Seikkailupuisto Huipussa on uusi lisätyn todellisuuden pakopeli – testasimme!

Julkaistu:

12.08.2022
| Kirjoittanut:

Magic Portalissa 2-6 hengen ryhmä saa käyttöönsä tabletin ja taikasalkun. Taikasalkku kannattaa tutkia ennen seikkailuun suuntaamista! Kuvat: KivaaTekemista.fi

Seikkailupuisto Huipussa Espoon Leppävaarassa on joka vuosi jotain uutta! Tämän kesän 2022 uutuuksia ovat uusi Megaliuku Verkkopuistossa sekä lisätyn todellisuuden pakopeli Magic Portal.

Huippu on Suomen suosituimpiin kuuluvia seikkailupuistoja, jossa eri ikäiset ja tasoiset seikkailijat – sinä tai minä – kiipeilevät puiden välillä kulkevilla, jatkuvavarmisteisilla seikkailuradoilla. Tarjolla on myös kaunis minigolfrata joen ylityksineen lautalla!

Viime kesänä Huippuun avautui perheen pienimmille tarkoitettu Verkkopuisto, jossa seikkailijat temmeltävät kimmoisien suojaverkkojen ympäröimänä. Kirjoitimme verkkoseikkailusta elokuussa 2021. (www)

Samoin kirjoitimme keväällä 2021 (www) Huippuun avautuneesta pakopelistä Mustaparran aarre. Toinen Huipun vastaanvanlainen, ohjattu ulkoilmapakopeli on Kadonnut runonlaulaja. Näistä löydät lisää Huipun kotisivuilta.

Huipussa oli mukavan vilkasta elokuussa 2022 ennen koulujen alkua, uusimpana aktiviteettina lisätyn todellisuuden pakopeli Magic Portal. 🪟 Kuva: KivaaTekemista.fi

Pakopeli haastaa aivonystyrät

Nyt Huippuun on avautunut lisätyn todellisuuden pakopeli nimeltään Magic Portal. Pääsimme kokemaan ja testaamaan peliä, joka oli ollut Huipun asiakkaiden testattavana noin viikon verran.

Saimme Huipun henkilökunnalta tabletin, vyötärölle kiinnitettävän kaiuttimen sekä taikasalkun. Huipun vetäjä Jari Saarhelo kertoi, että taikasalkun sisältö kannattaa tutkia ja salkku toimii maastossa myös kätevänä suojana, jonka suojaläpän päälle voi asettaa tabletin tai salkun sisältöä. 🪄

Muuten voi hiekka viedä voiton!

Tabletilla otetaan myös joissakin tilanteissa kuvia koodeista tai kuvioista, jonka jälkeen peli etenee eteenpäin.

Aikojen alussa luotiin taikaportti rinnakkaiseen taikamaailmaan. Portti on ollut iäisyyden visusti suljettuna. Nyt portinvartija on vaipunut taikauneen, portti on avattu ja maailmaamme virtaa pahantahtoisia taikaolioita. Ratkaise tehtävät, kerää taikakristalleja, sulje taikaportti ja pelasta maailma. – Huipun kotisivut

Laitteet toimivat teknisesti hyvin. Kartan kanssa oli vähän hahmottamista, mutta oranssin täplän etenemisestä pystyi päättelemään, lähestymmekö ”rastia” vaiko emme. Polut on merkitty valkein viivoin. Kuva: KivaaTekemista.fi

Pelissä on raikas äänimaailma ja kaiuttimen volyymia voi säätää tabletista. Bling bling – ja kristalleja ropisee. 😀

Tämän pakopelin idea on, että osallistujat ratkovat tehtäviä keskenään tabletin ohjeiden mukaan. Lisävihjeitä saa ?-painikkeesta, mutta niiden käyttö vähentää saatavilla olevia pisteitä.

Meidän kokemus oli, että vihjeitä kannattaa käyttää, jos muuten jää jumittamaan paikalleen. Ryhmä liikkuu yhdessä maastossa ikään kuin rastilta rastille. Rasti ei välttämättä tarkoita, että maastosta pitäisi löytyä jotakin, vaan se voi tarkoittaa myös sitä, että oikeassa sijainnissa tehtävä ikään kuin avautuu tabletilla. Tätä emme heti hoksanneet.

Tehtäviä kannattaa lukea tabletilta ääneen, jotta viesti kulkee kaikille. Yksi voi hoksata yhtä ja toinen toista!

Pakopeli ei edellytä menemistä seikkailuratojen vaijeriliukujen lähistölle, jonne meneminen on kielletty. Riittää kun pysyttelee selkeillä alueilla, pääasiassa polkujen lähistöllä. Liikuntaakin saa 1,5 tunnin aikana mukavasti.

Monenmoista pähkäiltävää. Vasemmassa yläkuvassa Verkkopuisto alhaalta katsottuna. Erään vanhan kyltin vieressä touhujamme ihmetteli ystävällinen luontokappale. 🐶 Kuvat: KivaaTekemista.fi

Miten pelimme eteni?

Meidän tiimissä oli 11- ja 15-vuotiaat lapset ja yksi aikuinen. Kun harvakseltaan pelaamme pakopelejä, niin tasoltaan peli oli aivan sopiva. Pakopelillisesti tehtävät eivät ole supervaikeita tai matemaattisia. 🃏 Toki mobiili luonne tekee sen, että tabletti on se tuki ja turva, jolta voi kysyä neuvoa – ja se neuvoo.

Ennen ensimmäiselle rastille pääsyä jouduimme kyllä kysymään henkilökunnalta, puuttuuko laukusta jotain mutta ei sieltä puuttunut. Tarvittava esine tai kuvio oli muualla kuin taikasalkussa.

Toinen kompastus meinasi tulla pelin keskivaiheilla pyöriessämme – niin – myös nokkosissa. 🌿🐞 Sitä peli ei edellytä ja kuten edellä kerrottiin, kaikissa oikeissa sijainneissa ei välttämättä ole jotain, mitä pitäisi löytää luonnosta.

Toki salkkua, sen vermeitä ja ympäristöä kannattaa havainnoida! Silmät auki joka suuntaan.

Loppuvaiheessa oli jo hieman kiire. Tehtävät alkoivat ratketa, mutta aikaa oli tuskastuttavan vähän jäljellä. Kuva: KivaaTekemista.fi

Magic Portalin ratkaisemiseen on varattu aikaa 1,5 tuntia ja kokonaispeliaika alkuopastuksineen ja purkuineen on 2 tuntia. Pakopelin suositusikäraja on 12 vuotta. Lapsiryhmässä on oltava vähintään yksi aikuinen.

Peli ei ole pelottava, mutta tehtävät ovat paikoin vähän kinkkisiä. Meidän tiimistä nokkelin taisi olla 15-vuotias tyttö ja tabletin kanssa kätevin puolestaan poika. Yhdessä pähkinöitä ratkottiin ja koimme onnistumisen elämyksiä!

Jotain seikkailustamme kertoo, että aikaa ollessa jäljellä 23 minuuttia, olimme saavuttaneet 6 kristallia ja 4 750 pistettä. Tähän siis kului meiltä 1 tunti 7 minuuttia. Pelin päättyessä pistesaaliimme oli 9 650 ja kristalleja oli koossa 11. 💎

Aikaa oli kulunut kaikkiaan 1 tunti 30 minuuttia. Tabletti ilmoitti pelin päättyneen. Valitettavasti emme saaneet suljettua taikaporttia mutta suunnilleen kyllä kaikki taikasalkun välineet tulivat tutuiksi.

Oletko sinä ja tiimisi nokkelampi?

Pisteitä ropisi loppua kohden – ja kristalleja! Oikealla seikkailuohjaajat Marianne ja Lotta. Lopuksi suuntasimme Huipun maisemista vesipuiston ja Angry Birds -puiston editse Vanhan maantien parkkipaikalle. Kuvat: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

SEIKKAILUPUISTO HUIPPU – Leppävaaran urheilupuisto, Espoo

Lähimmät parkkipaikat: Veräjäpellonkatu 17, Vanha maantie 15, Espoo (katso kartta)

Huipun aukiolo elokuussa ti-pe 15-20, la 10-20, su 10-18 — Syyskuussa ti-pe 15-20, la 11-19, su 11-18 — Lokakuussa 1.-2.10. la 11-19, su 11-18 — Varaa seikkailu

KOLME SEIKKAILU-UUTUUTTA

  • Magic Portalin hinta on 20 € / pelaaja (2-6 pelaajaa / peli) ja sen voit varata: varaukset@seikkailupuistohuippu.fi
  • Huipun toinen uusi lisätyn todellisuuden pakopeli on Operaatio Mindfall (25 € / pelaaja, 2-6 pelaajaa)
  • Kolmas uutuus on Kaupunkisuunnistus (6 € / pelaaja, 2-4 pelaajaa)
Huipun toinen pakopeliuutuus on Mindfall. Tutustu lisää Huipun kotisivuilla. Kuva: www.seikkailupuistohuippu.fi

HYVÄ TIETÄÄ

  • Voit järjestää Huipussa lasten synttärit, polttarit tai muun ryhmä- tai yritystapahtuman.
  • Huipussa on lukollisia säilytyslokeroita pienten tavaroiden säilytykseen (1 €) ja ei-lukollisia isompia kaappeja esim. reppujen tai vaatteiden säilytykseen.
  • Saatavilla on käsidesiä, kioskituotteita sekä maksuton vesitarjoilu. Huipussa on vesivessat.
  • Usein kysyttyä, ks. tästä

Lisää juttujamme Huipusta löydät palvelumme kohdesivulta.

🔸🔸

Seikkailupuisto Huippu on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.