Uusia elämyksiä kosken rannalla – Kuninkaan Lohissa paljon uutta kivaa!

Julkaistu:

03.05.2019
| Kirjoittanut:

Kartanolta aukeaa kaunis näkymä alas koskeen suuntaan, Vantaan kevätluontoon. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Voiko Tuusulasta etelään lähdettäessä rentoutua luonnossa aidosti?

Kyllä voi ja vieläpä niin, ettei tarvitse jonottaa Helsingin liikenneruuhkissa. Vierailin monivuotisessa Tähtikohteessamme Kuninkaan Lohissa Vantaalla huhtikuun lopulla aurinkoisena päivänä.

Vanhan Viilatehtaan luontopolku on kevätelämys, joka kannattaa kokea vähän kauempaakin saapuvan. Kuninkaan Kartano, Vanha Viilatehdas ja vuolaana virtaava Vantaankoski muodostavat historiallisen miljöön luonnonhelmassa Kehä 3:n ja Hämeenlinnanväylän kupeessa.

Kuninkaan Kartanon tiloja uudistettiin yhteistyössä Museoviraston kanssa loppukesällä 2018. Se on nyt entistä käytännöllisempi niin asiakkaille kuin työntekijöille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Luonnon ihastelun lomassa voi nauttia tilausravintola Kuninkaan Lohien lounaan Kuninkaan Kartanolla pari sataa metriä ylempänä mäellä. Lounas siirtyy jälleen kesäkuussa 10.6. Vanhalle Viilatehtaalle kosken kuohujen äärelle.

Kuninkaan Lohien suosittu lounas Kartanolla tai Viilatehtaalla on tarjolla ympäri vuoden ma-pe klo 11-14. Huhtikuun lopulla saatoimme nauttia buffetin sienirisotosta ja monipuolisesta salaattitarjonnasta, muita pääruokavaihtoehtoja unohtamatta, kartanon lämpimällä, aurinkoisella terassilla. Kiitos upeiden kevätsäiden, mittarissa jopa 20 astetta!

Maukas lounas, suussa sulavaa tikkupullaa nuotion äärellä ja arvokasta luontoa keskellä pääkaupunkiseutua. Sitä Kuninkaan Lohet on. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Alueen historia ulottuu kauas. Kyseessä on vanha ruukkimiljöö; kosken rannan Dahlforsin viilatehtaassa taottiin viiloja vielä 1960-luvulla. Viilatehdas on 1890-luvulta, sisältäen yhä vanhaa museoesineistöä ravintolavieraiden ihasteltavana. Kartanon päärakennus on 1900-luvun alkuvuosilta. Se on rakennettu alunperin ruotsinkieliseksi kansakouluksi, mutta Kuninkaan Lohien toimitusjohtaja Mika Turunen kertoi meille jo vuosi sitten alueella sijainneen kievarin jo 1700-luvun alussa.

Kartanorakennus laajeni käytännöllisemmäksi

Kuninkaan Lohet on kokous- ja juhlapaikka. Yritys laajensi kartanon tiloja yhteistyössä Museoviraston kanssa viime vuonna. Muutoksia ja laajennuksia on tehty niin aulatiloissa, keittiössä, sosiaalitiloissa kuin buffetin sijainnissa.

Kaikki sujuu nyt entistä jouhevammin. Uudistuksen yhteydessä päärakennukseen valmistui elokuussa 2018 uusi kokous- ja juhlatila Voudin kabinetti. Kaikkiaan Kuninkaan Lohissa on erilaisia tilavaihtoehtoja muutaman muutaman hengen ryhmästä tai perheestä aina 140 hengen isoihin juhliin saakka, jopa vielä isompiin riippuen tilajärjestelyistä.

Vasemmalla uusi Voudin kabinetti, oikealla kuva uudesta Sinisestä salista kauniine tapetteineen kohti Vihreää salia. Kuvat: Kuninkaan Lohet, KivaaTekemistä.fi

Osa vantaalaisuutta

Kuninkaan Lohia kaksi vuotta vetänyt toimelias, matkailu- ja viihdealaa monelta kantilta nähnyt Mika Turunen on ylpeä vantaalaisuudestaan.

Kelpaa ollakin. Vantaa on täynnä Suomen eturivin matkailukohteita, joista monet ovat kansainvälisesti suosittuja, kuten Heureka, Suomen Ilmailumuseo ja Viihdekeskus Flamingo. Kuninkaan Lohien kartanokohde tuo hyvää vastapainoa tähän kokonaisuuteen. Kartanot ja ruukit ovat osa Vantaan eli entisen Helsingin maalaiskunnan ja Helsingin pitäjän historiaa.

Minulle oli muutama vuosi sitten Vantaasta juttua tehdessämme yllätys, että Vantaa on saanut nimensä ja muuttunut kaupungiksi vasta 1970-luvulla!

Tikkupullan paistoa Mervin ja Mikan kanssa. Tiesitkö, että Mika on näytellyt miespääroolia Helsingin Kaupunginteatterin Miss Saigon -musikaalissa. Kerroimme jutussamme vuosi sitten. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mikalle Vantaankosken seutu tuttua jo nuoruudesta, koska hän on lähiseudun lähiön kasvatti. Mika ja myyntipäällikkö Mervi Repo saavat parhaimman palkinnon siitä, kun asiakkaat saavat kicksejä ja fiilareita juhlista ja elämyksistä Kuninkaan Lohissa luonnon äärellä. Mervi muistuttaa myös hyvästä palvelusta asiakkaan tilauksesta lähtien.

Uusia aktiviteetteja ja ohjelmaa

Oli kiva huomata, että arvokasta kohdetta kehitetään pitkäjänteisesti. Mika puhuu kokonaisvaltaisesta luontoelämyksestä ja miettii yhteistyössä oppilaitosten kanssa sitä, mitä nykyajan nuoret haluavat Kuninkaan Lohien tapaiselta elämyskohteelta vuonna 2025.

Siinäpä pähkinää purtavaksi! Odotellassa kannattaakin paistaa ne tikkupullat ja kiertää Viilatehtaan luontopolku pariin kertaan. 🙂

Kuninkaan Lohien uusi niin yrityksille kuin yksityisille tilauksesta tarjottava elämys on todellinen ”extreme survival game”, Selviytymispeli Vantaankosken luonnossa, jossa jakaannutaan tiimeihin.

Syrjäisellä seudulla sattuu autokolari. Tämän jälkeen on annettava ensiapua, selvittävä metsässä, ylitettävä lautalla joki… Tiimin tai tiimien apuna on oikea luonto-opas, Mika kertoo innokkaasti.

Tähän uutuuteen ja muihin uusiin Kuninkaan Lohien aktiviteetteihin, kuten Kolibrimelontaan soolo-avokanootein, ja myös aiempiin aktiviteettivaihtoehtoihin voit tutustua tästä.

Kuvia Vanhan Viilatehtaan (valkea rakennus) luontopolun varrelta. Sillan oikealla puolella Vantaanjoen alajuoksulla on Kuninkaan Lohien uusi melonta- ja SUP-reitti. Peltomaiseman hiekkatietä pääset Paloheinän ja Haltialan suuntaan, aina Helsingin keskuspuistoon saakka! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuninkaan Lohet on elämyksellinen, luontoa ja historiaa sisältävä ravintola- ja tapahtumakohde, jossa onnistuu erikokoiset perhejuhlat, yksityistilaisuudet, kokoukset ja yritystapahtumat. Kuninkaan Lohilta löytyy myös saunatilat sekä Kartanolta että Viilatehtaalta.

Tärkeäksi osaksi Kuninkaan Lohien tarjontaa ovat vakiintuneet niin juhlapäivien lounaat, teemalliset illalliset kuin brunssit.

🔸🔸

TULEVIA TAPAHTUMIA TOUKO-KESÄKUUSSA 2019

Su 12.5. Äitienpäiväbuffet (www) – täynnä, voit kysyä peruutuspaikkoja

La 25.5., 15.6., 6.7., 20.7. Viilatehtaan kesäbrunssit lauantaisin (www)

Pe 17.5. Lasilliset Juicea – musikaali legendan taiteilijaelämästä (www)

Pe 24.5. Viilatehtaan Kesäjuhlat (www) – Estradilla TV:sta tutut koomikot: MC Ali Jahangiri, Antti Haapala ja Ursula Herlin ja loppuiltaa viihdyttää Jusba Humaljoki Duo!

Pe 14.6. Stand Up Grilli (www) – Iltaa viihdyttävät kolme TV:sta tuttua koomikkoa: MC Ali Jahangiri, Mikko Vaismaa ja Fredi Lilius

Katso lisää Kuninkaan Lohien tapahtumia tästä

Idyllinen Wanda FBK:n vapaapalokunnan rakennus Kuninkaantiellä toivottaa sinut tervetulleeksi Kuninkaan Kartanon ja Vantaankosken maisemiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

YHTEYSTIEDOT

Kuninkaan Lohet
Voudintie 1 (Kuninkaan Kartano) / Kuninkaantie 28 (Vanha Viilatehdas)
01740 VANTAA

Kotisivut ja liikenneyhteydet (www)
FB-sivut (www)
Instagram (www)

p. 09 253 253 00
myyntipalvelu(a)kuninkaanlohet.com

🔸🔸

Artikkelimme Kuninkaan Lohista 2018 (www)

🔸🔸🔸

Kuninkaan Lohet on valittu KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Kuukauden kohteeksi toukokuussa 2019 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden. Kuninkaan Lohet on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, seuraa Instagramissa tai tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti n. 1 kuukauden välein.