Elokuun tapahtumatärpit: Luontotapahtumia, Street Foodia ja Wanhoja Taloja!

Julkaistu:

03.08.2017
| Kirjoittanut:

Kuvan lähde: Loviisan Wanhat talot

Elokuu on niin maagista kuin haikeaakin aikaa: illat pimenevät, koulut ja työt alkavat. Vaikka kesä alkaa olla lopuillaan, kivoja kesäisiä tapahtumia riittää vielä yllinkyllin!

Venetsialaiset

Vaikka mökkeily- ja veneilykauden loppu on jo lähellä, ei tarvitsen murehtia, sillä se myös tarkoittaa että venetsialaiset ovat lähellä! Monissa paikoissa ympäri Suomea juhlitaan tätä veden, tulen ja valon juhlaa. Valitse itsellesi sopivin kohde ja nauti elokuun viimeisestä viikonlopusta kunnolla.

Länsi-Suomen rannikkoalueet ovat perinteisiä juhlistuspaikkoja, mutta tapahtuma on vuosien aikana levinnyt muuallekin, erityisesti ilotulitteita räjäytellään etelästä pohjoiseen.

25.8. Kirkonkylän Venetsialaiset, Ylläs
26.8. Café Kailaan Venetsialaiset, Heinola
26.8. Tahkon Venetsialaiset, Kuopio (Nilsiä)
26.8. Venetsialaiset, Sipoo (Norrkullalandet)

Heinola. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa tekemistä kaiken ikäisille

Ylläksellä järjestetään KinoYlläs-tapahtuma, jossa kokoonnutaan katsomaan elokuvaa taivasalle. Yksi esitettävistä elokuvista on Napapiirin Sankarit 3, joka on hauska kertomus Jannen (Jussi Vatanen) ja Inarin (Pamela Tola) elämästä.

31.8.-3.9. KinoYlläs

Sata päivää ennen satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan Suomen luonnonpäivää. Tarkoituksena on kääntää huomio Suomen kauniiseen luontoon, saada ihmiset liikkeelle ja jakamaan luontokokemuksiaan. Tärkeää on myös iloisuus ja luonnon arvostus. Tapahtumaan voi osallistua kuka vaan, missä vaan. Mene vaikka ystäviesi ja perheesi kanssa nauttimaan ateria luonnonhelmaan, tai etsi joku tietty tapahtuma, johon voit liittyä.

26.8. Suomen luonnon päivän juhlintaa Haltiassa, Espoo

Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
TEE LOMASTASI HELPOMPI. WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI -PALVELU UUDISTUI 2016. TALLENNA TAI KIINNITÄ ETUSIVUMME KÄNNYKKÄSI SUOSIKKEIHIN, NIIN LÖYDÄT TÄMÄN JA MUUT KOHTEET MYÖS KÄNNYKÄLLÄ REISSUN PÄÄLLÄ.
Olemme nykyään myös LikeFinland.com.

**

KOTO – työpajassa etsitään luovien keinojen avulla ratkaisuja kotoutumisen haasteisiin. Työpajat tarjoavat inspiroivan ympäristön ihmisten ja kulttuurien vuoropuheluille. Tapahtumassa on avoimet ovet ja jokainen on tervetullut mukaan.

19.8.-26.8. Oma Koto Työpaja, Fiskars

Urheilun ystäville

Kuopion Tahkolla järjestettävässä Finntriathlonissa löytyy varmasti jokaiselle jotain. Tarjolla on tekemistä lapsille, kokeneille urheilijoille sekä SM-tason taitajille, sillä vuosina 2017 ja 2018 tapahtuman yhteydessä pidetään SM-kilpailu. Tahkon puitteet ja majoitus ovat mahtavat, niissä varmasti viihtyvät kaikki. Maisemat ovat upeat, joten yleisölläkin on paljon katseltavaa. Myös After partyssä kannattaa käydä.

5.8. Finntriathlon Tahkolla
5.8. Finntriathlon After Party

5.8. Norrkullaloppet, Sipoo (Norrkullalandet)

Fiskars Villagen MTB Enduro ride more cupissa pyritään tekemään radoista mahdollisimman hauskat ja sopivat jokaiselle. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Tapahtuman painopisteenä on Flow, niin paljon kuin mahdollista. Kaikki mukaan vaan, sillä Ride more cup sopii hyvin aloitteville, kuin kokeneemmillekin kuskeille.

13.8. Fiskars Village MTB Enduro ride more cup 2017

Fiskarsin ruukki. Kuvan lähde: Fiskarsvillage.fi

**
Uusi kesän 2017 yhteistyökumppanimme on Matkakeisari.fi. Matkakeisari on julkisen liikenteen hakukone, josta löydät helposti ja nopeasti edullisen ja turvallisen kotimaan joukkoliikennevaihtoehdon Kivaa Tekemistä Tähtikohteeseen (haluamallesi paikkakunnalle) junalla tai bussilla.
**

Festareita

Faces Festivalissa juhlistetaan suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta, hyvän musiikin ja tunnelman kera. Tapahtumassa on hyvä fiilis, ja siellä voi nähdä taidetta, tanssia ja syödä loistavaa ruokaa. Myös lapsille on ohjelmaa. Paikalla olevia artisteja ovat mm. Eric’s Groove ja ILMOI.

4.8.-6.8. Faces Festival, Fiskars

Aukusti on yksi Pohjanmaan tunnetuimmista, lähes yksinomaan talkoilla järjestettävistä Kulttuuri- ja musiikkitapahtumista. Aukustissa on ohjelmaa koko viikonlopulle! Iltatapahtumien lisäksi mukaan mahtuu mm. lastenkonsertti ja markkinat.

11.-13.8. Aukusti, Kurikka (Jalasjärvi)

4.-5.8. Weekend Festival 2017, Helsinki
5.8. August Rock XVIII, Pälkäne (Kuohijoki)
Pieni rock-festivaali TAYS Lastenpsykiatrian klinikan tukemiseksi

11.-13.8. Flow Festival 2017, Helsinki

Drive-in & Rock on jo perinteeksi muodostunut tapahtuma Nurmeksessa, Bomba-Hyvärilä alueella. Tapahtumassa on hyvä tunnelma ja loistavaa musiikkia! Tapahtumasssa rokataan sisällä ja ulkona. Paikalla olevia esiintyjiä ovat esimerkiksi Restless ja Brandy Rockers.

25.8.-26.8. Drive-in & Rock – tapahtuma Bomballa

Kuvan lähde: Aukusti Festival

Muuta musiikkia

6.8. Mustion linna: Muistathan kai -konsertti, Raasepori

Harjupaviljonki, Heinola:
4.8. HarjuJazz: Ulla Renko yhtyeineen
18.8. Timo Rautiainen
25.8. Little Willie Mehto

30.8. Lohjan iltatori, esiintymässä Lucas
30.8. Suomi 100 muistojen laulut -juhlakonsertti, Ylläs

Lähiruokaa ja Street Foodia

3.-5.8. Herkkujen Suomi ja Syystober 2017, Helsinki
5.8. Street Food Festival Heinola
26.8. Heinolan Sadonkorjuumarkkinat
25.-26.8. SATOA Kuopio Food Festival

Kuvan lähde: Herkkujen Suomi & Syystober

Tekemistä lapsille ja perheille

6.8. Heinolassa Jyrää
Ilmainen ja ikärajaton koko perheen puistokonsertti Heinolan kesäteatterilla.
6.8. Pokemonit Jyrää, Heinola

9.6.-5.8. Vuosisatojen aikamatka -seikkailukierrokset Suomenlinnassa, Helsinki
28.6.-5.8. Lasten meriseikkailu -perhepurjehdus, Helsinki

6.8. Lasten Festarit 2017, Helsinki
13.8. Mustion Linna: Sotta ja Pytty, Raasepori

Suomen Tivoli:
4.8.-8.8. Kajaani
12.8.-21.8. Joensuu
25.8.-27.8. Kuopio

25.-27.8. Espoo-päivä
Espoo-päivässä on joka vuosi mukana yli 100 erilaista tapahtumaa ja kaikkiin on vapaa pääsy.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Muuta mukavaa

6.8. After Jyrää, Heinola (Siltasaari)
11.8. Tuusulan Taiteiden Yö
12.8. Sibelius-valoteoksen julkaisutilaisuus Gustavelundin rannassa, Tuusula

19.-20.8. Kansainvälinen Majakkaviikonloppu, Kaskinen (Sälgrund)
17.8.-3.9. Helsingin Juhlaviikot 2017
24.8. Taiteiden yö 2017, Helsinki

26.-27.8. Loviisan Wanhat Talot, Loviisa
25.8. Joen Yö, Joensuu
25.8.-27.8. Enontekiön Väärtipäivät
30.8. Lohjan iltatori, esiintymässä Lucas

Sälgrundin majakka, Kaskinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Teksti: Senni Koskinen, Sari Särkijärvi

***

Lisää tapahtumia ja muuta kivaa tekemistä voit etsiä suomeksi KivaaTekemistä.fi ja englanniksi LikeFinland.com -palveluistamme. Palvelustamme löydät myös Lippupisteen tapahtumia. Osa artikkelissa mainituista kohteista on Kivaa Tekemistä -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.