25.01.2018

Hiihtoloma Fiskarsin Ruukissa 22.-25.2.2018

Vietimme vuosi sitten, helmikuussa 2017, ihanan talvipäivän Länsi-Uudellamaalla Raaseporissa sijaitsevassa idyllisessä Fiskarsin Ruukissa. Vaikka Fiskars oli meille jo ennestään jonkin verran tuttu, löysimme paljon sellaista, josta emme entuudestaan tienneet.

Päivitimme nyt vuoden takaisen artikkelimme. Selvitimme ja tuomme artikkelissa esille, mitä koettavaa ja nähtävää Fiskarsin Ruukki tarjoaa talvella ja hiihtolomaviikon 8/2018 aikana.

Lue artikkeli: Fiskarsin Ruukki on täynnä elämää talvellakin

 

KIVAA HIIHTOLOMATEKEMISTÄ 2018

Hiihtolomaviikolla 8 Fiskarsin Ruukki on täynnä kiintoisaa ohjelmaa. Torstaista sunnuntaihin Ruukin torialueella on luvassa perhekisailuja, luontoretkiä ja monia talvisia aktiviteetteja.

Ennakkovarauksesta: ”Talven jäljet” –luontokävely to 22.2. klo 10-13 (kokoontuminen Fiskarin torilla 09.45)
10 €/hlö tai 30 €/perhe (4 hlöä). Koko perheelle suunnattu pienimuotoinen noin 3 km metsävaellus, jossa tarkkaillaan talven jälkiä luonnossa oppaan johdolla. Katsotaan eläinten jälkiä sekä keskustellaan luonnosta. Retkeen hintaan kuuluu grillaustuokio herkullisine grillattavineen ja juomineen. Lasten suositusikä 8-14 vuotta. Toteutuakseen retkelle tarvitaan minimissään 6 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset 20.2. mennessä: kalle(a)kdadventure.com

Pe-su 23.-25.2. Talviaktiviteetteja ja ohjelmaa klo 11-15 (Fiskarsin Tori)
Lumi- ja jääveistosrakentelua, luistelua, retkiluistinkokeilua, alppicurlingia (yli 5v), talutusratsastusta, lumineppausta (yli 3v) ja jousiammuntaa (yli 6v) Lisäksi musiikkia, ongelmanratkontatehtäviä (yli 5v) sekä puuhakulma alle kouluikäisille lapsille. Jää- ja lumiaktiviteetit säävarauksella.

Torilla myynnissä kasvis-/ kalakeittoa, kylmää ja lämmintä juotavaa sekä grillimakkaraa.

Perhekisailuhaaste klo 12 (alaikäraja 5v)
Perheet kisailevat muita perheitä vastaan hauskoissa lajeissa. Kilpailussa on noin kuusi lajia. Voittajat palkitaan.

La-su 24.-25.2. Ohjattua käsillä tekemistä klo 11-15 (Toriliiteri)
Lapset voivat ohjaajien opastuksella rakentaa lennokkeja, maalata sekä askarrella luonnonmateriaaleista metsän asukkaita ja niiden pesiä.

Fiskarsin museo
Museolla pääsee tutustumaan ruukkilaisten elämään ja kokeilemaan villan karstaamista ja langan kehräämistä värttinällä. Näyttelyssä voi myös pelata hienotaemuistipeliä tai vastata kysymyksiin ja selvittää kuka olisit voinut olla, jos olisit elänyt ruukissa 1800-luvun lopulla. Sen jälkeen voi pukeutua uuden arvon mukaisesti ja tutustua museonäyttelyyn.

Fiskarsin museo on avoinna talvilomaviikolla 19.-25.2.2018 ma-su klo 11-16. Tiesithän että alle 18-vuotiailla on vapaa pääsy museoon!

Lisätietoja hiihtoloman aktiviteeteista