Uusi seikkailuminigolf Espoon Oittaalle – testasimme!

Julkaistu:

19.05.2023
| Kirjoittanut:

Pääkaupunkiseudulle on avattu ensimmäinen täysimittainen 18-väyläinen seikkailuminigolf vappuna 2023. Se sijaitsee kauniilla Oittaan ulkoilualueella Espoon luonnon keskellä.

Oittaan kaunis uusi puistominigolf tarjoaa sekä silmän iloa että pelattavaa lapsista senioreihin. Jos tulee kuuma, pulahda vaikka uimaan! 🌊 Kuva: KivaaTekemista.fi

Päivitetty 6/2024

Asiakaspalvelutyöntekijä Anni kertoi, että ihmiset ovat tykänneet radasta. Seikkailuminigolfissa radan muotoiluun ja myös hauskuuteen on kiinnitetty huomiota. Kenttä istuu kauniisti maisemaan.

Oittaa on muutenkin todella monipuolinen uimarantoineen, beachvolley- ja rantafutiskenttineen, Angry Birds -leikkipuistoineen ja ravintoloineen – hyvätasoista frisbeegolfirataa ja kuntopolkuja metsän siimeksessä unohtamatta. 🌳 Oittaan virkistysalue sijaitsee Bodomjärven rannalla Kehä 3:n ulkopuolella ja sen uimaranta on Espoon suosituimpia.

Minigolfista tekee miellyttävässä, hyvin hoidetussa ympäristössä ja radoilla mukavan se, että laji sopii melkein kaikille. Siinä voi joko laskea pisteitä tai olla laskematta.

Alkajaisiksi ilmoittauduimme Annille Seikkailugolf Oittaan vastaantottorakennuksessa, joka sekin on upouusi. Kenttä sijaitsee Oittaan isojen parkkipaikkojen vieressä osoitteessa Oittaantie 2, Espoo. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Anni vinkkasi, että pisteiden laskussa 7 on maksimilyöntimäärä per väylä. Mitä vähemmillä lyönneillä pallon saa reikään, sitä parempi tulos on.

Jos pallo menee bunkkeriin, siitä tulee kaksi lisäpistettä ja peli jatkuu bunkkerista. Mutta bunkkeri ei ole oikeaa hiekkaa ratojen ulkopuolella, vaan valkoinen alue radan sisällä! 😀 Se on pinnaltaan samanlaista tekonurmea kuin vihreäkin alue.

Jos pallo menee pelialueelta ulos, peli jatkuu samasta paikasta, mistä kyseinen lyönti lyötiin. Ulos mennyt lyöntikin lasketaan pisteisiin, mutta erillisiä virhepisteitä ei tule.

Sellaisilla säännöillä meidän kolmikkomme – alakouluikäinen ja yläkouluikäinen lapsi sekä aikuinen – pelasi. Pisteiden lasku ei ollut pääasia vaan sivuseikka.

Lyönti on lähteynyt 1-reiällä / -väylällä juuri oikeaan suuntaan. Bunkkeria eli ”hiekkaestettä” oikealla on varottava. Kuva: KivaaTekemista.fi

Pelasimme kierroksen seikkailuminigolfia äitienpäiväviikonloppuna, joka oli todella aurinkoinen ja lämmin. Oittaa antoi parastaan! ☀

Väylällä kaksi tulee vastaan frisbeegolfkori (josta ei tarvitse välittää muuten kuin esteenä) ja väylällä 15 vene. Seikkailugolfin kotisivuilta selviää, että kentän teemana on – kuinka ollakaan – Oittaa.

Väylillä on pienoiskoossa Oittaan maamerkkejä, muun muassa yhdellä väylällä pelataan Oittaan uimarannalla. – tiedote 26.4.2023

Tässä ollaan jo väylällä 15 ja vastaan tulee vene. ⛵ Sen vieressä on bunkkeri, hmm. 🤔 Kuva. KivaaTekemista.fi

Seikkailugolf Oittaan yrittäjänä toimii espoolainen Jari Saarhelo, joka vetää myös Seikkailupuisto Huippua Leppävaarassa. Myös siellä on seikkailuminigolf mutta pituudeltaan lyhyempi. Kirjoitimme kesällä 2020. (www)

Saarhelo kertoo kesäkuussa 2024, että Oittaan minigolfradan yhteyteen ollaan tekemässä uusia istutuksia kesäkuun toisella viikolla. (päivitetty)

Oittaan kenttä ei ole minusta kovin vaikea, mutta haastetta radan muodot ja erikoisetkin esteet kyllä tarjoavat. Radan ovat suunnitelleet ja toteuttaneet alan ammattilaiset.

Suomen Ratagolfliiton hallituksen jäsen Marko Nuotio sanoo tiedotteessa:

Olen kierrellyt pelaamassa seikkailuminigolfkilpailuja USA:ssa ja ympäri Eurooppaa ja Suomea, ja on hienoa, että nyt myös pääkaupunkiseudulle on vihdoin saatu kansainväliset mitat täyttävä 18-reikäinen seikkailuminigolfkenttä!

Tässä on melkoista tarkkuutta vaativa kolo väylällä 16. 🙃 Toki pakko ei ole yrittää kierteisen putken kautta mutta hauskempaa se varmasti on! Kuva. KivaaTekemista.fi

Saarhelo kertoo tuoreita tunnelmia kesältä 2024:

Meillä käy vannhempia lasten kanssa, isovanhempia lastenlasten kanssa sekä myös eläkeläisryhmiä palvelukodeista. Ikäihmisillä on monesti hyvä meininki. Kerran eräs ryhmä luki yhdessä lopuksi tulokset taputusten kera! 👏

Väyläkohtainen opastaulu, pelisuunnitelma ja alkuasento eli stanssi. Kaikki on valmista, mutta löytääkö pallo kuppiin? Kirjoittaja pääsi kuviin. Kuva: KivaaTekemista.fi

Miten pelissä kävi?

Emme pelanneet hampaat irvessä mutta lyönteihin yritimme parhaamme mukaan keskittyä. Sanotaanko, että loppua kohden vaihtelevalla menestyksellä. 😅

Jokainen taisi saada yhden hole in one:in, eli väylän ensimmäisellä lyönnillä kuppiin! 🎯 Myös seiskoja tuli. (Pisteiksi merkitään 7, vaikka väylän lyöntimäärä olisi enemmän.) Olemme pelanneet minigolfia silloin tällöin samoin kuin golfia, jossa puttaaminen muistuttaa minigolfia. Yleisin tulos taisi olla 3 lyöntiä reikää kohden, mutta myös kakkosia, nelosia ja vitosia tuli riittämiin.

Päivä oli mukava ja aikaa kierroksella vierähti noin tunti. Kenttä ei ollut meille liian vaikea ja kauniisti maisemoiduilla hyväkuntoisilla radoilla pallo myös vierii kiitettävän tasaisesti ja ennakoidusti.

Kyllä merkitsimme pisteet tuloskorttiin. Vasemmalla alhaalla näkyy yksi erikoisimmista esteistä, johon aivan hidas lyönti ei oikein pure. Hinnasto 2024. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Kierrosta ei tarvitse varata etukäteen, ellei kyse ole esimerkiksi ison ryhmän tai työporukan tiimipäivästä. Anni kertoi, että ruuhkatilanteessa kierroksen voi aloittaa myös vapaana olevilta kentän osilta 1-väylän sijasta.

Lopuksi palautimme välineet ja moikkasimme Annia. Hän kertoi olevansa iloinen saamastaan kesätyöstä ja sanoi, että heitä työskentelee yhteensä kesän aikana neljän hengen tiimi.

Minigolf sopii niin perheille kuin kaveriporukoille – alle kouluikäisistä lapsista ikäihmisiin. Kotisivuilta selviää vielä yksi kiintoisa juttu. 💘

Treffit viheriöllä. Tarjoa mielitietyllesi erä minigolfia! Pelatessa ei tarvitse miettiä, mitä sanoisi tai tekisi ja mihin kätensä panisi. Kun huomio on pelissä, juttu luistaa ja voi ottaa rennommin.

Saarhelo kertoo, että Oittaan kenttä on kansainväliset mitat täyttävä adventure golf -kenttä. Syyskuussa 2024 Oittaalla pelataan Finnish Adventure Golf Masters, jota organisoi Suomen Ratagolfliitto. (päivitetty)

⛳⛳

SEIKKAILUGOLF OITTAA
Oittaantie 2
02740 Oittaa, Espoo

p. 044 977 8074 — info(a)seikkailugolf.fi
www.seikkailugolf.fiFBInstagram

Avoinna kesä-heinäkuussa 2024

Ma-La 10-21 — Su 10-18
Ks. tarkemmin kotisivut / FB

Espoon Oittaan virkistysalueella on paljon ulkoilma-aktiviteetteja. Retkeilyreitit ja talvella ladut lähtevät luontokeskus Haltiaan ja Espoon Keskuspuistoon saakka. 🏞 Kuvat: KivaaTekemista.fi

⛳⛳

Seikkailugolf Oittaa on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksija/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.