Kivaa Tekemistä vieraili: Uniikki kesäkohde Kaivolan perinnetila ja Willa Fantti

Julkaistu:

10.08.2017
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Teimme nyt koulujen alkajaisviikolla ex tempore -reissun Tähtikohteeseemme, Lahden kupeessa Nastolan Villähteen kylässä sijaitsevalle, Kaivolan perinnetilalle ja Willa Fanttiin. Nastola on nykyään osa Lahtea.

Olimme vierailleet Kaivolassa ja Willa Fantissa kerran aikaisemmin kaksi vuotta sitten ja olemme kirjoittaneet tämän taatusti erilaisen kohteen kuulumisista silloin tällöin.

Halusimme piipahtaa nyt uudemman kerran katsomassa, mitä uniikille kohteelle kuuluu ja mitä uutta sieltä löytyykään! Kohde on kätevästi noin tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Saimme lämpimän vastaanoton isäntäpariskunnalta Auli Jyllinvuori-Mäkiseltä ja Jarmo Mäkiseltä, jotka pyörittävät Jarmon puolen sukutilaa käyntikohteena nyt yhdeksättä vuotta. Jarmolla on myös maanviljelystä.

Aulin valtakunta Willa Fantti ja sen Fantit ovat vallanneet tilan yläpihaa pikkuhiljaa, rakennus rakennukselta vuodesta 2009, jolloin ainutlaatuinen perinnetila ja eksoottinen Willa Fantti avattiin yleisölle. Taustoista voit lukea tarkemmin artikkelistamme kesältä 2015 (www).

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Auli esitteli meille Willa Fantin laajentunutta kokoelmaa. Parin vuoden takaisen vierailumme jälkeen Fanttila oli saanut roimasti lisää uusia asukkaita ulkomaita myöten. Suurin osa tulee lahjoituksina niin ystäviltä kuin Willa Fantissa aiemmin vierailleilta asiakkailta. Välillä Auli ostaa niitä lisää itsekin.

Mutta kelpuutetaanko kaikki fantit kohteen asukeiksi? Tilojen rajallisuuden vuoksi mökkeihin pääsevät tätä nykyään vain ne uniikeimmat yksilöt.

Kierrätysmateriaalista valmistettu norsu. Kuva: KivaaTekemistä.fi

”Tässä kohtaa ihmiset viimeistään huomaavat, että fanttien keräily on todellakin lähtenyt lapasesta!”, Jarmo toteaa, kun Auli avaa meille satoja norsuaiheisia pehmoleluja sisältävän mökin ovet.

**
KIVAA TEKEMISTÄ -KESÄKUVAKISA 2017 ON RATKENNUT!
Katso lukijoidemme suosikkikuvat ja -kohteet täältä!

**

Uusin tulokas. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tämä on mökki nro 7 ja se oli jäänyt parhaiten mieleen viime vierailustamme. Huomasimme, että norsuja oli aseteltu tiiviimmin ja hyllyjä oli tullut lisää. Monissa rakennuksissa norsujen ilme oli uudistunut. Kaikkiaan esillä on yli 14 000 norsua 13 rakennuksessa.

Aulin mukaan Willa Fantissa käy paljon myös muita keräilyyn hurahtaneita läheltä ja kauempaa.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Auli ja Jarmo kertoivat saaneensa vierailijoilta myönteistä palautetta. Auli muisteli erään perheen kehuneen kohdetta kivemmaksi kuin Linnanmäki, koska pääsymaksu ei ole iso ja koko perhe viihtyy. Pääsymaksu Kaivolan Perinnetilalle ja Willa Fanttiin on 5 euroa aikuisilta ja 2 euroa lapsilta (käteismaksu).

Jarmo puolestaan kertoi, että Kaivolan (päijäthämäläisen) perinnetilan esittelykierroksella, joka kuuluu pääsymaksuun, ihmiset eivät välttämättä puhu paljonkaan, mutta kiittelevät kovasti jälkeenpäin ja osa iäkkäämmistä vierailijoista liikuttuu.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lasten suosikit: Fantti-pomppulinna ja kesäkioski!

Lapset olivat odottaneet vierailultamme erityisesti sitä, että pääsevät pomppimaan isoon Fantti-pomppulinnaan ja ostamaan jotakin pientä kesäkioskista. Leikkipaikalle oli ilmaantunut uusi laite, Jethro-norsu, mutta sitä lapset eivät kokeilleet. Uutuutena pihapiirissä oli myös kesäkirppis!

Willa Fantin pihapiirissä haukahtalee myös huomionkipeä koira Jedi, joka seurustelee paikallisen ketun kanssa. 🙂

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tutustuimme vierailun päätteeksi kesäkahvilaan ja norsuaiheisia tuotteita myyvään putiikkiin. Mukaamme tarttui käsipyyhe söpöine norsuineen, uniikki pärekortti ja lapsille yllätyspussit, joiden sisältä löytyi – yllätys, yllätys – erilaisia pieniä norsuja! Lapset olivat yllätyksestä mielissään. Nautimme kioskin terassilla kahvit, fanttipiparit ja makoisat leivokset – kaikki ovat Aulin itsensä leipomat.

Kahvilan herkkuja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vierailustamme jäi hyvä mieli tälläkin kertaa ja mielenkiinnolla odotamme, kuinka laajaksi Willa Fantti kasvaa tulevaisuudessa. Perinnetila ei tietenkään uudistu samaa tahtia ja siellä emme tällä reissulla vierailleet.

YHTEYSTIEDOT

Kaivolan Perinnetila & Willa Fantti (www)
Pitkätie 195
15560 Nastola, Lahti

Huom. Kohde on ollut suljettuna kesällä 2022 sairauden vuoksi.

Willa Fantti Facebookissa

AUKIOLOAJAT

Kaivolan Perinnetila, Willa Fantti ja Kesäkahvila ovat avoinna 1.5.-30.9. tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 12-18, muina aikoina sopimuksen mukaan.
Kioski on maatilan sivuelinkeino ja maksuvälineenä käy käteinen.
Perinnetilan vanhaa päärakennusta vuokrataan myös kokous- ja juhlakäyttöön.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kaivolan Perinnetila & Willa Fantti on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde.
Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana lomakausiarvonnoissamme.