Kuninkaan Lohet yllätti Vantaankoskella – vierailimme kevätpäivänä!

Julkaistu:

26.04.2018
| Kirjoittanut:

Vanha Viilatehdas kutsuu teemailtoihin ja kesälounaalle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä tutustui nyt kahden vuoden tauon jälkeen ainutlaatuiseen ruukkimiljööseen keskellä pääkaupunkiseutua, Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteyskohdassa. Siinä Vantaanjoki yltyy isoksi kuohuksi vajaat 20 kilometriä ennen laskuaan Itämereen Helsingin Vanhankaupunginkoskella.

Luontoäiti antaa parastaan. Kuninkaan Lohien viime kesänä aloittanut uusi toimitusjohtaja Mika Turunen muistuttaakin, että alueella pystyy kokemaan Suomen luontoa ja historiaa todella monipuolisesti: on kartano ja koski, on vanha tehdas 1890-luvulta kosken äärellä, on maalaismaisemaa ja vanhoja viljeltyjä peltoja, pitkospuita ja luontopolkuja.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ei ihan heti uskoisi, että ollaan Vantaalla. Onneksi Kuninkaan Lohien kahta tilausravintolaa ja elämyspalveluita kehitetään ympäristön arvolle sopivasti ja samalla elinvoimaisesti – niin, että yksityisasiakkaat ja yritykset voivat nauttia monipuolisesti autenttisen alueen antimista. Kuninkaan Lohet ravintolayrityksenä koostuu vanhasta Kuninkaan Kartanosta mäen päällä ja Vanhasta Viilatehtaasta mäen alapuolella, kosken äärellä.

Juhlia, yritystilaisuuksia ja elämyksiä on tarjolla molemmissa paikoissa – sekä tietenkin ympäröivässä luonnossa – asiakkaan tarpeen mukaan. Aloitetaanko nokipannukahvilla ja kokkikurssilla kartanon pihapiirissä? 🙂

Mika Turunen ja Mervi Repo. Heidän lisäkseen tilausravintola työllistää toistakymmentä työntekijää ympäri vuoden. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kun vierailin Kuninkaan Lohissa huhtikuun aurinkoisena, lämpimänä päivänä, Kartanolla oli vilkasta yritysten järjestäessä tapahtumia. Nautimme Turusen ja myyntipäällikkö Mervi Revon kanssa lounaan yläkerran kabinetissa. Kuninkaan Lohet on satsannut viimeisen vuoden aikana erikokoisiin tiloihin, kuten myös pieniin 2-4 hengen kabinetteihin.

Mika ja Mervi kertoivat uudistuneista elämyspalveluista, kuten suppailusta Vantaanjoella. Tarjolla on ryhmästä riippuen monenlaisia aktiviteetteja, kuten melontaa, jousiammuntaa, joogaa, SUP-joogaa ja pilatesta sekä maastopyöräilyä sähköavusteisilla fatbike-maastopyörillä. Näin ryhmä pysyy kooossa ja voi kokea elämyksiä, vaikka ihmiset olisivat eritasoisia pyöräilijöitä.

Ei muuta kuin maastoon! Elämyksiä tuotetaan sekä itse että yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vantaankosken luontoihmeitä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuninkaan Lohet haluaa tarjota kokonaisvaltaisia elämyksiä monipuolisesti. Alueen kulttuurihistoriallista miljöötä ja sen tarinoita hyödynnetään monella tavalla. Uutuutena Mika ja Mervi kollegoineen ovat rakentaneet teemaillan: Ilta Viilatehtaan Kievarissa – toiminnallinen ja elämyksellinen ilta 1800-luvun Suomessa ja Kuninkaantien Krog -kievarin hengessä.

Viilatehtaan paikalla sijaitsi 1700-luvun alussa Kievari. Siitä saatiin selko viime syksynä vanhoista kartoista, jotka löysi arkistoista Vantaan kaupunginmuseon arkeologi Andreas Koivisto.

Löytyypä Kuninkaan Lohilta ammuntasimulaattorikin ryhmiä varten, jolloin oppaan johdolla voi kokea virtuaalisesti esimerkiksi Villin Lännen ammuntaa tai lähteä villisika-, hirvi-, peura-, karhu- tai lintujahtiin. Kokeneempikin metsästäjä on Mikan mukaan yllättynyt positiivisesti.

Uutta on myös Elämyslato Vantaankosken alajuoksulla. Elämysladossa järjestetään nimensä mukaisesti elämyksiä ryhmille, esimerkiksi jousiammuntaa, pilatesta, luentoja sekä erilaisia ulkoaktiviteetteja säältä suojassa.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ruokatarjoiluissaan Kuninkaan Lohet keskittyy aitoihin makuihin ja laadukkaaseen ruokaan, jonka alkuperä tiedetään. Makuja tulee niin pelloilta, koskesta, metsästä kuin järvestä. Nautin vierailupäivänä monipuolisesti salaatteja, alkuruokia sekä pääruuaksi possua. Tarjolla oli myös kanaa ja kasvisvaihtoehto.

Kuninkaan Lohet on perinteinen häiden, muiden perhejuhlien ja saunailtojen pitopaikka. Ei pidä unohtaa Kuninkaan Lohien ”käyntikorttia”, kaikille avointa maistuvaa Kartanon lounasta, joka muuttuu jälleen tänä kesänä maanantaista 4.6. alkaen Viilatehtaan kesälounaaksi.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tämä tasokas arkilounas sopii päiväretkeilijänkin kukkarolle ilman ennakkosuunnnitelua 15 euron hinnallaan. Kevyt vaihtoehto salaatin ja keiton kera tekee 9,50 euroa. Kuninkaan Lohet suosittelee ennakkovarausta.

Mervi kutsuu lounaalle ja muistuttaa, että monille ensi kertaa ruukkimiljööseen saapuvalle paikka on todella positiivinen yllätys – ei vähiten sijainnillaan niin lähellä Helsinkiä ja toisaalta lentokenttää.

Kuninkaan Lohet järjestää aktiivisesti stand up -iltoja ja teemailtoja hyvän ruuan ja juoman parissa. Vierailupäivän iltana oli luvassa Lasilliset Juicea – musikaali Juice Leskisen taiteilijaelämästä. Mika kertoi tuovansa myös eläkkeellä olevan isänsä, joka on Juice-fani, nautiskelemaan illasta Vanhalla Viilatehtaalla!

Samoin juhlapäivälounaat, kuten vappu-, äitienpäivä- ja isänpäivälounaat, kuuluvat perinteisesti Kuninkaan Lohien tarjontaan.

SUP-kursseja, stand up:ia ja kesäbrunsseja! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mutta kuka oikein on Mika Turunen?

Oli hienoa huomata, kuinka innoissaan toimitusjohtaja Turunen vetää Kuninkaan Lohien elämyskohdetta. Mika on omien sanojensa mukaan sydämeltään viihdyttäjä ja hän haluaa tarjota ihmisille kokonaisvaltaisia elämyksiä.

Helposti lähestyttävä, ulospäin suuntautunut Turunen on ollut alihankkijana mukana Kuninkaan Lohissa jo Viilatehtaan remontista lähtien 18 vuotta sitten. Hänellä on 20 vuoden kokemus viihdealasta, musiikin ja teatterin puolelta, mm. miespäärooli Helsingin Kaupunginteatterin Miss Saigon -musikaalissa, ja hän on esiintynyt Uuden iloisen Teatterin revyyssä.

Mika ei tullut Kuninkaan Lohien ravintola- ja matkailuliiketoimintaan täysin puskista, vaan hänellä on useamman vuoden ravintola- sekä yritysjohtajan tausta mm. Tahko Chalet -yrityksen operatiivisesta johtamisesta sekä Rymy-Eetun konseptoinnista ja viihdepuolen vastuusta.

Kotiseuturakkaus veti Turusen kuitenkin tuttuun ympäristöön. Ravintoloitakin suunnitellut monitoimipakkaus on omien sanojensa mukaan vantaanlainen lähiönuori, joka on viettänyt nuoruudessaan kesäpäiviä Viilatehtaan raunioilla ja sen lähialueilla. Turunen näkee Vantaankosken ainutlaatuisena elämyskohteena niin sijaintinsa kuin miljöönsä puolesta.

Näköala Kuninkaan Kartanolta alas Vanhalle Viilatehtaalle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Oli hienoa huomata jälleen, kuinka vantaalaiset ovat ylpeitä kotiseudustaan ja kohteistaan. Vuosi sitten kirjoitimme Vantaan Myyrmäestä, jossa oli havaittavissa täysin sama meininki, ylpeys lähiseudusta ja rakkaus sen vaalimiseen niin alueen ravintoloissa kuin itse Myyrmäki-liikkeessä. Ihmiset haluavat säilyttää ja kehittää Vantaata elinvoimaisena, hyvänä paikkana olla ja elää. (www)

Kaksi vuotta Kuninkaan Lohissa kokkina toiminut Kasimir virittää tulisijoja illan kokkauskurssia varten. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi.
Tilaa tästä

**

Hovimestari Sinikka toivottaa tervetulleeksi kesälounaalle (ma-pe 4.6. alkaen) Vanhalle Viilatehtaalle. ”Ketään ei ole ajettu pois, vaikka suosittelemme pöytävarausta.” 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Luontopolku

Kuninkaan Lohet on paitsi perhe- ja yritysjuhlia, kesälounaita ja ohjattuja elämyksiä, myös hieno retkikohde kauniina kesäpäivänä vaikkapa pyöräillen.

Kiersin Mikan kanssa kävellen rentouttavan luontopolun Vantaankosken kuohujen äärellä. Paikka on myös heittokalastajien suosima.

Mika kertoi samalla uudesta Virtaa lähiluonnosta -aktiviteetista esimerkiksi kokouspäivän yhteyteen. Valittavana on Pikku Virta (4 harjoitetta) ja Iso Virta (8 harjoitetta). Ne on suunniteltu yhteistyössä Liikuttava luonto -kirjan kirjoittajan, hyvinvointikouluttaja Elli Keisteri-Sipilän kanssa.

Vantaan museovirkailijoiden kanssa Turunen on puolestaan selvittänyt, että alueella on sijainnut historian saatossa ainakin kaksi kievaria ja kolme myllyä. Yhden kievareista tiedetään toimineen jo 1690-luvulla!

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lopuksi. Oli kiva vierailla kohteessa, jossa toimitusjohtaja antoi aikaansa ja osoitti aitoa kiinnostusta niin ihmisten elämyksiä kuin kohteen historiaa kohtaan. Jo 18 vuotta jatkunut Kuninkaan Lohien tarina ei ole loppuunkirjoitettu. Vantaa yllätti jälleen.

YHTEYSTIEDOT

Kuninkaan Lohet
Voudintie 1 (Kuninkaan Kartano) / Kuninkaantie 28 (Vanha Viilatehdas)
01740 VANTAA

Kotisivut ja liikenneyhteydet (www)
FB-sivut (www)
Instagram (www)

p. 09 253 253 00
myyntipalvelu(a)kuninkaanlohet.com

**
Kuninkaan Lohet on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.