Lohjalla on uniikkeja elämyskohteita

Julkaistu:

10.07.2020
| Kirjoittanut:

Lohjanjärven Aurlahden uimaranta valloittaa vain kivenheiton päässä keskustasta ja muutaman kilometrin päässä Turun moottoritieltä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Haluaisitko joskus tehdä irtioton ja pysähtyä jossain muualla kuin ABC:llä?

Me olimme rohkeita ja kuinka ollakaan, löysimme itsemme ihanasta Aurlahden auringonpaisteesta Lohjalla – vain muutaman minuutin päässä Turun moottoritieltä. 🌊😊

Lohjan keskusta sijaitsee Hyvinkää-Hanko -tien kupeessa vain n. 4 km Helsinki-Turku -moottoritieltä (E18).

Aivan keskustan vieressä länsipuolella, kävelyetäisyydellä, on laaja Aurlahden uimaranta ja puistoalue, jossa nautimme niin lounaasta Rantakahvila Aurlahdessa (www) kuin jätskeistä Fun4Rentin (FB) jäätelökioskilla.

Lounaaksi meille maistui: lapsille ranskalaiset ja nugetit, minulle talon lohikeitto! 😋

Aurlahden tunnelmia. Tarjolla niin leikki- ja kuntotelineitä, beach volley, minigolf sekä vesivälinevuokrausta, jota Fun4Rentin Heidi esitteli: vesijeteistä ja polkuveneestä SUP-lautoihin ja moottoriveneeseen. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Heidi Ahlfors Fun4Rentistä kertoi, että tarjolla on kuvatekstissä kerrotun lisäksi mm. kelluntamattoja sekä tilauksesta flyboard-lennätystä!

Fun4Rentin palvelut Aurlahden venesataman lähettyvillä ovat tämän kesän uutuus. Heidi kertoi meille matkailukuulumisia ja vinkkasi Porlan kalalammista.

Porla on entinen kalanviljelylaitos ja nykyinen luontovirkistyskohde, kun Aurlahdesta jatkaa matkaa rantaa pitkin (maalta katsottuna) vasemmalle. 

Sekä Rantakahvila Aurlahdessa että Villa Haikarissa ovat aloittaneet uudet yrittäjät tällä kaudella. Heidi myös vinkkasi kalastusoppaista kuten TheraFishistä.

Samoin Lohjan matkailun Minna Ermala kertoi meille Lohjan järvikulttuurista ja mökkiläisistä.

Lohja on Suomen suurimpia mökkipaikkakuntia ja haluamme tarjota niin kuntalaisille, vapaa-ajan asukkaille kuin matkailijoille aktiviteetteja, tapahtumia, kesätoreja ja opaspalveluita.

Järvikulttuurista palveluineen on oma sivunsa VisitLohja.fi -sivustolla (www) ja edelleen kalastusoppaista tietoa omalla alasivullaan (www).

Kalastuselämyspalveluita tarjoavat niin Palkes, TheraFish, Fishing Xperience kuin kalastusopas Ari Karppinen. 🐟🐠🐟🐠

Seppo on hankkinut ihmisten iloksi hyvän valikoiman kajakkeja, mukaan lukien SUP- ja surffilaudat. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Yksi uusimmista kajakki- ja SUP-vuokraajista on Seponranta Hiidenvedellä vanhan Ykköstien (tie nro 110) kupeessa. Seppo Lindeqvist on pitkän linjan yrittäjä. Hän on tehnyt elämäntyönsä Resta-Mestassa, joka on ravintolalaitteiden huoltaja ja toimittaja.

Tällä hetkellä Seppo kehittää ja hoitaa Seponranta-kohdettaan, jossa on tarjolla juhlienjärjestysmahdollisuus upeissa puitteissa sekä kajakki- ja SUP-vuokrausta ennakkovarauksesta.

Kirjoitimme Seponrannasta elokuussa 2019 ja Seppo kertoi uusia kuulumisia meille nyt heinäkuussa 2020:

Uutena täällä on hieno Marilyn-vesivessa 🎶 asiakkaille ja uudet portaat rannasta päärakennukseen. Kajakkimajassa on myös grillausmahdollisuus. 🔥

Seppo tiesi kertoa, että lähistön perinteikkäässä Hiidenpirtissä (jonne muuten pääsee kajakilla Seponrannasta!) on aloittanut uusi kahvilayrittäjä. Hän on Taina Peltola.

Lohjanjärven vuokrauspalveluita löydät täältä.

Hiljentyminen. Ekumeeninen metsäkirkko-tsasouna, Kettukallion Elämystila. Kuva: KivaaTekemistä.fi 2018

Jos löydät Seponrannasta mini-Eiffel-tornin 🗼, niin vähintään yhtä eksoottinen paikka on Kettukallion Elämystila Lohjan Karstulla, jossa vierailimme kevättalvella 2018. (www)

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta Tentsile Experience Grelsbölen lahjakortteja, sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan kotimaisia peflettejä ja keittiöpyyhkeitä. Ale-koodi muissa kuin lahjakorteissa: ”ALE2020”.
Katso lisää

🔸🔸

Terhi Korpijaakko kertoi meille nyt tuoreet kuulumiset:

Kesäjuhlakausi on käynnistynyt häineen, synttäreineen, polttareineen ja muine tilaisuuksineen. Meillä on majoitusmahdollisuuksia (torppa, mökki sekä tunnelmallinen aitta, jossa 4 x 2 hh), juhlatiloja, puusauna ja savusauna.

Kettukalliosta tekee elämyksellisen yhdistelmä luontoa, historiaa ja hiljentymistä metsän rauhassa – unohtamatta luontopolkua tsasounalle ja lähdepohjaista lampea. Myös majoittuminen ilman muita palveluita on mahdollista.

Alitalon Omenaviinitila sijaitsee Lohjansaaressa. Kuva: VisitLohja FB

Lohjansaari, jonne pääsee niin autolla kuin veneellä, on kokemisen arvoinen. Visit Lohjan FB-sivuilta:

Lohjansaaressa sijaitsee Alitalon Omenaviinitila (os. Pietiläntie 138, Lohja), jossa voi mukavasti piipahtaa kesäkahvilassa. Kahvilasta löytyy pientä purtavaa niin suolaiseen kuin makeaankin nälkään. Voit myös rapsutella pihapiirissä laiduntavia lampaita ja vuohia tai katsella suloisten marsujen ja pupujen temmellystä. Alitalon Omenaviinitilalta löytyy heidän tuottamiaan herkullisia viinejä, siidereitä ja viidereitä, ja niitä voi halutessaan ostaa mukaansa.

Alitalon Omenaviinitila on avoinna päivittäin klo 10-17. 🍏

Ps. Lohjansaaren retkeen voi liittää myös vierailun maagisella Paavolan Tammella ja ruokailun Martinpihalla! 🌳😍

Elämyskaivos Tytyrissä järjestetään säännöllisesti kierroksia niin lapsiperheille kuin aikuisille. Koiramäki-näyttely Lohjan Museolla vie puolestaan Mauri Kunnaksen satumaailmaan ti-su 27.9.2020 saakka. Kuvat: VisitLohja FB / piirroskuva Mauri Kunnas

Kiintoisat kohteet eivät Lohjalta lopu: Lohjan Museo (www), Tytyrin Elämyskaivos (www) ja retroshoppailijan must see -kohde Kasvihuoneilmiö (www) 110-tien varressa.

Museolla on tarjolla kirjailija, kuvittaja Mauri Kunnaksen Koiramäki-näyttely sekä Kotikaupunkimme Lohja -näyttely. 🐶

Kotikaupunkimme Lohja -näyttely vie kierrokselle esimerkiksi 1800-luvun maaseututupaan, kartanon saliin ja 1970-luvun olohuoneeseen. – https://www.visitlohja.fi/nae-ja-koe/museot/

Keskeisiä virkistys- ja majoituskohteita Lohjanjärven rannoilla ovat Kisakallion Urheiluopisto (www) ja uudistunut elämyskylpylä Lohja Spa & Resort (www). Keskustan alueella pääsee sisällä polskimaan virkistysuimala Neidonkeitaassa (www). 🤽‍♀

Lisää elämys-, ruoka- ja majoituskohteita löydät VisitLohja.fi -sivustolta.

Arboretum Magnolia on lohjalainen puulajipuisto, jossa on puita ja pensaita eri puolilta maailmaa. Jopa 3 hehtaarin puistoalue sijaistee Lohjanjärven rannalla, Kokkolahdentie 60. Avoinna päivittäin klo 12-18, pääsymaksu 5 e. 🌳 Kuva ja teksti: VisitLohja FB / Lohjan matkailu

Torstaisin Lohjalla järjestetään aktiivisen opastoiminnan ansiosta kävelykierroksia historia- ja luontokohteisiin. (www)

Lohjan matkailun Helena Kontio vinkkaa, että esimerkiksi 13.8. kävely suuntautuu ensi kesän asuntomessualueen ympäristöön ja kierroksen aikana kerrotaan alueen historiasta. 🏡

1900-luvulla Hiidensalmi oli tärkeä teollisuusalue. Nyt teollisuutta hyvin palvelleen rannan on aika luoda kauniit ja toimivat puitteet uudelle asuinalueelle… (www)

🔸🔸

Tähtikohteiden kotisivut ja yhteystiedot

Visit Lohja / Lohjan kaupunki (wwwFBIGTwitter)
Laurinkatu 50, 08100 Lohja (Lohjan Matkailupalvelukeskus)
Ma-pe 9-17, la 10-15
p. 044 369 1309
tourist(a)lohja.fi

Elämyskaivos Tytyri (wwwFBIG)
Kuilukatu 42, Lohja
Aukiolo / kierrokset (www)
p. 044 369 1309
tourist(a)lohja.fi

Seponranta (wwwFBIG), varaukset puh. tai s-posti
Kuhatie 20, 08500 Lohja
p. 0400 710 600
seppo(a)seponranta.fi

🔸 Näihin kohteisiin voit tehdä varauksia Lohjan Matkailupalvelukeskuksen (www) kautta:

  • Tytyrin Elämyskaivos
  • Tytyri-salin tilaisuudet
  • Lohjan Pyhän Laurin kirkko
  • Arkkipiispan Karkali
  • Ojamon Kartano
  • Kaarteen sotamuseo ja mosaiikki
  • Paikkarin Torppa
  • Arboretum Magnolia
  • Lohjan oppaiden palvelut

🔸 Lohjan kesän 2020 viikko-ohjelma (www) ja tapahtumakalenteri (www)

🔸 Juttujamme Lohjalta: Seponranta 2019 (www), Kettukallion Elämystila 2018 (www)

Kartta osoittaa, kuinka Lohja erottuu runsaine sisävesineen Länsi-Uudellamaalla, isoimpina etelässä Lohjanjärvi ja pohjoisessa Hiidenvesi. 🌊 Lähde: MML / www.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka

🔸🔸

Visit Lohja, Elämyskaivos Tytyri ja Seponranta ovat KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.