Kivaa Tekemistä testasi: Seikkailupuisto Huippu uudistui Espoossa

Julkaistu:

25.06.2018
| Kirjoittanut:

Seikkailupuisto Huipussa Espoossa on eritasoisia kiipeilyratoja lapsista aikuisiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä -tiimi koki jälleen tänä kesänä Seikkailupuisto Huipun Espoon Leppävaaran urheilupuistossa. Olimme nyt liikkeellä ”kaksi lasta ja yksi aikuinen” -kokoonpanolla. Kesäkuun päivä ennen juhannusta oli aurinkoinen ja vähän tuulinen.

Paljon oli uutta tälläkin kertaa. Kysyimme uudistuksista pikimmiten saavuttuamme ja puistovastaava Sami kertoi, että vaikea musta rata on uudistettu vastaamaan paremmin asiakkaiden toiveita fyysisistä koitoksista.

”Uusia esteitä on myös sinisillä ja vihreillä radoilla sitten viime kesän. Huippu on käynnistämässä lähiviikkoina videoalkuopastuksen. Alkuopastuksen katsottuaan seikkailijat suuntaavat harjoitteluradalle.”

Terveellinen ruoka maistuu tauolla! Kuvassa seikkailuohjaajat Sami ja Abbe, jotka molemmat ovat olleet myös aiempina kesinä töissä Huipussa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Toden totta puiston vaikein rata otti käsivoimille. Onneksi keväällä oli tullut treenattua lihaskuntoa! Tuli mieleen Seikkailupuisto Talman vaikein rata, joka sekin otti käsivoimille pari kesää sitten Sipoossa.

Mustia ratoja kannattaa kunnioittaa!

Huipussa on paljon muitakin ratoja. Hulppeimmat radat ovat alaratoja ja ne nousevat korkeimmillaan jopa 18 metriin. Neljä eritasoista alarataa lähtee päätornista. Turvavaljaiden köysirulla pujotetaan koko radan läpi kulkevaan vaijeriin jo torniin noustessa.

Ohjaaja tarkastaa valjaiden kiinnityksen ja kireyden. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi.
Tilaa tästä

**

Nana opastaa köysirullan käyttöä harjoitteluradalla. Huipun radat ovat jatkuvavarmisteisita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Seikkailijoiden on tärkeä kuunnella alkuopastus tarkasti ja käydä harjoittelurata läpi oppaan johdolla, kuten kuuluukin. Suomessa on kymmeniä seikkailupuistoja, jotka eivät ole keskenään samanlaisia.

Seikkailupuisto Huippu on rakennettu ja se toimii eurooppalaisten standardien mukaan. Euroopan köysirataliiton valtuuttama tarkastaja tekee Huipussa vuosittain kuntotarkastuksen. (www)

Seikkailuohjaaja Nana muistutti, että ohjaaja tarkistaa valjaiden kiinnityksen, ja jos seikkailija käy vessassa välillä, valjaat on syytä tarkistuttaa ohjaajalla.

Seikkailupuiston muita tärkeitä sääntöjä ovat:

  • Pujota valjaista roikkuva köysirulla vaijeriin jokaisen radan alussa.
  • Kussakin esteessä (tasanteiden väli radalla) saa olla kerrallaan yksi seikkailija ja tasanteella kaksi.
  • Vaijeriliukuun (radan lopussa) lähdettäessä älä pidä käsillä vaijerista kiinni, ja varmista että vaijeriliuku on esteetön.

Vasemmalla yläratojen lähtö, keskellä sinisen yläradan Half Pipe -este ja oikealla pienten lasten Pikku-Huippu, joka siirtyy Selloon 26.6.-8.7.18. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Seikkailemaan lasten kanssa!

Kun säännöt ovat hanskassa, seikkailu voi alkaa. Ja sitä lapset odottivat!

Lähdimme rohkeasti päätornista lähtevää vihreää (vaikeustasot helposta vaikeaan: vihreä, sininen, punainen, musta) Hongatar-rataa. Kivuttuamme tornin korkeuksiin, tämä rata oli tällä kertaa kouluun menevällä Eetulle vielä liian pelottava.

Uusi este, pystysuunnassa oleva levy, jossa on aukkoja, olisi pitänyt kavuta sivusuunnassa. Jääköön ensi kertaan!

Nyt ollaan jo aika korkealla! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Palasimme tornia pitkin takaisin alas ja suuntasimme yläradoille. Se olikin mukava paikka. Yläradoilla on Huipussa oma valvojansa ja myös oma harjoittelurata, jossa saa harjoitella omaan tahtiin.

Eetu tykästyi harjoitteluradan lisäksi vihreään Tyytikki-ylärataan. Sininen ja vihreä ylärata soveltuvat yli 120-senttisille. Aikuiselle ne voivat olla jossakin kohdin ahtaita mutta läpäistäviä.

Yläradatkin päättyvät pitkään vaijeriliukuun. Aadan, 10v, suosikki oli sininen Tapiotar-ylärata. Kivoin este radalla oli half pipe -köysiverkko!

Lovetar-radan vaijeriliuku. Nyt naatiskellaan! 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Itse koin todella vapauttavan tunteen jälleen Tarzan-hypyssä. Siinä turvajärjestelmänä on niin sanottu sukkula, johon köysirulla työnnetään radan alussa. Lisäksi varmistuksena on käytössä sulkuhaka ja valjaiden vihreä vyötärölenkki. Jos lähdet köysitikkaita tälle radalle ensi kertaa, kannattaa pyytää ohjaajalta neuvoa.

Tarzan-hypyssä on vapaapudotus, jonka jälkeen köysi heijaa seikkailijan köysiverkkoa vasten. Siitä ei kannata ottaa ensimmäisellä kerralla kiinni, mutta toisella kerralla kyllä. Muuten voi jäädä roikkumaan hyppypaikan ja köysiverkon puoliväliin.

Siihen Nanalla oli omat niksit, kun hän auttoi erään seikkailijan kiipelistä.

Päivän päätteeksi Eetu tykästyi helpompaan Lovetar-nimiseen alarataan, jonka hän meni viidesti! Itse koin lopuksi aiemmin mainitun mustan radan ja päivän kuntosuoritus tuli täyteen.

Oikean yläkuvan seikkailija on mustan radan vaativalla esteellä. Toki aina voi hilata itseään vaijerista eteenpäin, mutta raskasta se silti on. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Nautimme vielä jätskit Huipun kioskista ja suuntasimme lasten toivomuksesta läheiseen Sellon kauppakeskukseen, jossa ruokailimme.

Pienempien lasten suosikki Pikku-Huippu -seikkailurata siirtyy Kauppakeskus Selloon kahdeksi viikoksi juhannuksen jälkeen 26.6.-8.7.2018.

Yhteystiedot

Seikkailupuisto Huippu
Veräjäpellonkuja 17, Espoo (katso kartta)

Seikkailupuisto Huipun kotisivut ja ajanvaraus
Huippu Facebookissa

  • Voit järjestää Huipussa myös lastensynttärit, polttarit tai yritystapahtuman.
  • Huipussa on maksuttomia, lukollisia säilytyslokeroita pienten tavaroiden säilytykseen ja ei-lukollisia isompia kaappeja esim. reppujen tai vaatteiden seilytykseen.

Usein kysyttyä Huipusta (www)

Koko Leppävaaran urheilupuisto uudistuu ja kehittyy. Espoon kaupunki satsaa alueen vapaa-ajan palveluihin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Seikkailupuisto Huippu on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.