Seponranta Lohjalla teki vaikutuksen – uusi elämyskohde melontaan ja tyky-päivään!

Julkaistu:

17.08.2019
| Kirjoittanut:

Seponrannassa Lohjan Hiidenvedellä on oma rauha ja yksityisyys. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Päivitetty 2020

Jotkin kohteet pitää vain itse kokea.

Kun suuntasin Lohjalle, Hiidenveden rantamille, en tarkalleen tiennyt mitä odottaa. Nettisivut olivat kyllä hienot ja selkeät. Päästessäni paikalle ei kestänyt pitkään, kun asia selvisi!

Ajoin Seponrannan portista sisään ja minut toivotti tervetulleeksi Seppo Lindeqvist. Hän tarjosi upouudessa kajakkimajassa – viihtyisä itse rakennettu huvimaja rannan tuntumassa – kahvia ja croissantteja. Croissantit oli paistanut Sepon sisko.

Seponranta on kaunis itään antava rinneranta, jossa pääsee kulkemaan hyvin portaita, kävelysiltoja ja uutta rantaan johtavaa kävelytietä pitkin. Tarvittaessa kulku sähköautolla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸
KIVAA TEKEMISTÄ -VERKKOKAUPPA UUDISTUI!
Tähtikohteemme Jokipiin Pellavan ihanat, edulliset lahjapakkaukset Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta!
Samoin sijoituskirjat itselle tai lahjaksi. Alennuskoodi ”ALE2020”.

🔸

Uusi, kesällä 2019 valmistunut kajakkimaja sopii kohtaamis- ja taukopaikaksi, eväiden nauttimiseen tai melontaretken suunnitteluun. Myös grillaus mahdollista. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuka oikein on Seppo Lindeqvist?

Oli mukava, kun Seppo kertoi kysyessäni avoimesti omaa elämäntarinaansa. Seppo on isosta köyhästä perheestä Alastarolta, nykyiseltä Loimaalta, pääkaupunkiin jo nuorena lähtenyt ravintolalaitteiden huoltaja. Aluksi hän oli ulkopuolisella töissä ja pyöritti sitten veljensä kanssa yhteistä huoltoyritystä. Ongelmana oli aikanaan alkoholi, mutta Seppo kertoo tyytyväisenä, että korkki on pysynyt kiinni 25 vuotta. Hän valitsi raittiin tien.

Kesällä 1995 Seppo perusti Resta-Mesta -nimisen yrityksen, joka on paitsi ravintolalaitteiden huoltaja myös isoin käytettyjen takuuhuollettujen ravintolalaitteiden myyjä Suomessa. Resta-Mesta työllistää kymmenisen työntekijää ja yritys valittiin Uudenmaan vuoden yritykseksi 2008.

”Minulla oli koulussa kolme nelosta mutta nyt on kolme A:ta, toimelias Seppo nauraa ja viittaa yrityksen hyvään AAA-luottokelpoisuuteen.” 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Seppo osaa käytännössä rakentaa kaikkea ja hän oli juuri edellisenä päivänä asentanut pylvään ja siihen kameravalvonnan. Tänä kesänä on hän tehnyt paitsi uuden paremman tien alas rantaan myös kajakkimajan seka hankkinut melonta- ja SUP-kaluston vuokrausta varten. Seppo on rakentanut kohteeseen myös hyviä kävelysiltoja kaiteineen. Rakennustyyli on tarkkaa ja huolellista.

Jutun jälkeen kesällä 2020 Seponrantaan on rakentunut Sepon toimesta uusi upea Marilyn-vesivessa sekä uudet portaat kaiteineen päärakennuksesta alas rantaan. Portaat helpottavat myös asiakkaiden liikkumista upeassa miljöössä. (päivitetty 7/2020)

Seponrannan vuokraushinnasto 2020. Kajakkeja on yhteensä 15 kpl, SUP-lautoja 4 kpl, kanootteja 1 kpl ja veneitä 1 kpl. Maksuvälineenä käy myös pankkikortti. Kuva: Seponranta.fi

Mistä tämä kaikki energia?

Ystävällinen Seppo Lindeqvist kertoo, että hän luovutti yrityksen johtamisen tyttärelleen 2 vuotta sitten ja piti Seponrannassa, joka on myös hänen kotinsa, isot työelämän päättäjäiset tutuille ja ystäville. Nyt hän suuntaa osan tarmostaan Seponrannan kehittämiseen ja rakentamiseen.

Seponrannasta löytyy jopa tanssilava, levysoittimia, baaritiski ja myös ne kuuluisat Naisten haku- ja Miesten haku -valomainokset, niin kuin kunnon lavalla kuuluu ollakin! Tanssilava on toki pienimuotoinen. Seponrannan kaikkiaan seitsemän eri terassia tarjoavat puitteet myös isommille juhlille tai yritysten tyky-päivien viettoon. Pihapiiriä koristavat kauniit patsasasetelmat ja kukkaistutukset.

Seponranta on oma pieni lomakeskus ja elämyskylä, jossa on paljon kauniita ykstyiskohtia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tarvittaessa ruokatarjoilut hoituvat Seponrannan toimesta ellei asiakas hoida tarjoiluita itse. Seppo tekee yhä osan ajasta Resta-Mestan töitä ja hoitaa asiakassuhteita, mutta ei osallistu päivittäiseen johtamiseen.

Seponrannan Seppo hankki noin 20 vuotta sitten omistukseensa. Pankinjohtaja auttoi tarjouksen tekemisessä ja rahoituksessa. Seppo oli sitä ennen asunut Seponrannassa muutaman vuoden vuokralla ja haaveillut, josko voisi joskus ostaa paikan. Paikka oli siirtynyt valtiolle ja sittemmin kunnalle kuolinpesältä. Seppo kertoi, että edellinen isäntä oli aikanaan käynyt sunnuntaisin puku päällä Hiidenpirtillä kahvilla.

”Pitäisiköhän minunkin alkaa käydä?” 😊

Seppo on hankkinut ihmisten iloksi hyvän valikoiman kajakkeja, mukaan lukien SUP- ja surffilaudat. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kajakkeja, SUP-lautoja, surffilautoja, soutuvene ja venetrailereita

Seppo on hankkinut laajan valikoiman vesiurheiluvälineitä vuokrattavaksi, jotta ihmiset voivat nauttia Hiidenveden aalloista. Kajakeista suurin osa on laadukkaita merimalleja peräsimineen. Kajakkeja on 15 kpl (14 yksikköä ja 1 kaksikko), SUP-lautoja on 4 kpl, surffilautoja 2 kpl, kanootteja 1 kpl ja soutuveneitä 1 kpl. Lisäksi vuokrattavana on 2 venetraileria ja iso moottorivene perhekäyttöön.

Tarkemmin vuokrauskalusto hintoineen kotisivuilla: www.seponranta.fi

🌊🌊

Melonta oli hieno elämys!

Testasin Seponrannan melontapalvelua. Halusin kokea Hiidenveden, joka on Lohjanjärveen laskeva isohko järvi 110-tien molemmin puolin. Minulla oli kokemusta jonkin verran melonnasta, mutta ei kuitenkaan pariin vuoteen. Valitsimme Sepon kanssa kajakiksi minulle norjalaisen laadukkaan ja vakaan SeaBird XP 507 -merikajakin. Kajakki oli uusi ja hyväkuntoinen, pituudeltaan 5,1 m.

Puin liivit päälle ja kannoimme keltaisen kajakin rantaan. Säädin kajakin jalkatuet yhdessä Sepon kanssa oikealle etäisyydelle punaisista vivuista ennen vesillä lähtöä, laiturilla testaten. Seppo antoi muovipinnoitetun kartan, joka oli kätevä pujottaa kajakin kannelle kuminarujen alle.

Jalkatukien säätöä ja kartan tutkimista. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pienen testailun jälkeen – kyllä, rohkaistuin ottamaan myös kännykän mukaan ja sitä varten sain vesitiiviin pussin – suuntasin kajakin keulan kohti pohjoista ja tien 110 (vanha Helsinki-Turku) siltaa, jonka alta meloin eteenpäin kohti Vihtiä. Taukopaikka Hiidenpirtti jäi vasemmalle.

Jatkoin melomista melko isolla Kiihkelysselällä myötätuuleen. Aallot eivät olleet ihan pieniä, mutta kajakki kulki tosi vakaasti. Opin myös käyttämään jalkatukien yläpuolella olevia ohjauspolkimia. Niillä saa säädettyä peräsintä – oikealla polkimella oikealle ja vasemmalla vasemmalle. Peräsimen saa halutessa (ja rantautuessa) nostettua ylös vedestä melojan oikealla sivustalla olevista pallukkanaruista vetämällä, mutta minusta peräsin oli tällä reissulla hyödyllinen.

Minulla ei ollut täysin tarkkaa melontasuunnitelmaa muuten kuin ajan osalta. Jatkoin melomista ja pidin koko ajan 110-tien sillan takanani näkyvissä. Lopulta edessäni hahmottui kaksi houkuttelevaa luonnonsaarta, Kiihkelyssaaret. Rantauduin niistä pienemmälle ja puhdas Hiidenvesi houkutti myös ex tempore -uinnille. Vau mikä lämmin elokuun päivä!

Lähtövalmisteluja (vas. ylh.), Hiidenpirtti jää menosuunnassa vasemmalle (oik. ylh.), alakuvissa Kiihkelyssaaren ranta ja paluumatka aaltoja vasten. Kuva: KivaaTekemistä.fi ja Seppo Lindeqvist

Melontareissu kesti taukoineen parisen tuntia ja kilometrejä kertyi arviolta 5-6. Kajakissa on säilytystilaa edessä ja takana. En käyttänyt aukkopeitettä siltä varalta, että kajakki sattuisi kaatumaan, mutta sitä vaaraa ei onneksi ollut. Toki kajakin kanssa pitää olla aina tarkkana varsinkin kajakkiin mennessä ja siitä noustessa pois. Se tapahtui melalla laituriin ja kajakin kanteen vaakatasossa tukien. Seppo varmisti tilannetta.

Paluumatkalla aallot löivät jonkin verran vasten ja pärskeitä tuli loppua kohden kajakkiinkin. Tykkäsin myös, kun sain reissusta hyvän liikuntasuorituksen Länsi-Uudenmaan upeassa luonnossa. Päivän kruunasi rantasauna puukiukaineen Vichyn ja jäljelle jääneen croissantin kera.

Rantasaunassa on tunnelmaa. Myös sauna on vuokrattavissa niin melojille kuin juhlanjärjestäjille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Yhteystiedot

Seponranta (kotisivut Seponranta.fi, Facebook, Instagram)
Kuhatie 20
08500 Lohja

p. 0400 710 600
seppo(a)seponranta.fi

Yhteydenotot, kuten melonta- ja juhla- / kokouspaikkatiedustelut, etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla. Seponrannassa on tarvittaessa majoitusmahdollisuus kahden hengen Päivikin mökistä isompiin tiloihin.

Seponranta, Hiidenvesi, Lohja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Seponranta – vesiurheiluvuokraus ja elämyskohde Lohjalla on valittu KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Kuukauden kohteeksi elokuussa 2019 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden. Seponranta on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde.

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.