Kivaa Tekemistä koki jännittävän pikaloman Karibialla Exit Room Helsingissä

Julkaistu:

20.09.2017
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Erilaisia pakopelejä on tullut pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen suurkaupunkeihin todella paljon lyhyen ajan sisällä. Ja lisää tulee koko ajan. Lähdimme kokeilemaan ja katsomaan itse, mikä niissä viehättää.

Kävimme hiljattain testaamassa Helsingin ensimmäisen pakopelin lapsille, Kids Escape Taikahuoneen, joka on osa Exit Room Helsinkiä. (Artikkelimme 26.8.2017)

Lasten pakopelin myötä kiinnostuimme kokeilemaan myös aikuisten peliä. Meitä kuitenkin vähän arvelutti, miten tulisimme selviytymään, koska lasten pakopelissäkin riitti kinkkistä ratkottavaa paitsi 10-vuotiaille tytöille joissakin kohdin myös aikuisille!

Exit Room Helsingin aikuisten pakopeleistä valitsimme Pikaloman Karibialla, joka on pakopeliyrityksen kolmas peli. Se sopii koko perheelle tai kaveri- tai yritysporukalle.

Pikaloma Karibialla -pakopelissä ohjaajanamme oli rempseä, hyväntuulinen Santeri. Santerin mukaan suosituin Exit Room Helsingin pakopeleistä on Bodom, joka on myös hänen oma suosikkinsa – jos pitää valita.

Santeri kertoo, miten lukot toimivat. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pelin eteneminen

Pakopelin eli escape roomin ideana on etsiä ja ratkaista huoneessa oleva arvoitus tietyssä ajassa. Exit Roomin pakopeleissä peliaikaa on 66 minuuttia.

Pelistä selviytymiseen tarvitaan hyviä hoksottimia ja päättelykykyä. Myös tiimitaitoja ja toisten kuuntelemista tarvitaan. Jos oikein tiukka paikka tulee, ohjaaja antaa radiopuhelimen kautta vinkkejä, jotka auttavat eteenpäin tehtävän ratkomisessa.

Huoneeseen kannattaa tutustua huolella. Sitä suositeltiin myös lasten pakopelissä, mutta kaikessa tohinassa unohdimme ohjeistuksen. Ensimmäinen haaste onkin siinä kun miettii, mitä pitää tehdä ensimmäiseksi.

Tämä menee jännäksi!

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Yksi vihje seuraa toista, kunnes pelaajat saavat selville koodin. Mutta mihin ihmeeseen koodia tarvitaan? Kirjaimista tai numeroista muodostuvien koodien avulla pelaajat pääsee avaamaan lukkoja, mutta missä ihmeessä lukot sijaitsevat?

Vai avataanko koodeilla sittenkään lukkoja? Onko koodi vain pelkkä vihje seuraavaan tehtävään?

Koodeja on useita, mutta se ei tarkoita, että peli toistaisi itseään, koska lukkoihin muodostuvat koodit ratkeavat ihan toisistaan poikkeavin tavoin. Viinapulloja, laivoja merellä, törmäsimme myös bikineihin! 🙂

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Millaisella porukalla peliä pelataan?

Suositeltu pelaajamäärä pakopeleissä on max. 6 henkilöä. Me itse pelasimme kahden hengen tiiminä, jolloin pähkäiltävää riittää enemmän – ja hälinää vähemmän.

Santeri kertoi, että Exit Room Helsingissä on vietetty niin polttareita kuin yritystapahtumia. Pelaamaan mahtuu samanaikaisesti jopa 50 henkilöä. Onpa kohteessa tavattu ensitreffeillä olevia parejakin!

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Koukuttava kokemus

Ajattelin ennen, että pakopelit eivät ehkä ole se ”mun juttu”. Mutta niin vain kävi, että peli vei mennessään. Peli on niin kiinnostava ja jännittävä, että niitä haluaa kokea lisää.

Pakopelejä on erilaisia. Exit Room Helsingillä on pakohuoneita kolmessa eri osoitteessa, Mäkelänkadulla, Lohjantiellä ja Eurantiellä, kaikki Helsingin Vallilassa. Peleistä uusimmat ovat Helsinki-teemainen Erikoisryhmä Helsinki, Kids Escape Taikahuone sekä koko perheelle tarkoitettu peli Miljoonaperintö.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

”Kun uusi pakohuone tulee, vakiokävijät rientävät pää kolmantena jalkana paikalle”, Santeri kertoi.

Helsingin edustalla on voinut kokea elo-syyskuussa jopa Exit Room Helsingin järjestämän suurpakopelin saarella! Uutuutena on lasten pakopelin ohella Escape The Bar -arvoitustapahtuma, joka on suosittu erityisesti virkistyspäivien ja pikkujoulujen ohjelmana.

Exit Room Helsinki erottuu edukseen monista muista pakopeleistä sillä, että pakopelit tehtävineen ja sisustuksineen suunnitellaan itse. Pelien suunnittelusta yrittäjäkaksikolla Maria Lahdenrannalla ja saksalaisella Jan Quilitzschillä on vuosien kokemus. Ennen pakopeliyrittäjiksi ryhtymistä he suunnittelivat ja toteuttivat mm. erilaisia tapahtumia sekä toiminnallisia pelejä erityisesti kouluille.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuinka me suoriuduimme?

Aika meni todella tiukille, mutta pääsimme kuin pääsimmekin pakenemaan ihan viime sekunneilla!

Myös ohjaajalla on suuri merkitys pelissä. Santeri ja hiljattain aloittanut Charlotta suoriutuivat ohjaamisesta mainiosti! Meille ei tullut hölmö fiilis, vaikka emme kaikkea helposti hoksanneetkaan.

Santerin usean vuoden kokemus ohjaamisesta oli selkeästi havaittavissa. Miehen eläytyminen rooliin toi hymyn huulille.

Exit Room Helsingin pakopelit ja arvoitustapahtumat:
Bodom, Pikaloma Karibialla, Aikakone, President’s apartment, V**** naapuri, Pakosaari, Escape The Bar, Erikoisryhmä Helsinki, Kids Escape Taikahuone (lapsille), Miljoonaperintö (perheille)

Pelit ja niiden vihjeet ovat saatavilla pääosin sekä suomeksi että englanniksi.

Exit Room Helsingin Jonne (vas.) ja Santeri. Kuva: KivaaTekemistä.fi

YHTEYSTIEDOT

Exit Room Helsinki (www)
Eurantie 2 / Lohjantie 3 / Mäkelänkatu 54 B,
00550 Helsinki
Puh. 044 936 0289 (ma-su klo 11-19)

Sähköposti: info(a)exitroomhelsinki.com
Ota yhteyttä ja varaa ennalta.

Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo

Exit Room Helsinki on palvelumme Tähtikohde ja media-asiakas.

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana lomakausiarvonnoissamme.