Time: 0.0019 Seconds\n

Juha Hurmeen Kulttuuriklubi

Teatteri Avoimet Ovet

Juha Hurmeen Kulttuuriklubi
Kohteen nimi: Juha Hurmeen Kulttuuriklubi
Osoite: Erottajankatu 5, 00130 Helsinki
Tapahtuma-aika:
23.10.2024 - 11.12.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Juha Hurmeen Kulttuuriklubi

Juha Hurmeen Kulttuuriklubeissa arvioidaan ihmiseläimen uudempia seikkailuita ekologisin lähtökohdin. Hurme pitää kunkin klubin aiheesta alustuksen, jota seuraa väliaika ja yleisökeskustelu.

Ke 23.10.2024 klo 19
Aleksis Kiven radikaali metsäfilosofia

Aleksis Kiven pääteoksessa seitsemän syrjäytynyttä nuorta vetäytyy kymmeneksi vuodeksi retriittiin luonnontilaiseen metsään, jossa he opiskelevat omatoimisesti sekä kirjainten että yhteiskunnan lukutaitoa. Tämä metsän pirstaloitumiseen ja avohakkuisiin päättyvä realistinen kertomus on kaikkinensa loistelias kuvaus boreaalisen havumetsän mahdollisuuksista, biologiasta ja mytologiasta.

La 23.11.2024 klo 16
Itämeren kehitys ja itämerensuomalaisen runouden synty

Alussa oli valtava, maapallon lyttyyn painanut jäämöykky. Sen sulamisen monivaiheinen, makea ja suolainen historia sekä lätäkön asettuminen nykyisiin uomiinsa on samalla arktisen ihmisen kulttuurihistoriaa. Tarinan loppuvaiheissa näille läntisille rannoille vaelsi kauppareittejä pitkin merkillinen itäinen kieli, jolla oli menestystä kielten välisissä eloonjäämistaisteluissa. Se saattoi johtua kyseisen kielen kaksoisrakenteesta: arkisen puheen rinnalle syntyi rytminen, alkusointuinen ja kertaava malli kaikkein tärkeimpien asioiden muistamista varten.

Ke 11.12.2024 klo 19
Fredrika Runebergin, Rosa Clayn ja L. Onervan Suomi

Tässä jaksossa tarkastellaan tasa-arvon ja ihmisoikeuksien kehitystä Suomessa kolmen päähenkilön johdolla lähes parinsadan vuoden ajalla, autonomian alusta nykypäiviin. Tarinaa täydentää näkymä metsiin, vesistöihin ja maisemiin. Minkälaisessa maastossa Fredrika, Rosa ja L. kulkivat, millä silmin he aikalaisineen katselivat ympäristöä, ja minkälaisin käsittein luonnosta puhuttiin.

Kulttuuriklubien kestot n. 1 h 30 min. sisältäen väliajan.
kuva: Annina Mannila

Muokattu: 20.05.2024