Seikkailupuisto Huipussa uudistuksia – Kivaa Tekemistä koki perheseikkailun Espoossa

Julkaistu:

31.05.2017
| Kirjoittanut:

Huipun alaratojen lähdössä on ratoja kaikentasoisille, vihreästä mustaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Huipun alaratojen lähdössä on ratoja kaikentasoisille, vihreästä mustaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kaksi vuotta sitten avattu Seikkailupuisto Huippu Espoon Leppävaaran urheilupuistossa kehittyy koko ajan.

Tämän kesän näkyvin uudistus on Pikku-Huippu -seikkailurata perheen pikkuväelle. Pikku-Huippu on liikuteltava puurakenteinen seikkailurata, jossa lavan korkeus on 1,8 metriä. Siinä pikku seikkailijat kulkevat turvavaljaissa aivan kuten ”isossa” Huipussa. Pikku-Huippu viipyy ison Huipun rinnalla juhannukseen, jonka jälkeen se siirtyy Kauppakeskus Selloon, jossa se on ollut aiemminkin pikku seikkailijoiden ilona.

Pikku-Huippu kiinnosti. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pikku-Huippu kiinnosti.Kuva: KivaaTekemistä.fi

Koimme Huipun seikkailuelämyksen koko perheen voimiin äidistä ja iskästä kohta 6- ja 10-vuotiaisiin lapsiin. Kaikilla oli kivaa ja puihin päästiin!

Huipussa on kahdeksan rataa, joista viisi sijaitsee alamaastossa ja nämä radat kulkevat korkeimmillaan jopa 18 metrissä maasta. Yläratoja on puolestaan kolme. Ne sijaitsevat ylämaastossa ja niille siirrytään viime kesänä rakennettuja helppoja viistoportaita pitkin.

Portaat yläradoille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Portaat yläradoille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Huipun seikkailuun kuuluu alussa turvallisuuskoulutus. Meille sen piti seikkailuohjaaja Jenny. Ohjaajat opastivat valjaat päälle. Eetu sai lastenvaljaat, me muut saimme aikuisten valjaat. Kaikissa Suomen eri seikkailupuistoissa on huomioitava omat ohjeet, sillä esimerkiksi ratojen varmistusmenetelmät ja radat saattavat poiketa toisistaan.

Huipussa joka radalla kiipeilijän valjaissa kiinni oleva köysirulla kiinnitetään radan turvavaijeriin jo heti radan alussa ennen radalle nousua. Rulla on kiinni vaijerissa ja liukuu sitä pitkin koko radan ajan lopun vauhdikkaaseen vaijeriliukuun saakka.

Sami pukee Eetulle lastenvaljaat. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sami pukee Eetulle lastenvaljaat. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Opettelimme Jennyn opastamana Huipun kioskin lähellä olevalla harjoitusradalla perusasiat. Jenny kertoi, että jos radalta putoaa vaijerin varaan, kannattaa ensin yrittää itse ponnistaa takaisin radalle nostamalla jalat esteelle ja vetämällä käsillä turvavaijerista itsensä takaisin ylös. Aina voi huutaa ohjaajia avuksi, joita päivystää sekä ala- että yläradoilla.

Turvallisuuskoulutus. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Turvallisuuskoulutus. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Uutta Huipussa 2017

Tämän kauden jokaista kiipeilijää koskettava uutuus on valjaissa kiinni oleva rengasmainen kahva, josta kiinni pitämällä voi vaijeriliussa hallita rintamasuuntaa. Huipun toimitusjohtaja Jari Saarhelo tosin kertoi, että monet pikku pojat haluavat nimenomaan pyöriä vaijeriliu’un aikana, jolloin kahvan käyttö rintamasuunnan säilyttämiseen on turhaa.

Uusi turvalaitteen kahva ja hulppeat näkymät Huipun

Uusi turvalaitteen kahva ja hulppeat näkymät Huipun ”huipulta”. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kahva tuntui tosi näppärältä ja taisimme kaikki tulla rintamasuunta edellä ratojen lopun hakekasoihin. Tällöin kannattaa lopussa ottaa muutama juoksuaskel. Jos taas hakekasaa lähestyy takaperin, jalat kannattaa pitää suorina ja ottaa maakosketus kantapäät edellä.

Huippuun ei kannata välttämättä saapua niissä kaikkein hienoimmissa urheiluvarusteissa. Kypärä ja valjaat tulevat talon puolesta ja halutessaan Huipun kioskista saa ostettua edulliset kiipeilyhanskat.

Uutta Huipussa ovat myös monipuoliset, kiintoisat tapahtumat! Laitapa kalenteriin Sinkkuseikkailu 10.6. tai Tasapainoilua parisuhteessa 15.6. 🙂 (www)

Suosikit

Eetun suosikki oli – kuinka ollakaan – Pikku-Huippu. Siinä on jotakin samaa kuin toisen Tähtikohteemme, Talma Active Parkin, metrin korkeudella kulkevalla lasten radalla.

Aadan suosikki oli puolestaan vihreä eli helppo alarata, jonka lähtöpaikka on omassa lähtöpisteessään erillään muista radoista, ja jota hän ei ollut ennen kokeillut. Aada piti siitä, että se oli sopivan helppo ja sen pääsi menemään nopeasti. Hänen mielestään yläratojen vihreä ja sininen olivat vähän haastavampia kuin alavihreä.

Aada sinisellä yläradalla. Ylämaaston radat ovat tasoltaan helppoja helpohkoja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Aada sinisellä yläradalla. Ylämaaston radat ovat tasoltaan helppoja helpohkoja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Eetu meni Pikku-Huipun lisäksi myös ylävihreän Sarin kanssa peräjälkeen. Seikkailuohjaaja Otso kannusti ja antoi Eetulle alhaalta käsin vinkkejä siitä, mistä kannattaa ottaa kiinni, kun jokin este vähän askarrutti pikku seikkailijaa. Kiva juttu oli myös ylämaaston harjoitusrata, joka tuli jälleen Eetulle tutuksi.

Kinkkinen reitti - Sari avittaa Eetua. Normaalisti tasanteiden välillä saa olla yksi kerrallaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kinkkinen reitti – Sari avittaa Eetua. Normaalisti tasanteiden välillä saa olla yksi kerrallaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ratojen vaativuudet helposta vaikeaan ovat: vihreä, sininen, punainen ja musta. Yläradat ovat helppoja tai helpohkoja, mutta alhaalla on kaiken tasoisia ratoja. Minusta sininen alaratakin oli kiva, koska siinä ei ollut niin paljon ruuhkaa kuin aurinkoisena pyhäpäivänä alaratojen vaikemmilla radoilla ajoittain.

Totta kai piti myös tänä vuonna kokea Tarzan-hyppy! Siihen saa henkilökunnalta lisäohjeita, koska köysirulla syötetään eräänlaiseen sukkulaan muiden varmistusmenetelmien lisäksi. Vapaapudotus Leppävaaran yllä kannattaa kokea! Lopuksi seikkailija lennähtää köysiverkkoa vasten, jota pitkin kiipeämällä rataa pääsee jatkamaan.

Korkeat ja ennalta tutkitut männyt antavat hyvät puitteet seikkailupuistolle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Korkeat ja ennalta tutkitut männyt antavat hyvät puitteet seikkailupuistolle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sarin mieleen oli erityisesti kahvauudistus, jolloin vaijeriliu’ussa ei selkä käänny menosuuntaan. Hän seikkaili vihreällä ja sinisellä yläradalla ja koki seikkailun nautittavampana kuin ensimmäisellä kerralla, jolloin jännitystä oli ilmassa enemmän.

Seikkailupäivä oli kaikkiaan onnistunut ja kaikki saivat liikuntaa ja aurinkoa!

Turvavinkit

  • Seuraa alkuopastus ja kysy aina, jos jokin askarruttaa.
  • Pujota köysirulla vaijeriin (tai sukkulaan) jokaisen radan alussa.
  • Älä pidä vaijerista kiinni, kun lähdet vaijeriliukuun tai sen aikana. Varmista, että edellinen kiipeilijä on ehtinyt pois radalta.
  • Pyydä henkilökuntaa tarkistamaan valjaiden kireys, jos epäilet lantioremmin löystyneen tai jos käyt vessassa välillä.
  • Pukeudu sään mukaan ja liikunnallisesti. Nauti yläilmoista!

Katso Huipun ratojen esittely ja pituusvaatimukset: www

Yhteystiedot

Seikkailupuisto Huippu
Veräjäpellonkuja 17, Espoo (katso kartta)

Seikkailupuisto Huipun kotisivut ja ajanvaraus
Huippu Facebookissa

  • Voit järjestää Huipussa myös lastensynttärit, polttarit tai yritystapahtuman.
  • Huipussa on maksuttomia, lukollisia säilytyslokeroita pienten tavaroiden säilytykseen ja ei-lukollisia isompia kaappeja esim. reppujen tai vaatteiden seilytykseen.

**
Seikkailupuisto Huippu on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.
Kuvat: Sari Särkijärvi, Henri Elo

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.