Jokipii houkuttaa uusilla kuoseillaan Pohjanmaalle!

Julkaistu:

16.06.2018
| Kirjoittanut:

Tehdasteollisuus syntyi Jokipiihin, nykyisen Kurikan Jalasjärvelle, yli sata vuotta sitten. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä vieraili nyt kolmannen kerran Etelä-Pohjanmaalla Kurikan Jokipiissä. Tarkemmin sanottuna Kurikan Jalasjärven Jokipiissa. Jalasjärvi yhdistyi Kurikkaan vuoden 2016 alusta.

Ensimmäisen vierailun ja jutun teimme kesällä 2015, toisen 2016 ja myös viime keväänä kysyimme kuulumiset ja päivitimme edellisen kesän juttua, mutta emme vierailleet. Nyt oli toki visiitin vuoro. 🙂

Oli hieno vierailla kohteessa, joka sijaitsee kotipaikkakunnallani lakeuksilla. Päivä oli aurinkoinen, kesä on avattu!

Tämä kotimainen tehdas tuottaa kuoseja joka lähtöön, myös liikelahja-asiakkaille. Myymälänhoitaja Päivi Pikkutupa ja toimitusjohtaja Timo Laurila, perheyrittäjä kolmannessa polvessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tunnelma oli iloinen ja myymälä oli uudistunut. Tapasin tällä kertaa myymälänhoitaja Päivi Pikkutuvan ja toimitusjohtaja Timo Laurilan sekä myös toista kesää Päiviä auttavan Jonna Latvalan.

Päivi kertoi, että nyt on hyvä, kun Jonna osaa työt ja asiakaspalvelun jo vanhasta tottumuksesta ja pärjää hyvin itsekin. Ryhmiä varten tehtaanmyymälä toki suosittaa ennakkovarausta, jotta asiakkaita voidaan palvella sutjakasti.

Perinteikkään perheyrityksen – perustettu 1920 – tehtaanmyymälä on erikoinen keidas lakeuksilla. Samalla, kun kyläkauppoja ja -kouluja häviää, myymälä on yritykselle entistä tärkeämpi tunnusmerkki ja sen suosio kasvaa. Toki säilläkin on ollut oma osuutensa. Tänä keväänä ryhmiä on vieraillut entistä enemmän, samoin yksittäiset matkailijat ja lähiseudun asukkaat löytävät Jokipiihin.

Tehtaanmyymälä on Jokipiin Pellavalle yhä tärkeämpi ja sen myynti kasvaa. Myymälä palvelee niin lähialueen ihmisiä, matkailijoita kuin ryhmiä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tehtaanmyymälä on freesi ja avara sisältä. Valikoima on uudistunut sitten viime vierailun kaksi vuotta sitten. Tehtaan vanhassa päässä sijaitsevassa myymälässä korostuvat sekä uudet raikkaat kuosit että poistohintaiset tuotteet – ja löytyy se palakoppakin!

Kirjoitimme palakopasta ja yrityksen historiasta jutussamme 2015 (www).

Palakopassa on ale-hintaisia kangaspaloja, joita tullaan etsimään kauempaakin! Kahvittelukin ostosten lomassa onnistuu ja nurkassa on lapsille oma leikkipaikka. Timo ja Päivi kertoivat menneen viikonlopun Perhepäivästä, joka on vakiinnuttanut suosionsa myymälän jokokesäisenä tapahtumana. Ohjelmaa ja naposteltavaa riitti – musiikkiesityksistä peikkonäyttelyyn, polkutraktoreista keppihevosteluun ja lastenvaatekirppikseen.

**
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi.
Tilaa tästä

**

UUTUUDET

Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälässä erottuu selkeästi neljä tämän kevään uutuutta. Jaksaa tai pikemminkin ”Jaksaa jaksaa” on hikipyyhe ja saatavilla on myös Jaksaa-sporttilaukku (50 % pellavaa, 50 % puuvillaa), jonka saa olalle urheilureissun jälkeen. Kuosi on kurikkalaisen tekstiilisuunnittelija Jenni Laurilan käsialaa.

Jokipiin uusissa kuoseissa on sporttia! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jaksaa, jaksaa! Sporttikassi ja rullapyyhe. Suunnittelijana Jenni Laurila. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Liikunnallisuus korostuu useissa Jokipiin tuotteissa ja kuoseissa. Eikä ihme – Timo harrastaa suunnistusta, hiihtoa ja pyöräilyä, Päivi harrastaa lavista, zumbaa ja kahvakuulaa.

Vielä mitä! Jonna Latvala, 20, pelaa Jalasjärven Jalaksen pesisjoukkuessa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykköspesiksessä. Välillä hän vieraili ulkopaikkakunnalla, mutta palasi onneksi kotiseuraansa.

Jalasjärveläinen Jonna Latvala työskentelee toista kesää Jokipiillä. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Kuinka on mennyt pesis?

”Kuusko ollahan ny putkehen voitettu”, iloinen Jonna tuumii.

Toinen uutuuskuosi on kuvataiteilija, suunnittelija Johanna Aallon Helminauha. Helminauhat ovat keveitä pastellisävyisiä tai vaalean tai tumman harmaita kaitaliinoja ja keittiöpyyhkeitä.

Suunnittelija Alissa Koski on puolestaan toteuttanut upean mustavalkoisen Koivikko-kuosin. Siitä on saatavissa kylpy- ja saunatuotteita, kuten rullapyyhe, saunatyyny, laudeliina ja pefletti. Alissa on suunnitellut Jokipiille myös Jalasjärvi-teemaisen komean laudeliinan!

Uutuuksia ja historian havinaa. Vasemmalla Helminauha, keskellä Koivikko, oikealla askeleita historian. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Lakeus on arvostetun tekstiilitaiteilija Elina Heleniuksen uutuuskuosi. Siitäkin on saatavissa edellä mainittuja kylpy- ja saunatuotteita. Tumman harmaa kekseliäs kuosi ilmentää laukeuksien peltotilkkuja ylhäältä päin katsottuna.

Entä jos haluaa hypistellä Jokipiin tuotteita, mutta asuu kauempana?

Timo kertoo, että yritys tekee yhteistyötä S-ryhmän kanssa ja Prismoissa on saatavilla Jokipiin tuotteita. Jokipiin Pellavan pääliiketoiminta on räätälöidyt liikelahjatuotteet yrityksille.

Ihanaa avaruutta. Perinteikkään pellavakutomon vanha osa on saanut uuden käyttötarkoituksen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pohojalaasittain! Kuva. KivaaTekemistä.fi

Lopuksi keskustelimme Pohjanmaan matkailusta. Timo on ilahtunut, kun alueesta on tullut vetonaula.

”Seinäjoella on paljon tapahtumia. Meillä on PowerPark ja Duudsonit Activity Park. Vaasan laivoissa on kasvua ja varauksia tulee ruotsalaisilta.”

Perinteinen Helsingistä Saimaalle -matkailumantra alkaa murtua. Suomessa on Saimaan lisäksi paljon muitakin upeita kohteita, kuten Pohjanmaa. Lähiviikkoina kirjoitamme mm. Päijät-Hämeen Heinolasta, joka sekin on upea suvikohde.

Tulevia tapahtumia 2018

  • TO-LA 23.-25.8. Poistopäivät. Runsaasti 1-laatuisia tuotteita poistohinnoin!
  • PE 5.10. järjestetään suosittu Pellavaa ja soppaa -päivä jo 14. kerran klo 8-20. ”Tarjoamme jälleen perinteistä savuporo-juustokeittoa, ryyditettynä hyvillä tarjouksilla ja arvonnoilla!”
  • PE 23.11. Jokipiin Pellavan Joulunavaus klo 8-17″
  • Tehtaanmyymälässä vieraileville ryhmille Jokipiin Pellava tarjoaa tehdasvierailumahdollisuuden ennakkovarauksesta.

Pirteän värikästä. Näitä tuotteita vain tehtaanmyymälässä ja verkkokaupassa. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Yhteystiedot, tehtaanmyymälä

Pellavatehtaantie 35
61280 Jokipii, Jalasjärvi
(opastus 3-tieltä, Jalasjärveltä n. 7 km Kurikan suuntaan)
Puh. 010 839 4516

Aukiolo kesällä: ma-pe 8-17, la 10-14 (www)

Jokipiin Pellavan kotisivut ja verkkokauppa: www
Lisätietoa Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälän aukioloajoista ja palveluista: www
Kesän 2016/2017 artikkeliimme pääset tästä: www

Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälä Kurikan Jalasjärvellä on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.