Kivaa Tekemistä selvitti: Suomen ihanimmat pikkuputiikit 2018

Julkaistu:

24.04.2018
| Kirjoittanut:

Kuvan lähde: Pänikkä ja Piironki, Vaala

Suomi on täynnä toinen toistaan ihastuttavampia pikkuputiikkeja, joista osa on tunnetumpia ja osa sellaisia, joista vain harvat tietävät. Selvitimme alkukeväästä 2018 seuraajiemme avulla, mistä löytyvät ne kaikkein ihanimmat putiikit.

Suuri kiitos kaikille suosituksensa lähettäneille. Seuraavassa on esitelty ihanimmmat pikkuputiikit, joita tykkääjämme ovat suurin sydämin suositelleet. Jutun lopusta löydät myös ihanat Tähtikohde-putiikkimme, jotka ovat voimassa olevia (viim. 12 kk) asiakkaitamme.

Artikkelissa laajemmin esitellyt kolme kohdetta, Lugnet Life & Living Kirkkonummella, Tallipihan Suklaapuoti Tampereella sekä Muotiputiikki Helmi Somerolla, ovat sekä tuoreen suosituksen saaneita liikkeitä että uusia Tähtikohde-asiakkaitamme, jotka mahdollistivat tämän artikkelin julkaisemisen. Iso kiitos! 🙂

***
UUSIMAA

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Lugnet Life & Living, Kirkkonummi

”Sisustustavaroita, merkkivaatteiden second hand ja ihana kahvila kartanomiljöössä kauniiden maisemien keskellä.”

Lugnet Life & Living on sisustus- ja lifestyle -myymälä Kirkkonummen Kylmälässä kauniissa 1800-luvulla rakennetussa Sjökullan kartanossa. Myymälästä löytyy yli 200m2 edestä sisustusunelmia sekä laaja, useasti vaihtuva valikoima 2nd hand osaston käytettyjä merkkivaatteita.

Lugnet Life & Living
Sjökullan kartano
Sjökullantie 425
02540 KYLMÄLÄ

Kotisivut // Facebook // Instagram

Aukioloajat
La-su klo 10-16, muina aikoina tilauksesta

Kuvan lähde: Lugnet Life & Living. Kuvaaja: Tiko Lasola

Minkkudea, Koivukylässä Vantaalla
”Ihania tavaroita kodin sisustukseen, kukkia ja ystävällistä palvelua.”

Lahjaduo, Helsinki
”Lahjaduo – Hakaniemen Kauppahallissa. Tyylikkäitä sisustusideoita, laadukkaita lahjoja lapsille ja aina iloista palvelua.”

Woodstop, Lohja
”Askartelijan sekä sisustajan paratiisi! Löydät kaiken mitä lähdet etsimään ja kaiken mitä et voinut kuvitella olevan olemassakaan ❤.”

Hau & Mau, Tuusula
”Yksityinen pieni eläintarvikeliike Hyrylässä, paljon tarvikkeita, mm. ihania vaatteita koirille ja paljon muuta kivaa!!”

Onnion Store, Tuusula

PIRKANMAA

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Tallipihan Suklaapuoti, Tampere

”Suomen (kenties) laajin valikoima suklaata ja muita erikoisherkkuja. Puoti sijaitsee historiallisella Tallipihan alueella, koristeellisessa 1800-luvulla rakennetussa tallirakennuksessa. Tunnelmallinen sisustus, joka on persoonallinen sekoitus vanhaa ja uutta.”

Tallipihan Suklaapuoti on ihana herkkutaivas Tampereen historiallisella Tallipihalla. Monipuolisesta valikoimasta löytyy kotimaisia ja eurooppalaisia herkkuja.

Tallipihan Suklaapuoti
Kuninkaankatu 4
33210 TAMPERE

Kotisivut // Facebook // Instagram

Aukioloajat
Ma-pe klo 11-18, la-su klo 11-16

Kuvan lähde: Tallipihan Suklaapuoti

Deadfine, Tampere
”Tampereella ehdottomasti Deadfine.fi kivijalkamyymälä. Ystäväni pitämä kauppa on ehdottomasti mustiin pukeutuvan väen tervetullut lisä, missä asiakkaalle kaivetaan tuote, mikäli sitä ei entuudestaan löydy. Pinkkiä, mustaa, pääkalloja ja pitsiä. Aivan ihana, vaikkei ehkä perinteiseen konservatiivisempaan makuun.”

***
VARSINAIS-SUOMI

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Muotiputiikki Helmi, Somero

”Ihana kaikkien fiftarityyliä arvostavien pieni mutta sydämeltään suuri putiikki. Tällä pienyrittäjäomistajalla on ❤ paikallaan. Mahtavaa kokonaisvaltaista palvelua kaikenikäisille, kokoon, rotuun, tmv. katsomatta. Monta tähteä ja iso peukku.”

”Neliöiltään pieni, mutta valikoimaltaan ja tunnelmaltaan suuri mekkofriikin paratiisi. Ihanan palvelun lisäksi paikassa on hienoa se, että tuotteissa on laaja kokovalikoima.”

Mekkoja, kellohelmoja, asusteita, kenkiä. Anita Hallapellon Muotiputiikki Helmi tuo tuulahduksen toisesta maailmasta. Sellaisesta, jossa jokainen on kaunis, hetken kuningatar. Helmi syntyi vuonna 2003, intohimosta tanssiin, hulmuhelmoihin ja kauniisiin vaatteisiin. Helmessä laitetaan kurvit kohdalleen ikään ja kokoon katsomatta!

Muotiputiikki Helmi
Joensuuntie 28
31400 SOMERO

Kotisivut // Facebook // Instagram

Aukioloajat
Ti-ke klo 11-17
To-pe klo 10-17
La klo 10-13

Kuvan lähde: Muotiputiikki Helmi

Kotilaituri, Lieto
”Ihana putiikki, jossa sisustusta, muotia ja käsityön ystäville lankoja. Omistaja Kati järjestää ’ompelukerhoa’ ja hygge-iltoja liikkeen tiloissa. Houkutteleva puoti.”

***
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi.
Tilaa tästä

***

LAPPI

Bombus, Kemi
”Bombus on monialainen naisten vaateliike Kemissä. Bombus tarjoaa asiakkailleen asumuotia laidasta laitaan. Yritys on profiloitunut nyt hyvin muodikkaiden fiftariasujen, tyllialushameiden ja tyyliin sopivien kenkien sekä laukkumallistojen myyjänä. Tästä liikkeestä löytyy mm. Näyttävät takit, yksilölliset arki- ja juhla-asut niin nuorille, nuorekkaille kuin myös aikuisille ja pyöreille leideille arkeen ja juhlaan. Tässä liikkeessä asioidaan Ruotsia myöten. Ihana, palveleva vaatekauppa. Bombukseen kun eksyy kerran, niin tulee toistekin. Lisäksi yritys tarjoaa stailauspalveluja yhteistyössä kemiläisten meikkaus-ja kampauspalveluja tarjoavien yritysten kanssa pienille ryhmille. Bombus on ihana vaatekauppa. Suosittelen.”

Sisustus & Café (Sisustuspalvelu), Rovaniemi
”Vaaleanpunainen talo on yksi harvinaisuuksista Rovaniemellä, jossa n. 95% rakennuskannasta tuhoutui saksalaisten hävityksessä lokakuussa 1944. Talo on valmistunut yli 100 vuotta sitten ja on osa säilynyttä rakennuskokonaisuutta, johon kuuluvat vanha rautatieasema, asemapäällikön talo ja tämä ratamestarin talo. Rovaniemen kaupungilla on ollut talossa monenlaista toimintaa ja vuokralaista, mutta yhtäkkiä kaupunki irtisanoi vuokrasopimuksen nukketeatteriyhdistyksen kanssa. Talo jäi tyhjilleen ja kaupunkilaiset olivat peloissaan, että se jätetään tyhjilleen homeen raiskattavaksi. Rohkea yrittäjä sai kaupunginisien päät käännettyä ja vuokrasi talon sisustuspuotinsa kodiksi.”

Pänikkä ja Piironki, Vaala

***
PÄIJÄT-HÄME

Roosamari, Heinola
”Ihana, ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta! Roosamarista saa merkkivaatteiden lisäksi sisustustavaroita ym. Todellakin käymisen arvoinen paikka!”

”Heinolassa aivan ihana putiikki Roosamari; laadukas ja todella monipuolinen tuotevalikoima, ystävällinen ja asiantunteva palvelu, todellinen unelma lifestyle kauppa!”

***
POHJANMAA

Annalan Villa Cafe & shop, Lapua
”Annalan Villa Cafe & shop Lapualla, pitkät perinteet omaavan Annalan kangaskutomon yhteydessä joen varrella on mitä kauneimmissa maisemissa ihana sisustusliike ja pienoinen kahvila ♡ Tätä harva löytää jos ei tiedä mitä etsii.”

Tenho Design, Vaasa
”Vaasassa Tenho, Kirkkopuistikko 20. Valikoimasta löytyy mm. uniikkeja korua, aitoja peaky blinders lakkeja, äänilevyjä uusina ja käytettyinä sekä uudelleen muotoiltuna.”

***
KYMENLAAKSO

Tamburiini, Kotka
”Tamburiini on persoonallinen, valikoima on oivaltava sekoitus uutta, vanhaa, kierrätettyä ja tuunattua…aina jotain, mikä on valittu pilke silmäkulmassa. Omistaja Tiina on iloinen ja auttavainen. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka, kun Kotkassa vierailee.”

Somia Living, Tuusula

***
KANTA-HÄME

Tuulosrievän myymälä, Tuulos, Hämeenlinna
”Toinen Tuulosrievän myymälä Tuuloksessa, Hämeenlinnassa. 24/7 auki ja itsepalveluna tuoretta leipää sekä muita paikallisia tuotteita saatavana! Täältä on monasti käyty leipää hakemassa vielä yhdentoista aikaan illalla.”

***
ETELÄ-SAVO JA KESKI-SUOMI

Studiom3, Mikkeli
”Tunnelmallinen kivijalkakauppa viehättävässä funkkistalossa. Tämä on aivan poikkeuksellinen sisustusliike sillä saatavilla on kauniiden tekstiilien ja laadukkaiden huonekalujen lisäksi ammattitaiteilijoiden taidetta. Studiom3 ei siis tarjoa täytettä, vaan sisältöä kotiin ja elämään.”

Herttala, Vaajakoski
”Vaajakoskella Herttala uusi yritys ja löytyy vaikka mitä somiste vuokraamosta second hand -kauppaan.”

Pieni Kamari, Jyväskylä
”Pieni kamari Jyväskylän Kilpisenkadulla. Kivoja lahja – ja sisustustavaroita lapsille sekä aikuisille. Itse oli pakko käydä aina ensimmäisenä liikkeessä saapuessa Jyväskylään tai katsomassa näyteikkunat ja aamulla kauppaan.”

***
LOUNAIS-SUOMI

Merililian, Vinkkilä, Vehmaa
”Kukkia, sidontaa, lahjatavaroita, muumia. Myyjä mitä mukavin, tykkään.”
”Kukkia, ihania lahjatavaroita, lankoja, kesällä kesäkahvila. Myyjäsiskokset ihania ja niin taitavia.”

Seepra, Vehmaa
”Myyjä/ omistaja mitä iloisin ja herttaisin. Löytyy vaatteitä joka lähtöön…”

Rajamäen Lyhyttavaraliike, Rajamäki, Nurmijärvi
”Rajamäen Lyhyttavaraliike, pieni tila täynnä hauskaa tavaraa ja tunnelmaa. Erityisbonuksena tosi symppis omistaja, jolla on aikaa juuri sinulle.”

Kivapiha, Mäntsälä

KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHTEET

Somia Living, Tuusula
Herkullinen lifestylemyymälä. Sisustusta, vaatteita ja asusteita sekä herkkuja kotimaasta ja maailmalta.

Onnion Store, Tuusula
Kierrätykseen ja tavaroiden tuunaukseen perustuva lifestyleliike. Ihania jälleenmyyntituotteita kotimaisilta pienyrittäjiltä ja kauempaakin maailmalta.

Osto- ja Myyntiliike Pänikkä ja Piironki, Vaala
Sisustajan aarreaitta. Myynnissä vanhaa ja uutta, postitukset ympäri Suomea.

Riikka-Piikka, Joroinen
Ihastuttava lahjatavaraputiikki valtavan ja jatkuvasti uudistuvan lankavalikoiman kera.

Sebwil Shop, Sipoo
Ekologisia tuotteita lapsiperheille. Lisäksi leikki- ja pelinurkkavuokrausta mm. lasten synttäreille ja perhejuhliin.

Pörröporo, Pello
Täyden palvelun poronliha- ja matkamuistomyymälä

Kivapiha, Mäntsälä
Uniikki kivi- ja puutarhamyymälä sekä patsaiden ulko- ja sisänäyttely.

Jokipiin Pellavan Tehtaanmyymälä, Kurikan Jalasjärvi
Monipuolinen valikoima laadukkaita pellavatuotteita idyllisessä tehdasmiljöössä.

Gumbostrand Konst & Form, Sipoo
Taidemyyntinäyttely ja design shop.

Fiskarsin Ruukki, Raasepori
Vanha ruukkialue on täynnä toinen toistaan ihastuttavampia pikkuputiikkeja ja kahviloita.

Orimattilan Kehräämö
Yllättävä ostoskohde Orimattilassa.

Hobby Center, Tuusula
RC- ja pienoismalliharrastajien, nukkekodin rakentajien sekä ilmailijoiden monipuolinen myymälä ja verkkokauppa

Tuusulan SportDivari
Laatutavaraa eri harrastuksiin niin käytettynä kuin uutenakin.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi 2-4 viikon välein.

2 thoughts on “Kivaa Tekemistä selvitti: Suomen ihanimmat pikkuputiikit 2018

 1. Mummi

  Hei,
  Mukavia putiikkeja löytyy eri puolilta Suomea. Kiitos esittelyistä, jotka innostavat tutustumaan liikkeisiin.

  Kivapihan kuvan alla lukee: Kivapiha, Tuusula. Eikö Kivapiha ole Mäntsälässä?

  Terveisiä!

  Mummi

Kommentointi on suljettu.