Seikkailupuisto Huippu laajeni pakopeleihin – testasimme!

Julkaistu:

06.05.2021
| Kirjoittanut:

Mikael Wirtanen palasi 1600-luvulla kotimaahan mukanaan kuusi salaperäistä arkkua. Vuosisatoja kadoksissa olleet arkut löytyivät hiljattain Leppävaarasta. Muukalainen on tulossa vaatimaan arkkuja, mutta ehdimmekö avata kaikkia? 🤔 Kuva: KivaaTekemista.fi

Kesällä 2015 avautunut Seikkailupuisto Huippu Espoon Leppävaarassa on kehittänyt kaksi uutta pakopeliä. Lähdimme etsimään Mustaparran aarretta!

Huippu kehittyy jatkuvasti. Kaksi vuotta sitten, kesällä 2019, Huippu avasi kiipeilypuiston yhteyteen elämyksellisen 12-reikäisen minigolfin, johon kuuluu jännittävä puron ylitys lautalla!

Kauniisti rakennettu matalan kynnyksen rata soveltuu pikkulapsista senioreihin ja on mukavaa vapaa-ajanvietettä Espoon luonnossa. Koimme ja kirjoitimme seikkailugolfista ja Huipun lasten synttäreistä vuosi sitten.

Aarre odottaa etsijäänsä. 💎 Seikkailuohjaaja Jon antaa alkuopastuksen ja vinkkejä tarvittaessa. Aikaa ratkaisemiseen on 60 minuuttia. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Tänä keväänä oli pakopelin kokemisen aika. Lähdimme seikkailuun kokoonpanolla 10- ja 14-vuotiaat lapset ja 2 aikuista. Johan tällä tiimillä jotain pitäisi ratketa! 😊

Mustaparran aarre on tarkoitettu 10-vuotiaista ylöspäin. Se ei ole aikuisellekaan läpihuutojuttu.

Miten pelissä kävi?

Lapset ja me aikuisetkin lähdimme innokkaina ratkaisemaan arvoitusta, lasten ehdoilla toki. Seikkailuohjaaja Jon Lindkvist antoi hyviä neuvoja ja alkuopastuksen ja kysyi myös, haluammeko pelin aikana vinkkejä.

Oli tosi hyvä, että hän seurasi peliämme taustalla, sillä joskus esimerkiksi lukon koodi voi olla oikea, mutta tekniikka avaamisessa ei solju ihan oikein. Yleensä kyllä sujui!

Kiintoisa rasti, joka kyllä ratkaistiin ja johon emme olleet aiemmin pakopeleissä törmänneet. Väreilläkin on merkityksensä ja narutkin kuuluivat tehtävään. Kuva: KivaaTekemista.fi

Teillä on 60 minuuttia aikaa ratkaista tehtävä. Pelissä on kolmenlaisia lukkoja: peruslukkoja, kirjainlukkoja ja suuntalukkoja.

Pelissä on aika paljon pieniä osia ja niitä kaikkia käytetään vain kerran, Jon kertoi.

Pakopelissä osoittautui hyväksi taktiikaksi, että kerran käytetyt osat ja palat siirrettiin sivuun.

Pelimme lähti intuitiivisesti käyntiin ja saimme silloin tällöin hyviä ja selkeyttäviä vihjeitä. Itse hoksasin, että jotakin hyötyä on tv-ohjelmistakin, kuten vaikkapa Myyrästä ja Selviytyjistä, joissa ratkotaan erilaisia tehtäviä.

Jon kutsui osa-arvoituksia puzzleiksi. Luovalle ajattelulle ja ongelmanratkaisulle oli todellakin kysyntää!

Meidän peli eteni mukavaa tahtia, mutta aika valitettavasti loppui kesken. Sen muistan, että arkun, jossa oli vanhoja viinipulloja, saimme auki. Myöskin sieltä taisi löytyä yksi ratkaisu… mutta eihän pakopelin idea olekaan, että kaikki aina ratkeaa. 🧿

Oppia ikä kaikki. Tykkäsimme kokemuksesta ja nautimme erityisesti siitä, että pakopeliä sai pelata ulkoilmassa – silti suojassa sateelta.

Kenelle sopii?

Pakopeli sopii mainiosti myös työpaikan tiimi- tai virkistyspäivän aktiviteetiksi, samoin lasten synttäreille. Huipussa järjestettävät synttärit voidaan rakentaa yhtä lailla niin kiipeilyn, seikkailugolfin kuin pakopelin ympärille – ja lopuksi nautitaan herkkuja synttäriteltassa.

Liekö Mustaparta seilannut maailman merillä… 🌊🌊 Kuva: KivaaTekemista.fi

Alle 10-vuotiaille pakopelit ovat turhan haastavia, koska ne vaativat keskittymistä ja päättelyä. Yhden tehtävän onnistuimme ratkaisemaan matemaattisen päättelyn avulla – ja siinä Jon antoi onneksi apua varsinaisen tuloksen jo selvittyä.

Ratkaisuja ei kannata lähteä hakemaan liian kaukaa. Jos lukossa on 4-numeroinen koodi, jossain on todennäköisesti 4 johtolankaa tai pähkinä, josta 4 numeroa tavallaan avautuvat.

Suuntalukkoihin voi saada vinkkejä vaikkapa nuolista! ⬆▶

Huipussa avautuu nyt toukokuussa 15.5. toinen uusi pakopeli. Sen nimi on Kadonnut runonlaulaja. Kun Mustaparran aarre on suositeltu 10-vuotiaista ylöspäin 2-8 hengen ryhmällä, Kadonnut runonlaulaja -pelin suositusikäraja on 12 vuotta ja pelaajamäärä 2-6.

Molempia pelataan ulkona luonnossa, mutta jälkimmäiseen liittyy myös salaperäinen varastovaja. 🌳

Albert Suominen katosi vuonna 1926. Häneltä jäi Leppävaaraan pieni varastovaja. Nyt espoolainen seikkailupuistoyrittäjä aikoo raivata vajan uuden kiipeilytornin tieltä. Vajan arvoitus ja Albertin katoaminen pitäisi ratkaista sitä ennen! Kuva: KivaaTekemista.fi

Aivan aloittelijoille Huipun pakopelit saattavat olla kinkkisiä ja seikkailuohjaajan rooli korostuu. Minusta oli fiksua, kun Jon ja seikkailupuiston vetäjä Jari Saarhelo ottivat myös meidän palautetta pelin jälkeen vastaan. Näin peleistä kehittyy entistä parempia.

Huipun pakopeleissä on hyvää se, että ne on sovellettavissa myös liikuntarajoitteisille ja sijaitsevat tasamaalla erillään kiipeilypuiston vipinästä.

Meidän pelitapamme oli toimia enemmän yhtenä tiiminä. Yksi taktiikka voisi olla myös jakaantua osatiimeiksi. Jon kertoi, että eräs kahdeksan koululaisen ryhmä (n. 13-14 v.) oli päässyt suunnilleen samaan pisteeseen kuin me.

Pelimme sopivat parhaiten hiukan kokeneemmille perheille ja kaveriporukoille. Tosin kokeneemmille pakopeliharrastajille nämä ovat tasoltaan helpohkoja puzzleja. – Jon

Seikkailupuisto Huippu on viihtyisä elämyskohde Espoon sydämessä Leppävaaran urheilupuistossa, jossa on monia liikunnallisia aktiviteetteja yleisurheilustadionista Angry Birds -puistoon ja maauimalasta ulkoilureitteihin. Kuva: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Seikkailupuisto Huippu

Lähimmät parkkipaikat: Veräjäpellonkatu 17 / Vanha Maantie 15, Espoo (katso kartta)

🔸 info(a)seikkailupuistohuippu.fi, 010 337 4770 (puiston aukioloaikoina)

🔸 Huipun kotisivut ja pakopelisivut

🔸 Huippu Facebookissa ja Instagramissa

Aukiolo toukokuussa (6.5.-6.6.): Ti-Pe 15-20, La 10-19, Su 10-18, Helatorstai 13.5. klo 10-19. Varaa seikkailu

HYVÄ TIETÄÄ

  • Pakopelit ovat tarjolla vain ennakkoon varanneille ja pelien opastus ja ohjetekstit tällä hetkellä (toukokuu 2021) suomen kielellä. Pakopeli varataan viimeistään vuorokautta ennen sen ajankohtaa.
  • Voit järjestää Huipussa lasten synttärit, polttarit tai muun ryhmä- tai yritystapahtuman.
  • Huipussa on lukollisia säilytyslokeroita pienten tavaroiden säilytykseen (1 e) ja ei-lukollisia isompia kaappeja esim. reppujen tai vaatteiden säilytykseen.
  • Samoin on saatavilla käsidesiä, kioskituotteita sekä maksuton vesitarjoilu. Huipussa on vesivessat.
  • Usein kysyttyä, ks. tästä
Seikkailuohjaajat Tagriid, Jenny ja Anni. Huipussa on eritasoisia kiipeilyratoja vihreistä aina mustiin saakka. Pienten lasten pikku Huippu (pop up, ei kuvassa) soveltuu n. 100−140-senttisille seikkailijoille, sekin on jatkuvavarmisteinen. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Kesän 2020 jutussa kirjoitimme seikkailugolfista ja lasten synttäreistä ja kesän 2018 jutussa kiipeilyseikkailusta.

🔸🔸

Seikkailupuisto Huippu on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.