Kivaa Tekemistä selvitti: Suomen ihanimmat majoituskohteet 2017!

Julkaistu:

25.05.2017
| Kirjoittanut:

Kuva: Hämeenkylän kartano, Vantaa
Kuva: Hämeenkylän kartano, Vantaa

Suomessa on majoituskohteita pilvin pimein, mutta mistä löytyvätkään ne kaikkein ihanimmat?
Kysyimme seuraajiltamme Facebookissa vinkkejä Suomen ihanimmista majataloista ja muista mieleen ja sydämeen jääneistä majoituskohteista.

Kiitos Teille upeista ehdotuksista!

Koostimme ehdotukset tähän artikkeliin. Ehdotusten lisäksi esittelemme KivaaTekemistä.fi -palvelun majoitus-Tähtikohteitamme. Ne ovat näkyvyysasiakkaitamme, joista useimmissa olemme vierailleet ja hyviksi todenneet.

**
HELSINGIN SEUTU

Juhlamenot, Sipoo
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Korkealuokkaista majoitusta ympäri vuoden kotoisissa mökeissä ja huoneistoissa keskellä kaunista luontoa Etelä-Sipoossa. Kaikissa mökeissä ja huoneistoissa on täysin varustetut keittiöt, joissa voi itse valmistaa ruokaa. Pihapiirissä on myös maasauna ja palju. Juhlamenot sijaitsee n. 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, lentoasemalta ja Porvoosta.

Juhlamenot (www, FB)
Puh. 040 516 7214

Juhlamenot, Sipoo. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Juhlamenot, Sipoo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Seasong, Sipoo
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Merellinen Seasong tarjoaa majoituspalveluja Norrkullalandetin saarella, Sipoon saaristossa, vain puolen tunnin matkan päässä Helsingistä. Saarelle on Pörtö Linen vesibussiyhteys Sipoon Kalkkirannasta. Saarella on tasokkaita kahdeksan hengen saunallisia mökkejä sekä upea Villa Seasong yritystilaisuuksien ja perhejuhlien järjestämiseen. Norrkullalandetilla on kesäkahvila, uimaranta, grillauspaikkoja ja luontopolku, jonka päässä kohoaa näköalatorni.

Seasong (www, FB)
Puh. 010 346 6144 tai 050 544 1872

Villa Seasong, Norrkullalandet, Sipoo Kuva: Seasong Travels
Villa Seasong, Norrkullalandet, Sipoo Kuva: Seasong

**
TAMPEREEN SEUTU

Villa Hideout, Valkeakoski
”Valkeakoski ja sen kruununjalokivi Sääksmäki on saanut uuden maailmanluokan majatalohelmen, Villa Hideoutin. Piilopaikka on tyylikkäästi vuosien aikana renoveerattu yksityiskoti Vanajaveden rannalla ja nyt jugendhuvila on avattu yleisölle yli sadan vuoden iässä.”

**
Sokos Hotel Villa, Tampere

”Aivan ihana idyllinen hotelli, ihanat viihtyisät huoneet, rauhallinen, lemmikkiystävällinen paikka. Tampere-talon vieressä, Tampereen keskustassa, autoparkkihalli hotellin alapuolella, juna-asema ihan vieressä. Todella ystävällinen henkilökunta.”

**
LAHDEN SEUTU

Hotelli Teltta, Orimattila
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Hotelli Teltta on Orimattilan Kehräämön 4. kerroksessa toimiva pieni ja elämyksellinen 11 teltan hotelli. Hotellin huoneet, eli vankkaseinäiset teltat, on pystytetty vanhan tehdasrakennuksen sisälle, muodostaen pienen ekologisen telttakylän. Teltat eivät kuitenkaan ole tavallisia soputelttoja vaan hotellia varten rakennettuja, lämpöeristettyjä ja ilmastoituja 1-2 hengen huoneita. Teltat on suunnitellut designeri Antti Evävaara.

100-vuotias Kehräämö on historiallinen rakennus, entinen villatehdas, josta löytyy myös muita palveluita, kuten Hemmettelukeidas Hellimö. Orimattilaan on matkaa 45 min Kehä 3:lta Lahden suuntaan.

Hotelli Teltta (www, FB)
Puh. 040 046 4893

Hotelli Teltta, Orimattila. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Hotelli Teltta, Orimattila. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
LÖYDÄ IHANIA JA YLLÄTTÄVIÄ KOHTEITA LÄHELTÄ SINUA! WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI & WWW.LIKEFINLAND.COM
**

Vääksyn Apteekinmajoitus, Vääksy

”Vääksyssä sijaitseva Apteekinmajoitus on aivan ihana ja idyllinen majoitus. Kaikki huoneet on rakkaudella sisustettu ja Armi emännän iloisuus tarttuu vieraisiinkin joita kohdellaan kuin vanhoja ystäviä.”

”Vääksyn kanavan läheisyydessä sijaitseva Apteekinmajoitus on aivan ihana majoituspaikka/majatalo. Ihanat huoneet, erittäin siisti ja ihana majatalon emäntä. Miljöö on upea ja koko vanhan Vääksyn alue on ehdottomasti suomen kauneimpia paikkoja, ja oman lisän antaa kanavan sulun läpi lipuva venevana kauniina kesäpäivinä. Ihan kuin tekisin pienen ulkomaanmatkan kun vierailen ihanassa Vääksyssä.”

**
Messilän lomakeskus, Lahti

”Minusta erityisen ihana on Messilän lomakeskus. Siellä voi majoittua hotellin lisäksi sieviin rivitalomökkeihin. Ja taitaapa olla ne rinnemökitkin samasta paikasta vuokrattavissa. Harrastuksista laskettelu talvella ja kesällä voi vaikka uida. Hevosiakin taitaa taas uudestaan tulla talliin asumaan.”

**

KYMENLAAKSO

Hotelli Sommelo, Kuusankoski
”Kaunis toimiva hotelli joen rannassa.”

**

Mustion linnan kartanohotelli, Raasepori. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Mustion linnan kartanohotelli, Raasepori. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**

SAVON SEUTU

Hotelli Punkaharju, Punkaharju

”Hotellin sijainti on mykistävän kauniilla harjualueella. Siellä voi kuulla historian ja luonnon puhelua. Ihan konkreettisestikin, koska hotellin emäntä järjestää tuon tuosta illallisia, joissa kerrotaan paikan historiasta, sen linkittymisestä Suomen kulttuurihistoriaan sekä ympäröivästä luonnosta.

Hotelli Punkaharjussa järjestetään sieniviikonloppuja ja joogaretriittejä ja sinne voi voi mennä myös vain lepäämään, lomailemaan ja nauttimaan. Lempipaikkani on hotellin kirjastohuone, jonka isot ikkunat saavat olon tuntumaan kuin istuisi metsässä lukemassa. Hotellissa on maailmanluokan ravintola, jossa metsäteema jatkuu villiyrttien ja metsäisten makujen nautinnossa.

Höyrylaivalla voi kesällä piipahtaa Savonlinnan Oopperajuhlilla. Kaiken saa toimimaan henkilökunta, jonka palvelu on ensiluokkaista. Hotellin huoneet ovat kaikki erilaisia ja koko hotellin sisustus on uniikkia ja huolella mietittyä! Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka, mutta ehkä on parasta mennä itse toteamaan ja kokemaan!”

**
B&B MajoitusHepokatti, Punkaharju

”Mahtavat maastot liikuntaan, mutta mikä palvelu, ruoka.”

**
Eevantalo, Kuopio

”Ihana yöpymispaikka Kuopion Syvänniemellä on Eevantalo n. 35 km kaupungin keskustasta Karttulan suuntaan. Mukava sijainti Kuttajärven rannassa ( lauttaristeilyjä) ja vieressä myös iloisesti soliseva puro ja savusauna sen rannassa. Eeva taikoo herkut, jotka sulavat suussa. Niistä pääsee haluttaessa nauttimaan myös kyläläiset ja Hermannintalon kesäteatterin vierailijat. Ja kylässä piipahtavat mökkiläiset!

Eeva järjestää myös yksityistilaisuuksia sekä talon ravintolassa että vanhassa Konjakkikellarissa lisätilauksina, häitä ja hautajaisiakin on vietetty. Syvänniemen urheiluseurat järjestävät erilaisia urheilullisia tapahtumia kesät, talvet hotellin yhteydessä.

Huonekapasiteetti ei ole kovin suuri, osa huoneista on päätalon yläkerrassa ja osa viereisessä rivitalossa. Rivarin huoneilla on myös oma huonekohtainen (aurinko)terassi. Tämä paikka on meille tuttu jo vuosien ajalta kun mökkeilemme lähistöllä, meillä on ollut ilo seurata Eevantalon tapahtumia ja nähdä ja kuulla vieraita, jotka ovat olleet äärettömän tyytyväisiä kaikkeen kokemaansa. Monet mm. ulkomaan vieraista tuntuvat palaavan takaisin Savon sydämeen useammankin kerran!”
**

Kuva: Kestikievari Herranniemi, Lieksa.
Kuva: Kestikievari Herranniemi, Lieksa.

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta kotimaista sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia. Alennuskoodi: ”ALE2023”
Katso lisää

🔸🔸

POHJOIS-KARJALA

Koli Freetime, Lieksa

”Superihana pariskunta Nina & Harri pitävät tätä majoituspalvelua. Siis niin ihanan lämpimiä ja sydämellisiä. Paikka on entinen koulu noin parinkymmenen kilsan päästä Kolin keskuksesta ihan valtatien tuntumassa, mutta silti ”metsässä”. Talvisin hyvät hiihtoreitit ja kesällä upea rantamaisema. Ja yksi tärkeimmistä asioista – paikka on supersiisti. Käyty parina kesänä ja mentävä taas. Kiva yksittäistapahtuma viime kesänä oli kyläjuhlat Koli Freetimen pihalla. Ulkoilmanäyttämöllä kesäteatteria, makkaranpaistoa, kahvittelua ja lopuksi tantsut. Tykkään tosi paljon.”

”Koli Freetime. Saunatilat ovat upeat, isot ja siistit. Kaunis paikka, palvelu erinomaista. Majoitusta huoneissa tai mökeissä, jotka ovat todella upeita. Löytyy myös karavaanarialue, jonne voi majoittua omalla vaunulla. Isäntäperheen vieraanvaraisuus on kuitenkin tekijä, joka erottaa tämän paikan muista!”

**
VARSINAIS-SUOMI & SATAKUNTA

Soukaisten Rustholli, Rauma
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Soukaisten Rustholli on kulttuurihistoriallisesti arvokas entinen ratsutila Soukaisten kylässä Raumalla. Tämä hurmaava majoituskohde sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Rauman keskustasta. Vanhassa päärakennuksessa sijaitsevat huoneet ovat samassa pihanpiirissä maitotilan isäntäperheen kanssa. Tunnelmalliset ja ihanasti sisustetut huoneet nykyaikaisine kylpytiloineen, keittiöineen ja saunoineen houkuttelevat viihtymään pidempäänkin.

Soukaisten Rustholli (majoitustoiminta päättynyt 2022)

Kuva: Soukaisten Rustholli, Rauma
Kuva: Soukaisten Rustholli, Rauma

**
Herrankukkaro, Naantali

”Suosittelen kokeilemaan kerran elämässä Naantalin Herrankukkaron Luksuslinnunpönttöä! Sitä elämystä ei voi verrata mihinkään hotelliyöpymiseen.”

**
Mathildan Marina, Salo

”Loistava palvelu, upea ympäristö, Teijon kansallispuisto vieressä, ihanat ruukkikylät, meri ja järvet lähellä. Myös veneellä pääsee paikalle.”

UUSIMAA

Kettukallion Elämystila, Lohja
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Karstulla, n. 13 km Lohjan keskustasta Sammatin suuntaan sijaitsee Kettukallion Elämystila, joka tarjoaa monenlaisia elämyksiä niin arkeen kuin juhlaan. Tilalla voi majoittua tunnelmallisessa torpassa tai mökissä, saunoa savusaunassa ja pulahtaa paljuun. Kettukallion Elämystila on mainio paikka myös erilaisten perhejuhlien ja yritystilaisuuksien järjestämiseen.

”Luonnonrauhaa, kivaa tekemistä sitä haluaville, savusaunan lämpö.”

Kettukallion Elämystila (www, FB)
Puh. 044 988 5760

Kuva: Kettukallion Elämystila, Lohja
Kuva: Kettukallion Elämystila, Lohja

**
Hotelli Gustavelund, Tuusula
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Gustavelund on Keski-Uudellamaalla Tuusulassa – vain n. 30 min Helsingistä ja 15 min Helsinki-Vantaan lentokentältä – kauniin Tuusulanjärven rannalla sijaitseva arkkitehtuurisesti merkittävä hotelli. Vuosina 2013 ja 2014 uudistetut hotelli ja ravintola ovat avoinna ympäri vuoden. Upea puistoalue, Tuusulanjärvi sekä lähellä sijaitsevat kulttuurihistorialliset vierailukohteet Lottamuseosta taidemaalari Pekka Halosen ateljeekoti Halosenniemeen tarjoavat hotellivieraille unohtumattomia elämyksiä.

”Ihana henkilökunta ja palvelu sekä herkulliset ruuat.”

Hotelli Gustavelund (www, FB)
Puh. 09 273 751

Kuva: Gustavelund, Tuusula
Kuva: Gustavelund, Tuusula

**
POHJANMAA

Sälgrundin luotsiasema, Kaskinen
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Sälgrundin luotsiasema on Sälgrundin majakkasaarella Kaskisten edustalla sijaitseva uniikki majoituskohde. Saarella on mahdollisuus yöpyä vanhalla hirsirakenteisella luotsiasemalla ja kesäkaudella myös aitoissa. Saarelle voi mennä omalla veneellä tai tilata venekyydin (n. 10 min) Kari Häggblomilta, jonka yritys hoitaa saaren majoitustiloja.

Sälgrundin luotsiasema (www, FB)
Puh. 040 524 0820 (tiedustelut, varaukset, venekyydit)

Sälgrundin majakka, Kaskinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Sälgrundin majakka, Kaskinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Hotelli Alma, Seinäjoki

”Uniikki hotelli vesitornihuoneineen, upea palvelu ja keskellä kaupunkia, mutta silti rauhaisa tunnelma.”

**
LAPPI JA POHJOIS-POHJANMAA

Hotelli Merihovi, Kemi

”Vanhan ajan charmia ja tunnelmaa.”

**
Montan leirintäalue, Muhos

”Mökkejä, caravan-alue ja telttailu. Oulujoen varrella aivan ihanalla paikalla.”

**
AHVENANMAA

Anderssonin Vieraskoti ja Kotileipomo, Eckerö
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Anderssons Gästhem & Gårdsbageri on kodikas ja rauhallinen majatalo kauniissa Eckerössä Ahvenanmaalla. Anderssonien aamiainen kotileipomossa leivottuine leipineen ja sämpylöineen sekä ystävällinen isäntäpariskunta tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Anderssonin Vieraskoti on ihanteellinen majapaikka myös lapsiperheille, sillä se sijaitsee kesällä 2015 avatun Smart Park -teemapuiston vieressä.

Anderssons Gästhem & Gårdsbageri (www, FB)
Puh. 0400 423 482

Anderssonin uudet vierasmökit. Kuva: Anderssons Gästhem & Gårdsbageri, Eckerö, Ahvenanmaa
Anderssonin uudet vierasmökit. Kuva: Anderssons Gästhem & Gårdsbageri, Eckerö, Ahvenanmaa

Kivaa Tekemistä -majoitus-Tähtikohteita

Lapin helmiä
Kieringin Lomakylä, Sodankylä (www)
Lomamaja Pekonen, Muonio (www)

Monipuolista tekemistä
Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi (www)
Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes (www)
Break Sokos Hotel Koli, Lieksa (www)
Tahko Spa Hotel, Nilsiä, Kuopio (www)

Hurmaavia kartanokohteita
Hämeenkylän Kartano, Vantaa (www)
Mustion Linna, Raasepori (www)

Luonnon rauhaa
Tentsile Experience Eco Camp Grelsböle, Sauvo (toiminta päättynyt 2022)
Kestikievari Herranniemi, Lieksa (www)
SE-Action -vuokramökit, Siuntio (www)

Ympäristövastuullisia majapaikkoja
Puukarin Pysäkki, Valtimo (www)

Julkaisussa mainitut Tähtikohteet (linkkeineen) ovat KivaaTekemistä.fi -median media-asiakkaita.

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.