KivaaTekemistä selvitti: Suomen ihanimmat ravintolat

Julkaistu:

18.09.2015
| Kirjoittanut:

Kuva: Jungman Restaurant Cafe Bar

Kuva: Jungman Restaurant Cafe Bar

Mistä löytyvät Suomen ihanimmat ravintolat? Ne, joista saa aina hyvää ruokaa ja joissa on hyvä tunnelma sekä ystävällinen henkilökunta.

Ne, joissa lapset viihtyvät ja joissa heille löytyy kivaa puuhaa sillä aikaa, kun vanhemmat vielä syövät.

Jokaisella on oma suosikkinsa. KivaaTekemistä -palvelun seuraajat antoivat ehdotuksensa ja perustelunsa Suomen ihanimmista ravintoloista kesän aikana. Kiitos vielä teille ja onnittelut arvontavoittajille, Lauralle ja Susannalle!

Bistro Vilee, Mikkeli
Kiva ravintola on Mikkelissä, Bistro Vilee. On muuten tosi hyvää lähiruokaa!

Coconut Street, Helsinki
Ravintolassa saa ihanaa Filippiiniläistä arkiruokaa, joka on valmistettu tuoreista raaka-aineista ja sydämellä. Ihan paras!

Fransmanni, Jyväskylä
Olen käynyt jo muutaman kerran. Hyvää ruokaa, ystävällistä henkilökuntaa, englantiakin osataan. Ravintolan valikoimasta löytyy sopivasti kaikille jotain ja sopivaan hintaan!

Hyvä Pata, Muonio
Hyvä lounasravintola!
O’Learys, Kuusamo
Ihan paras paikka! Ruoka on mahottoman hyvää, hinta-laatusuhde kohillaan, lapsetkin tykkää.

Ravintola Alamaja, Lieksa
Kolin kansallispuistossa (satamassa) sijaitseva ”Ravintola Alamaja” on tunnelmallinen ja kiva paikka. On jopa yksi matkaopasjätti Lonely Planetin listaamista ”top pick” ravintoloista!

Zeytuun, Tampere
Puhtaat raaka-aineet, monipuolinen ruoka, kaunis kattaus, tunnelmallinen sisustus, ystävällinen henkilökunta. Hinta-laatusuhde kohdillaan. Ruoka tuli todella nopeasti.

Sininen Hetki, Kaskinen
Kaskisissa merenrantaravintola Sininen Hetki: kodikas, tunnelmallinen ilmapiiri. Savusauna ja majoitus yhdessä varattuna varsinkin ja ravintolan läheisyys tuo elämään helppoutta. Rauhallinen ympäristö meren äärellä, keskellä kaupunkia. Hyvä asiakaslähtöinen palvelu. Aurinkoisella säällä aivan ihanant terassit uimamahdollisuuksineen ja Vierasvenelaitureineen. Suosittelen!

Lapsiystävällisiä ravintoloita

Revontuli Bowling Diner. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Revontuli Bowling Diner. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**Revontuli Bowling Diner, Hankasalmi www
Revontuli Bowling Diner on aitoon 50´luvun Amerikan tyyliin tehty ravintola Lomakeskus Revontulen yhteydessä Hankasalmella. Ruokalistalla on burgereita, Buffalo Wingsejä ja muita Amerikan herkkuja. Hampurilaisten pihvit ovat tuhteja (198 g) täyslihapihvejä ja erilaiset herkulliset majoneesit valmistetaan itse salaisilla resepteillä. Lapsille löytyy oma viihtyisä leikkihuone. Ravintolassa on myös hohtokeilausmahdollisuus.

Revontuli Bowling Dinerista sanottua: Yksi harvoista ravintoloista, jossa ruokailu on sujunut helposti lasten kanssa. Upea ja erilainen sisustus sekä lasten leikkihuone jäivät mieleen. Leikkihuone oli siisti, lelut olivat ehjiä, värikynät teroitettuja ja piirustuspaperia runsaasti. Monessa ravintolassa näin ei valitettavasti ole. Hohtokeilailua ja seinällä kiipeilevää isoa Hämähäkkimiestä muisteltiin vielä pitkään reissun jälkeenkin.
**

Jungman Restaurant Cafe Bar, Kristiinankaupunki
Aluksi jännitti, kun en löytänyt lastenlistaa nettisivuilta, mutta toki sellainen oli, ja pääsi sitä esikatselemaan pyydettäessä. Paikanpäällä listat tietenkin tuotiin automaattisesti lapsillekin, ja merenkäyntiteemaiset värityskuvat värikynineen viihdyttivät ruoan odottelua. Lastenistuimetkin oli huolehdittu paikalle etukäteen, kun varaus kerran tehtiin.

Tilaa oli lasten vähän liikkuakin, kun aikuiset ruokailivat pitemmän kaavan kautta, ja isot ikkunat merinäköalalle kieltämättä kiinnosti perheen pienimpiä. Ruoka oli hyvää ja paikallista, laadun näki lasten annoksistakin. Ei ollut lapsillekaan ns.pikaruokaa, vaan ihan oikeeta ravintolaruokaa. Vaihtoehtoja oli muutenkin kivasti jopa lapsille, eikä ne vähätellyt lasten makuaisteja/ laatuvaatimuksia.

Vierailumme oli aikaisin keväällä, mutta olen melko varma, että vielä positiivisemman kuvan paikasta saa, jos vierailee kesäkaudella, kun terassit on auki ja ulkonakin tarkenee, ja pieni kesäkaupunki on muutenkin eläväinen.

Kuva: Jungman Restaurant Cafe Bar

Kuva: Jungman Restaurant Cafe Bar

Chicos, Vantaa
Vantaan Jumbon Chicos on ainakin viikonloppuisin aivan täynnä lapsiperheitä, ja tarjoilijat näyttivät suhtautuvan kärsivällisesti melutasoon. Tosin ruuhka-aikaan palvelu oli melko hidasta, lämmintä ruokaa sai odottaa puoli tuntia. Plussaa lapsien omasta jälkkäripöydästä.

Fazer, Vantaa
Jumbon Fazer. Sieltä löytyy tykötarpeet ja henkilökunta on aina valmiina auttamaan esim. tarjottimien kantamisessa, kun vaunujen kanssa liikkuu. Ja plussaa siitä, että on tarjolla myös tavallista kotiruokaa eikä pelkkää nakit ja ranet -linjaa.

La Famiglia, Vantaa
Ravintolan perällä on ikkunat kylpylään sekä kiva leikkipaikka.

Fransmanni, Tampere
Pikkuisesta leikkipaikasta huolimatta todella lapsiystävällinen paikka! Henkilökunta suhtautuu erittäin ymmärtäväisesti lapsiin ja sotkuihin. Lasten ruuat tuotiinn pöytään todella nopeasti. Kun lapset olivat syöneet, huippu-tarjoilijamme vei koko poikatriomme esittelykierrokselle ravintolaan ja keittiöön ja me aikuiset saimme syödä ruuat rauhassa ekaa kertaa aikoihin!

Fransmanni, Vaasa
Vaasan Sokos hotellin yhteydessä oleva Fransmanni on lapsiystävällinen ravintola. Siellä on leikkinurkka, lapsille puuhatehtäviä paperilla, värikynät ja siellä huomioidaan ihanasti lasta tarjoiluissa. Oltiin lomalla ja selvittiin jopa lapsen erityisruokavalion kanssa ilman omia eväitä, koska toiveet huomioitiin upeasti.

Rosso-ravintolat
Kiva leikkipaikka, jossa lapset viihtyvät.

Casa Mare, Helsinki

Revontuli Bowling Diner. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Revontuli Bowling Diner. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Nom, Helsinki
Vauvojen kanssa kulkeville suosittelen Nom-ravintolaa Helsingin rautatieaseman vieressä. Vaunuilla pääsee helposti sisään, todella siistit wc:t vaipanvaihtopisteineen. Naisten vessasta löytyy nojatuolikin, jos haluaa siellä imettää. Palvelu on lisäksi ystävällistä. Paikka on tosin vain lounasaikaan auki, eikä listalta löydy lapsille sopivaa ruokaa.

Roast, Tampere
Tampereella Rouhea ravintola Roast. Ei ole mitenkään profiloitunut perheraflaksi, mutta palvelu ja lasten huomioon ottaminen, vaikka oli kiireinen pikkujoulusesonki, oli jotain sellaista, joka todellakin jäi mieleen. Vieläkin naureskellaan lasten kanssa niitä hauskoja tarjoilijoita. Ja mikä tärkeintä, ruoka oli myös viiden tähden arvoista.

Sakuragawa, Jyväskylä
Jyväskylässä sijaitseva Sakuragawa on erittäin perheystävällinen paikka rentoine, ystävällisine tunnelmineen ja leikkipaikkoineen. Ravintola on lapsiperheiden suosiossa, mikä varmasti kertoo paljon. Buffet-pöydästä on helppoa annostella lapselle sopiva annos.

Soppabaari, Jyväskylä
Jyväskylässä Soppabaari, jonka tunnelmallisessa alakerrassa on lapsia ilahduttava akvaario sekä lapsille oma leikkinurkka, minkä lisäksi henkilökunta ottaa lapsiasiakkaat huomioon aivan ihanasti. Ruoka-annokset saa myös lapselle sopivassa koossa.

Tapiolan Kylä, Espoo
Espoon Tapiolassa ravintola Tapiolan Kylä ainakin palveli loistavasti kaiken ikäisiä asiakkaitaan! Suosittelen lämpimästi ja ruoka on todella hyvää.

White Lady, Helsinki
Lapsille sisätiloissa leikkipaikka, ulkona aidatun terassialueen keskellä hiekkalaatikko leluineen. Hyvät ja tosi edulliset lastenannokset, ystävällinen henkilökunta. Aikuistenkin ruoka hyvää.

***
Revontuli Bowling Diner on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde.

Jos haluat teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi.

***
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.