Espoon Huippu uudistui perheen pienimmille

Julkaistu:

05.08.2021
| Kirjoittanut:

Tällaisia riippusiltoja pitkin kävellään Huipun uudessa verkkoseikkailussa! Kuva: KivaaTekemista.fi

Heinäkuusta 2021 alkaen Seikkailupuisto Huipussa avautui erillinen verkkopuisto perheen pienimmille. Puisto soveltuu parhaiten 2-12 -vuotiaille. Se on myös matalan kynnyksen yläilmaseikkailu isommille lapsille ja aikuisille.

Jon kertoi aluksi säännöt. Seinille ja toisten päälle ei saa hyppiä. Myöskään voltit eivät ole sallittuja turvallisuussyistä. Verkon läpi näkyy myös maanpinta niin kuin linnut sen näkevät! Kuvat: KivaaTekemista.fi

Seikkailuohjaaja Jon kertoi, että eräs koululainen oli saanut helpotettua Huipun verkkopuistossa korkean paikan kammoa. Verkkopuistossa seikkaillaan ilman valjaita. Seikkailijaa suojaa yhtenäinen verkko niin alhaalla kuin sivuilla.

Verkon päällä kävellään ja pompitaan kengät jalassa. Puistossa on käytäviä ja kolme erillistä verkkoseikkailualuetta: pallomeri, trampoliini ja jättipallot. 🙆‍♀️ Niiden välillä kulkee riippusiltamaiset käytävät!

Kullekin alueelle on määritelty enimmäismäärä osallistujia samaan aikaan. Seikkailuohjaaja valvoo verkkopuistoa ylätasanteella.

Samaisella tasanteella voi pitää vaikka tauon ja syödä eväitä – tai käydä Huipun kioskista ostamassa pikku purtavaa. Verkkopuisto on myös kiva paikka viettää lasten synttäreitä! 🎉

Metsän siimeksessä yläilmoissa. 🟡🔴🟢 Ukkosella ja myrskyllä puisto suljetaan. Kuva: KivaaTekemista.fi

Matalan kynnyksen puisto

Vaikka puisto sijaitsee n. 10 m korkeudella maanpinnasta, siellä ei tule samanlaista korkean paikan hätkähdystä kuin Huipun kiipeilyradoilla – ainakaan meille ei tullut.

Tutustuimme Huippuun 10-vuotias lapsi ja aikusinen -tiimillä. Meidän suosikkeja olivat isot pallot ja verkkotrampoliini. Pallomeri sopii paremmin alle kouluikäisille.

Huipun verkkoseikkailun ohjeiden mukaan verkkopuistoon pääsee kunhan osaa kävellä. Alle 5-vuotiaan mukana on oltava aikuinen verkoilla, jotta kaikki sujuu turvallisesti.

Alle 13-vuotiaat tarvitsevat aikuisen valvojan, joka voi halutessaan pysyä verkkopuiston terassilla, joka on myös näköalatasanne.

13 vuotta täyttäneet saavat seikkailla omin päin, mutta alle 18-vuotiaan on näytettävä Huipun lipunmyynnissä huoltajan kirjallinen lupa. Linkistä saa ladattua lupalomakkeen, mutta myös vapaamuotoinen huoltajan allekirjoittama lupa kelpaa. – seikkailupuistohuippu.fi

Jon kertoi meille, että Verkkopuisto on ollut suosituin n. 7-vuotiaiden tai sitä pienempien keskuudessa. Se on aika sopivaa, koska yläköysiradat voivat olla pienille lapsille liian haastavia ja niihin on myös pituusrajat (120 cm / 140 cm riippuen radasta).

Terassi on kätevä paikka levähtää ja säilyttää varusteita (ei arvotavaraa). Terassille pääsee hyväkuntoista polkua ja kaiteellisia portaita pitkin. Oik. alhaalla kiipeilypuiston eritasoisia ratoja. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Huipusta toki löytyy myös jatkuvavarmisteinen pikku-Huippu, jossa pääsee jo valjaiden kanssa kokeilemaan kiipeilyelämystä. Pikku-Huippu soveltuu n. 100-140-senttisille seikkailijoille.

Ensimmäinen lajissaan Suomessa?

Verkkopuisto taitaa olla lajissaan Suomen ensimmäinen. Sen, kuten Huipun yläköysiradatkin, on rakentanut ranskalainen seikkailupuistojen rakentamiseen erikoistunut yritys.

Jon kertoi meille, että verkkopuistoja on kiipeilypuistojen yhteydessä ainakin Englannissa. Huipun verkkopuiston innovaattorina on osaltaan toiminut Huipun perustaja ja yrittäjä Jari Saarhelo.

On mukava, että Huippu kehittyy jatkuvasti. Kolme vuotta sitten avautui Seikkailugolf Huippu, joka on suosittu erityisesti hellepäivinä. Keväällä puolestaan kirjoitimme Huipun pakopeleistä, jotka sopivat hyvin myös yritysryhmille.

Kivaa Tekemistä -tiimi seikkaili verkkopuistossa reilun tunnin verran. 😅 Kuvan otti Huipun Jon.

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Seikkailupuisto Huippu

Lähimmät parkkipaikat: Veräjäpellonkatu 17 / Vanha Maantie 15, Espoo (katso kartta)

Huipun aukiolo elokuussa ti-pe klo 15-20, la 10-20, su 10-18 — Syyskuussa ti-pe 15-20, la 11-19, su 11-18 — Lokakuussa 23.10. saakka la 11-18 (ja syysloma ke-pe 20.-22.10. klo 11-18) — Varaa seikkailu

HYVÄ TIETÄÄ

  • Verkkoseikkailun hinta on 15 e/hlö. Aikuinen seikkailee alle 5-vuotiaan kanssa ilman erillistä veloitusta.
  • Voit järjestää Huipussa lasten synttärit, polttarit tai muun ryhmä- tai yritystapahtuman.
  • Huipussa on lukollisia säilytyslokeroita pienten tavaroiden säilytykseen (1 e) ja ei-lukollisia isompia kaappeja esim. reppujen tai vaatteiden säilytykseen.
  • Samoin on saatavilla käsidesiä, kioskituotteita sekä maksuton vesitarjoilu. Huipussa on vesivessat.
  • Usein kysyttyä, ks. tästä

Lisää juttujamme Huipusta löydät palvelumme kohdesivulta.

Seikkailupuisto Huippu on viihtyisä koko perheen aktiviteettipuisto monipuolisella Leppävaaran urheilupuiston alueella Espoossa. Kuva: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

Seikkailupuisto Huippu on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.