Lasi-iglut ja Maalaistalo Sipilä valloittivat Keski-Suomessa

Julkaistu:

04.03.2021
| Kirjoittanut:

Kivaa Tekemistä koki rentouttavan talviloman Keski-Suomessa ja pikkuisen myös Savon rajan toisella puolen.

Mikä oli lomassa parasta? ”Lasi-iglu”. Mikä siinä lasi-iglussa? ”No se lasi-iglu.” – Aada 13v. Revontulen lasi-iglut sijaitsevat Iso-Virmasjärven rannalla Hankasalmella. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lähdetään ensin historialliseen Maalaistalo Sipilään, joka sijaitsee lähellä maakuntien rajaa, juuri Etelä-Savon puolella Pieksämeällä. On todella erikoista ja vähän sattumaakin vierailla näillä vanhan Hämeen ja Savon rajamailla.

Nimittäin Heinola, josta olemme kirjoittaneet monesti kesäisin, sijaitsee samanlaisessa Hämeen ja Savon taitoskohdassa mutta 150 km etelämpänä kuin Hankasalmi, jossa nyt nautimme talvesta.

Olikin oikein talvinen, tuiskeinen, sanoisinko arktinen viikko. ❄ Se ei menoa haitannut, vaan oli pikemminkin tervetullut lisä Etelä-Suomen tyypillisesti vähälumisiin ja leutoihin talviin.

Maalaistalo Sipilä on autenttisena säilynyt maalaislomakohde, koska tilalla on ollut karjaa viimeksi 1970-luvun alussa. Oikealla ylhäällä suvun nuori mies Kalle Piispa. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Maalaistalo Sipilä on tuttu Farmi Suomesta!

Maalaistalo Sipilä oli viime keväänä Nelosella nähdyn Farmi Suomen kuvauspaikkana. Kalle Piispa kertoi nyt, että Sipilä pääsi sarjan esityspaikaksi monen ehdokkaan joukosta.

Sarjaa oli todella kiva seurata, koska siinä tuli esiin aito maalaismiljöö. Nyt kuka tahansa voi itse kokea tämän saman miljöön ja v. 1922 rakennetun talon. Kallen äiti Mira Piispa yhdessä veljensä Markku Hännisen kanssa huolehtivat talon vuokrauksesta ja ylläpidosta.

Talo on remontoitu 2007, peseytymistilat 2018 ja pienempiä kohennuksia mm. keittiöön ja ikkunoihin on tehty senkin jälkeen.

Miran ja Markun vanhemmat ovat itse asuneet tilalla lapsena, mutta tila on täysin omatoimimajoitteinen. Oma rauha järven rantoineen, omine saunoineen (sähkösauna, pihasauna, rantasauna), navettoineen ja jopa omine saarineen ja kalastusoikeuksineen (!) on taattu. 🚣‍♀

Torppari-kyltti porstuassa kertoo talon olleen tv-sarjan kuvauspaikka. Uuninpankolla kelpaa istuskella ja tunnelmaan pääsee aivan varmasti pihasaunassa, jonne polku kulkee oksien alta. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Talolle on hyvä tien liittymä (Venetmäki) Hankasalmen ja Pieksämäen väliseltä 23-tieltä. Talon ja tilan historia on pitkä sisältäen erilaisia käänteitä.

Myös rautatie kulkee kovin lähellä, ja kerran (1970-luvun alussa) koko kesälaitumella ollut lehmälauma meni Jyväskylän junan alle. Sen jälkeen tilan jo kunnioitetussa iässä olleet isäntä ja emäntä päättivät olla hankkimatta uutta lypsykarjaa. Tilalla ei nimittäin juurikaan ollut koneita. Vanhempia koneita ja työvälineitä on kuitenkin nähtävillä eri puolilla tilaa. 🧱🪓 – ote kotisivuilta

Isoisäni oli niinkin vanhanaikainen, ettei käyttänyt juurikaan edes traktoria maatalon töissä. Sähköt ja koneellinen maidon viilennys olivat ainoat tuon ajan modernit apuvälineet. Navetta on ulkoasultaan pysynyt alkuperäisenä peltikattoa lukuun ottamatta. – Markku Hänninen

Maalaistalo Sipilässä majoittuu ympäri vuoden 9 henkeä ja kesällä yläkerran kahdessa huoneessa lisäksi 4 henkeä. Tilalla on historiallisuudestaan huolimatta nykyajan mukavuudet sähköliesineen, juoksevine vesineen ja astianpesukoneineen – omaa rantaa, rantasaunaa (valm. 2016) ja soutuvenettä unohtamatta!

(Huom. Joulukuun 2021 lopulla tapahtuneen valitettavan tulipalon vuoksi Maalaistalo Sipilä ei ole vuokrattavissa toistaiseksi. / päivitetty 1/2022)

Revontulen uudet lasi-iglut ja Häkän mukavat rinteet

Revontuli Resortin maukkaalla aamiaisella jaksoi hyvin Häkä-päivän! Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Aivan Maalaistalo Sipilän lähistöllä saman päätien (nro 23) varressa vajaan 8 km päässä sijaitsee laskettelukeskus Häkärinteet, jota Nokialta lähtöisin oleva Jukka Kirjavainen on vetänyt menestyksellä pitkään.

Nautimme rinnepäivästä ilman jonottamista ja ruuhkia. Hissien ala-asemilla oli hyvä palvelu ja Eetu 9v koki ekaa kertaa suksilla vähän isommat rinteet alkukauden Talmassa harjoittelun jälkeen.

Koska sää oli pilvinen, laskutilaa oli yllin kyllin. Rinteet ovat sopivia perheille. Häkällä on myös murtsikkalenkki sekä yhdyslatu Revontuleen ja Hankasalmen kirkonkylään. Lopuksi maistui kaakao. 🥤

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta kotimaista sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia. Alennuskoodi: ”ALE2023”
Katso lisää

🔸🔸

Revontuli Resortin Petra Tiainen esitteli vuokravälineitä kuten lumikenkiä. Yhden lumisen iltapäivän hiihtelemimme Revontulen golfkentän kiertävällä ladulla. Hohtokeilaus on ihan must-juttu! Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Kun Häkärinteiltä jatketaan matkaa liikenneasema Jari-Pekalle ja siitä edelleen 9-tietä Jyväskylän suuntaan, ollaankin jo 6 minuutin päästä Revontuli Resortissa.

Se on kehittyvä lomakohde, joka on valitettavasti kärsinyt korona-ajasta tanssien ja kokousten puuttumisen vuoksi. Oli hienoa huomata, että maskien takana näkyi silti monia tuttuja kasvoja ja monipuolinen lomakeskus on voinut jatkaa toimintaansa! 😊 Olemme lomailleet Revontulessa aiemminkin.

Toisaalta tämä aika on vauhdittanut kotimaan matkailijoiden kysyntää mökkilomille ja hemmottelulomille lasi-igluissa, Revontuli Resortin Petra Tiainen kertoi ilahtuneena.

Revontuleen on valmistunut kaikkiaan 10 tunnelmallista lasi-iglua vuodesta 2018, sisäkuvissa Deluxe Kuiske. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Majoituimme ensimmäisen yön kahden makuuhuoneen Deluxe Kuiske -lasi-iglussa, joka antoi suoraan Iso-Virmasjärvelle. Vaikka sää oli pilvinen, iglun oma tunnelmansa viehätti meitä ensikertalaisia kovasti.

Majoitukseen kuuluu aikuisille kuohujuoma! 🥂 Aada halusi ottaa myös omia kuvia ja videoita lasi-iglusta omassa rauhassa.

Alkukuohuvat ja lapsille limut kuuluvat Deluxe-igluihin ja hemmottelulomapaketteihin. 😇

Rannassa on Revontulen saunatarjontaa – mukaan lukien iglusauna (!) – sekä avanto. Savusaunassa emme tällä kertaa käyneet, mutta yllätyimme positiivisesti hotellin saunasta, jossa emme olleet aiemmin saunoneet.

Lisää lasi-igluja, hotellin saunatilat ja hotellirakennus. Hotellihuone kylppäreineen yllätti minut positiivisesti, vaikka itse rakennus on vanhempi. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Niin lomakeskuksen (hotellin), lomamökkien (Cottages) kuin lasi-iglujen (Glass Igloos) varaus onnistuu kätevästi Booking.comissa, joka on yhteistyökumppanimme.

Revontuli Resort ja Häkärinteet tarjoavat yhdessä houkuttelevia laskettelupaketteja yöpymisineen, aamiaisineen, rinnelippuineen ja saunoineen! Lue lisää

Seudun matkailutarjonta ei todellakaan lopu tähän. Aivan must-juttu on ainutlaatuinen keramiikkapaja ja -myymälä Sepän Galleria, jonka tuotteita oli nähtävillä niin Jari-Pekan Finnmari-liikkeessä kuin Revontuli Shopissa.

Revontulessa on kolme ravintolaa, joista nämä kuvat Ravintola Loimun illalliselta, Revontuli Menu 42 e. Toinen ravintola on amerikkalaistyylinen Bowling Diner, lisäksi uudistunut Aurora esim. yksityistilaisuuksiin. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Sekä Mira Piispa että Revontulen toimitusjohtaja Tiia Valkama suosittelivat meille myös retkeilykohde Häähninmäkeä (FB), johon kolmen yön lomailumme ei tällä kertaa antanut aikaa myöden.

Häähninmäellä on uniikki autiotupa, kattava retkeilyreitistö sekä upouusi näkötorni. Tornin huipulla on yöpymiskäyttöön vuokrattava mökki! 🗼

Lisää talvivinkkejä alueen kohteista löydät Revontulen sivuilta sekä Miran vinkkejä syksyn Ihanimmat majatalot -jutustamme.

Sielu lepää. Maalaistalo Sipilän pihapiirissä komeilee toista sataa vuotta vanha aitta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔹🔹

Maalaistalo Sipilä ja Revontuli Resort ovat KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohteita ja yhteistyökumppaneita. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.