki lapset olisivat halunneet viettää Tentsilemäellä vielä toisenkin yön. 🔥

🔸🔸

Tentsile Experience Grelsböle on KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.