Erilainen piha- ja puutarhamyymälä Kivapiha Mäntsälässä uudistui!

Julkaistu:

22.04.2018
| Kirjoittanut:

Kivapihan ainutlaatuinen patsasnäyttely ulkona ja sisällä sijaitsee 4-tien varrella Mäntsälässä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jälleen kerran pitää todeta tämän erikoisen, ketjuihin kuulumattoman, puutarhakohteen osalta, että oho!

Vierailin Kivapihalla tuttuun jokakeväiseen tapaan torstaina 19.4.2018. Kohde sijaitsee kivenheiton päässä 4-tieltä. Jos tulet 4-tietä etelästä, aja Mäntsälän liittymästä sisään oikealle ja käänny liikennevaloista oikealle. Muutama sata metriä takaisin etelään päin ja sitten näetkin jo iloisen väriset kyltit!

Pari käänöstä vielä ja olet kohteessa. Kivapihan ihmiset ovat ystävällisiä ja iloisia. Turhasta ei stressata, väkisin ei myydä, mutta kohdetta kehitetään aktiivisesti ja monipuolisesti joka vuosi. Yllätyin uusista tuulista.

Kivapihan ykkösuudistus on tämä laite, syksyllä hankittu myrkytön rikkakasvintorjunta, joka kulkee peräkärryn kyydissä kohteeseen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tänä vuonna, jo syksystä lähtien, ehdoton painopiste on ekologia. Pitkän linjan yrittäjä Pekka Tanttu muistuttaa laadukkaiden vaikkakin vähän kalliimpien laitteiden merkityksestä ympäristönhoidossa. Kivapiha palvelee yksityishenkilöitä ja yrityksiä myymälällään, mutta on myös täyden palvelun talo kiinteistöhuollossa ja ympäristönhoidossa.

Kivapiha hankki syksyllä täysin myrkyttömän rikkakasvin torjuntalaitteen, joka kuljetetaan peräkärryllä kohteeseen. Kivapihan yksikkö pystyy tarvittaessa pumppaamaan käyttöveden vesistöstä. Vesi kuumennetaan noin 100 C asteeseen. Kuuma vesi tuhoaa lehtivihreän, jolloin kasvi kuihtuu.

Sekä Tanttu että Kivapihan puutarhanhoidosta vastaava Risto Idman vannovat molemmat uuden laitteen ja menetelmän nimeen varsinkin isompien kohteiden rikkakasvin torjunnassa.

”Ei varoaikoja, voi hoitaa myös ranta-alueita, leikkikenttiä ja kerrostalojen pihoja ilman ylimääräisiä huolia”, Risto luonnehtii uuden myrkyttömän rikkakasvintorjunnan hyötyjä verrattuna perinteisiin kasvinsuojeluaineisiin.

Pekka kertoo, kuinka Kivapiha on siirtynyt voimakkaasti akkukäyttöisiin lehtipuhaltimiin, pensasleikkureihin ja heiluriharoihin.

Akkukäyttöinen lehtipuhallin, akun kesto 1 – 1,5 vrk. Kuva: KivaaTekemistä.fi

”Vaikka ne ovat jonkin verran kalliimpia, ne ovat sekä ympäristölle että käyttäjälle ystävällisempiä alemman melutasonsa, pakokaasupäästöttömyytensä sekä keveämmän painonsa ansiosta verrattuna esimerkiksi perinteisiin polttomoottorikäyttöisiiin lehtipuhaltimiin.”

Kivapiha haluaa satsata tosissaan ympäristöystävällisiin työtapoihin ja laitteisiin, ja myös asiakkaat vaativat ja arvostavat sitä.

Patsaita, ruukkuja, suihkulähteitä. Vasemman alakuvan eläimet odottivat varastohallissa jo kovasti laitumelle pääsyä! 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kevään tarpeet pihanhoitoon

Mitä keväällä kannattaa tehdä?

Paras puiden ja pensaiden leikkausaika on jo mennyt, mutta nyt kannattaa tehdä puutarhan yleissiivousta, kuten kuivan ja kuolleen kasvuston harjaamista ja maa-aineksen siivoamista. Tätä Kivapihankin taimistomyyjä Maiju ja puutarhaharjoittelija Kaija tekivät Kivapihan päänäyttelyssä ulkona.

Ilme parani silmissä!

Kivapihan Pekka, Maiju ja Kaija. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kevätvalmisteluihin kuuluvat perinteisesti myös lannoitus ja tarvittaessa kalkitus.

Riston ja muiden kivapihalaisten mukaan ihmiset haluavat yhä isokokoisempia puita ja pensaita.

”Meille tulee tarjontaan 2-3 -metristä koristepuuta, kuten vuorijalavaa. Myös riippuvat puut ovat suosiossa. Tällaisia ovat esimerkiksi riippapihlaja, riippajalava, riippakoivu, riippalehtikuusi samoin kuin jotkin riippuvavartiset kauniisti kukkivat omenapuulajikkeet.”

Toki jokavuotinen trendi on se, että ihmiset haluavat yksinkertaista ja helppohoitoista. Kaija muistuttaa kivikkokasveista ja niiden jälkeen keskustelimme köynnöksistä, kuten villiviinistä, joka voi kasvaa sekä seinää että myös maata pitkin.

Hopeakuusen silmut heräilevät. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Riston mielestä olisi hienoa, jos piha olisi – jos ei nyt väriloisto niin ainakin silmän ilo – myös keväällä ennen kukinta-aikaa. Tähän auttavat havukasvit!

Risto oli muuten talvikaudella töissä Joensuussa ja sitoi kaikki yli sata Kontiolahden ampumahiihdon MM-kisojen palkintokimppua! Kevään tullen Pekka palkkasi luottomiehen takaisin Kivapihan leipiin. Hyvä niin! 🙂

Vierailupäivänä Kivapihalle saapui lisää pikku pakkasta kestäviä kevätkasveja ja -tuotteita rekalla ja laivalla Hollannista. Kasvivalikoima tulee olemaan laaja myös tänä kesänä. Seuraavassa kuormassa vapun jälkeen on tulossa lisää havuja, puita ja koristekasveja.

Kivapihan kevätuutta 2018! Kuva: Kivapiha / Risto Idman

Kivapiha vierailee messuilla ja tapahtumissa!

Uutta Kivapihassa on myös uusi kuljetuskalusto. Kivapiha hankki talven aikana ison katetun, nykyaikaisen kuorma-auton, jonka kuormatilassa on Lumikon jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmä.

Risto esitteli uutta kuljetuskalustoa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Näin Kivapiha pystyy osallistumaan helpommin erilaisiin tapahtumiin, kun rullakot ja teltat saa kuljetettua sutjakasti. Samoin suihkulähteiden ja patsaiden toimitus asiakkaille onnistuu, koska autossa on perälautanosturi.

**
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi.
Tilaa tästä

**

Miksi Kivapihalle?

Kivapiha on parhaimmillaan aurinkoisina kesäpäivinä, kun patsas- ja suihkulähdenäyttely antaa parastaan. Lauantaisin voi nauttia samalla kahvilan belgialaisia vohveleita – muina päivinä muita herkkuja.

Virpi Tanttu palveli kahviossa ja kertoi suunnitelmissa olevan makean ja suolaisen valikoiman päivittäminen lähiseudun tuotteilla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Viime vuonna avattu kesäkauppa palvelee kukka- ja taimiostajaa myös tänä kesänä laajalla valikoimallaan.

Risto muistuttaa, että Kivapiha on täyden palvelun talo.

”Meiltä saa kaiken.”

Kivapihalta saa maa-aineet irtona ja suursäkeissä, laatat ja kivet, kasvit ja puut sekä apua suunnitteluun. Kivapiha tekee myös paikan päällä asiakkaan kohteessa konsultaatiota (75 euroa / 1 h, joka vähennetään mahd. piharakentamisesta), pihasuunnnittelua ja esimerkiksi vanhan elähtäneen pihan korjausrakentamista uuteen kukoistukseen.

Tarjolla myös harvinaisempia kiviä ja laattoja, jopa paaseja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Leikkihiekkaa suursäkeissä, joko noudettuna tai toimitettuna. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapiha palvelee myös yritysasiakkaita entistä useammin ja pystyy vastaamaan isoihinkin tilauksiin. Useimmissa tilanteissa asiakas saa tarvitsemansa heti mukaan valmiista valikoimista järkevällä hinnalla. Kivapiha palvelee myös verkkokaupalla, ja nettisivujen kautta tai puhelimitse voi pyytää tarjouksen.

HOKS! Lopuksi Pekka muistuttaa, että Kivapiha etsii jatkuvasti innokkaita työntekijöitä kiinteistöhuolto-, ympäristönhoito- ja viherrakentamistehtäviin. Ota yhteyttä tai kerro kaverille!

Kivapiha messuilla ja tapahtumissa, kevät 2018

LA 5.5. Nastolan Villähde, Lahti – Kaivolan perinnetilan & Willa Fantin avajaiset klo 12-16
TO-PE 10.-11.5. Haikon puutarhamessut
LA 26.5. Pornaisten kevätkarnevaali klo 11-14

Yhteystiedot

Kivapiha (www.kivapiha.com)
Vuolteenmäentie 7
04600 Mäntsälä

puh. 044 7522809 / 044 5205999
info(a)kivapiha.com

Sosiaalinen media (Kivapihan FB-sivut, Instagram, Twitter)
Verkkokauppa (www)

Aukioloajat
Vaihtelee sesongin mukaan.
Ks. aukiolo tarkemmin FB tai kotisivut tai soita!

Kuva: Kivapiha / Risto Idman

Kivapiha on KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi 2-4 viikon välein.