Stadionturismia Suomessa – Bolt Arena on Mallan suosikki!

Julkaistu:

12.07.2022
| Kirjoittanut:

Töölön jalkapallostadionilla eli nykyisellä Bolt Arenalla on ollut monta nimeä. Kuva on otettu vuonna 2010, jolloin nimi oli Finnair Stadium. Taustalla näkyy Helsingin jäähalli. Kuva: Santeri Viinamäki, Wikimedia Commons

KivaaTekemista.fi -mediassa työskenteli kesällä 2022 kaksi kesätyöntekijää, tuusulalainen Lotta Heikkilä, 15, ja helsinkiläinen Malla Peltola, 17. He päivittivät palvelumme kohdetietoja, jotta sinä löytäisit kivaa tekemistä ajantasaisin tiedoin ympäri Suomea. 😊

Malla myös kirjoitti jutun stadionturismista Suomessa. Potkaistaan pallo peliin ja annetaan Mallan kertoa!

Bolt Arena – Suomen Camp Nou

Oletko koskaan käynyt Camp Noulla?

Aika moni meistä on. Se on FC Barcelonan kuuluisa jalkapalloareena, jossa moni suomalaisperhe käy matkallaan Espanjassa.

Ulkomaisille stadioneille suuntautuva jalkapalloturismi on suosittua. Camp Noun lisäksi aika moni on vieraillut Old Traffordilla Manchesterissa tai PSG:n stadionilla Pariisissa. 🏟

Suomalaisille stadioneille jalkapalloturismi ei ole vielä oikein ulottunut. Siksi kerronkin muutaman turisteja ehkä kiinnostavan yksityiskohdan ”Suomen Camp Nousta”, Bolt Areenasta.

Suomen Camp Nou on Helsingissä sijaitseva Helsingin Jalkapalloklubin (HJK) kotistadion. Bolt Arena sijaitsee Töölössä Urheilukadulla, Olympiastadionin ja Helsingin uimastadionin vieressä.

Jalkapalloseura FC Barcelonan kotistadion Camp Nou Espanjan Barcelonassa. Kuva: Riccardo Buffolino, Pixabay

Vuosien varrella Bolt Areenalla on ollut monta nimeä, joita ovat esimerkiksi Telia 5G Areena, Sonera Stadium ja Finnair Stadium. Stadion otettiin käyttöön vuonna 2000.

🔸🔸

KIVAA TEKEMISTÄ -PALVELUN KOHTEET PÄIVITETTY! 🌸
Olemme päivittäneet kesällä 2022 noin 2 700 käyntikohteen tiedot ajan tasalle. Etsi kivaa tekemistä ja lue juttujamme kaikilla päätelaitteilla osoitteessa www.kivaatekemista.fi.
🗺

🔸🔸

Itse olen pelannut jalkapalloa HJK:ssa kahdeksan vuotta. Bolt Areenan vieressä oleva Destamatic-kenttä (Sahara), Töölön pallokentät, Olympiastadion ja uimastadion ovat tulleet minulle erityisen tutuiksi. Voin sanoa, että Töölön jalkapallokenttien ja uimastadionin alueesta on tullut minulle toinen koti.

Vaikka en enää pelaa jalkapalloa HJK:ssa, niin minusta on aina kiva mennä kenttien ohi, koska minulla on niin paljon hyviä pelimuistoja sieltä. Muistojen lisäksi törmään usein siellä ollessani vanhoihin valmentajiin ja pelikavereihiin, jotka piristävät päivää.

Kivaa Tekemistä -tiimi kesäkuussa 2022. Oikealta vasemmalle Malla, Lotta ja Henri. Kuva: KivaaTekemista.fi

Mukava vahtimestari ja uudistuneet ravintolapalvelut

En ole koskaan tavannut mukavampaa ja rennompaa vahtimestaria kuin Bolt Arenalla. Hän on jäänyt minulle erityisesti mieleen sen takia, että hän on päästänyt minut ja kaverini monta kertaa kentälle, vaikka se olisi ollut suljettuna käytöstä.

Vahtimestari sanoi meille, että asia joka tekee hänet iloiseksi on, kun näkee nuoret tytöt ja pojat nauttimassa yhdessä jalkapallosta vapaa-ajalla kavereiden kanssa.

🔹🔹

KIVAA TEKEMISTÄ -VERKKOKAUPASSA KESÄALE -20 %!
Kotimaiset sijoituskirjat ja Jokipiin Pellavan ihanat lahjapakkaukset
 Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta! Alennuskoodi ”kesa22”, postikulut 0.

🔹🔹

Stadionin sisätiloista löytyy kaikkea kiinnostavaa. Siellä on syvennys täynnä ainoastaan pokaaleja, mitaleja ja kunniamainintoja. 🏆 Stadionin pohjakerroksessa on hierontahuoneiden ja kuntosalien lisäksi käytävä, jota pitkin on laitettu pitkä rivi siniseksi maalattuja polkupyöriä klubin logoineen.

Bolt Arena ei ole ainoastaan viimeisen päälle huollettu tekonurmi ja modernit ja siistit stadionin sisätilat, vaan siellä on myös ravintola nimeltä Bollis Bar & Bistro. Ravintolassa työskentelee Michelin-palkittu kokki ja ravintoloitsija Kim Mikkola, joka on auttanut mullistamaan areenan ravintolapalvelut. 🍽

Ravintolasta on näkymät suoraan itse Bolt Arenan nurmelle. Sieltä voi seurata muun muassa HJK:n miesten harjoituksia.

Teksti: Malla Peltola

🔸🔹

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.

Jos haluat Tähtikohteeksija/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää