KivaaTekemistä -matkaopas: Lasten Jyväskylä

Julkaistu:

17.03.2014
| Kirjoittanut:

Julkaisua päivitetty 2017

Jyväskylän seudun matkaopas lapsiperheille (Aikuisten Jyväskylä 24.3.)

Jyväskylästä löytyy paljon kivaa tekemistä monenlaisille ja eri asioista kiinnostuneille lapsiperheille. Jyväskylä sijaitsee keskellä kaunista luontoa, joten puitteet luontoretkille ovat hyvät kaikkina vuodenaikoina. Tekemistä löytyy myös kulttuurin ystäville, urheiluharrastajille, shoppailijoille ja huvituksia kaipaaville.

Tähän KivaaTekemistä -matkaoppaat -sarjan ensimmäiseen blogiartikkeliin on kerätty vinkkejä  kivasta tekemistä lapsiperheille, jotka miettivät mitä voisivat Jyväskylässä tehdä. Kaikki kiva ei keskity Jyväskylän keskustaan. Kohteita löytyy monista Jyväskylän kaupunginosista ja lähikunnista. Tarkasta osoite ja ajankohtaiset aukiolo- ja lippuhinnat kunkin kohteen omalta nettisivulta.

MAINOS
Jännittävä ja uudistunut koko perheen seikkailukohde Jyväskylän Seppälänkankaalla, Sorastajantie 1.

Megazone on kutkuttavan hauska, futuristinen sisällä pelattava laserpeli, joka sopii ikään ja kuntoon katsomatta kaikille seikkailunhaluisille. Vuonna 2015 avattu Prison Island on puolestaan arvoituksellinen ”vankilasaari”, jossa tiimi ratkoo sellien jänniä ja erilaisia tehtäviä. Kaikkien taitoja tarvitaan!

Sekä Megazone että Prison Island antavat haastetta lapsista aikuisiin. Prison Islandin suositusikäraja itsenäiseen suorittamiseen on 10 vuotta, mutta perhetiimeissä selviävät nuoremmatkin! Megazonen suositusikäraja on 7 vuotta.

Megazone Jyväskylä & Prison Island Jyväskylä.

Katso lisää Jyväskylän Megazonesta (www) ja Prison Islandista (www).

Luonto ja eläimet

Kotieläinten puuhia pääsee Jyväskylän seudulla seuraamaan muun muassa Ysitien lemmikissä ja Tarhalehdon eläinpihassa. Molemmissa on mahdollista päästä myös taputtelemaan ja paijailemaan suloisia eläimiä. Keski-Suomen Luontomuseo sijaitsee Harjun Vesitornissa keskellä Jyväskylää. Luontomuseossa luonnon ihmeisiin pääsee tutustumaan ilmaiseksi. Samalla reissulla voi kiivetä Vesitornin huipulle ja tähystellä kaupungin keskustan vilinää lintuperspektiivistä.

Ysitien lemmikki
Tarhalehdon eläinpiha
Keski-Suomen luontomuseo

Luonnon helmaan Jyväskylässä pääsee ihan keskustan tuntumassa. Kivenheiton päässä Matkakeskukselta alkaa 700 metriä pitkä Tourujoen luontopolku, joka houkuttelee pienelle luontoretkelle myös perheen pienimmät. Talvella näet Tourujoella myös etelään muuttamisen väliin jättäneitä pullasorsia. Vähän isommat lapset voivat nauttia metsäretkestä ja seikkailuradasta Laajiksessa. Kesäisin hyvän retkipaikan tarjoaa Lehtisaari Tuomiojärvellä. Saareen on ilmainen venekuljetus ja perillä on mahdollisuus uida, grillailla, meloa, saunoa ja pelailla kesäisiä pihapelejä.

Tourujoen luontopolku
Laajis
Lehtisaari

Huvitus

Lapsiperheille Jyväskylän seutu tarjoaa paljon huvituksia. Vesipedot voivat suunnata kylpylään Laajavuoreen tai Peurunkaan. Peurungasta löytyy huima 130 metriä pitkä vesiliukumäki, jonka voi koettaa laskea alas ennätysajassa. Vaihtoehtoisia uintipaikkoja ovat myös Vesiliikuntakeskus Aaltoalvari ja Wellamo-uimahalli.

Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori
Kylpylähotelli ja kuntoutus Peurunka
Vesiliikuntakeskus Aaltoalvari
Vaajakosken uimahalli Wellamo

Kesäkaudella elämyksiä voi hakea Nokkakiven huvipuistosta ja Hilarius Hiiren kylästä. Jyväskylän keskustan ja satama-alueen ympäri voi tehdä kiertoajelun Lillijunalla. Loput energiat voi käydä päivän päätteeksi purkamassa Hoplopissa.

Nokkakiven huvipuisto
Hilarius Hiiren kylä

Suomen toinen arvoitusseikkailukohde Prison Island avattiin Jyväskylään syksyllä 2015. Prisonin yhteydessä sijaitsee myös laserseikkailupeli Megazone. (lisätty 2016)

Kallioplanetaario

Kallioplanetaario

Lillijuna
HopLop

HALUATKO MAINOKSESI TÄHÄN? HALUATKO, ETTÄ KIRJOITAMME KOHTEESTASI?

KIVAA TEKEMISTÄ -MATKAOPPAAT TAVOITTAVAT JATKUVASTI TUHANSIA LUKIJOITA.
Kysy tarjous Henri 0400 468 174 tai lue lisää

Shoppailu

Jyväskylän seudun tehtaanmyymälöistä löytyy kaksi erityisesti lapsiperheille sopivaa vierailukohdetta. Jos pidät suklaasta ja lakritsista, on syytä poiketa Vaajakoskelle Pandan makeistehtaan myymälään. Jukka-lelujen tehtaanmyymälästä voit etsiä suomalaisia puuleluja ja klassikkolelujen varaosia.

Pandan tehtaanmyymälä
Jukka-lelujen tehtaanmyymälä

Suosittu Kirpparille.fi-itsepalvelukirpputori sijaitsee miltei Hoplopin vieressä, minkä vuoksi perhe voi helposti jakautua leikkijöihin ja shoppailijoihin. Kirpputorin kymmenistä pöydistä löytyy paljon vaatteita ja leluja lapsille.

Kirpparilla.fi

Hassuttelusta, hulluttelusta, pilailusta ja sirkustempuista kiinnostuneiden kannattaa tehdä shoppailukierros Pilailupuodin ja Karnevaalikauppa Aprillin kautta.

Karnevaalikauppa Aprilli
Pilailupuoti
Tapahtumat

Lapsille suunnattuja tapahtumia Jyväskylässä ovat muun muassa kirjastoissa järjestettävät satutunnit, joita järjestetään joka viikko syksyllä ja keväällä. Vuosittain järjestettävä Lasten lysti -kulttuurisyksy tarjoaa lapsille monenmoisia kulttuurielämyksiä. Yhtenä toukokuun lauantaina joka vuosi Jyväskylässä järjestetään Yläkaupungin yö -ilmaistapahtuma, jossa on runsaasti ohjelmaa myös lapsille. Kannattaa tarkastaa myös Jyväskylän kaupunginteatterin ohjelmisto, sillä siellä on yleensä myös lapsille tarkoitettuja näytelmiä tai musikaaleja.

Kirjastojen satutuntitarjonta
Jyväskylän kaupunginteatteri

Keski-Suomen ilmailumuseo

Keski-Suomen ilmailumuseo

– ÄLÄ MISSAA PARHAITA TÄRPPEJÄ. ILMOITTAUDU KIVAA TEKEMISTÄ -UUTISKIRJEEN POSTITUSLISTALLE!

Muut kohteet

Jyväskylän seudun museotarjonnassa on kaksi erityisesti lapsille mieluisaa museota. Tikkakoskella sijaitsee Keski-Suomen ilmailumuseo, jossa pääsee tutustumaan ilmailun ihmeelliseen maailmaan. Mukana on myös kolme sellaista lentokonetta, joiden ohjaamoihin pääsee itsekin kiipeämään sisälle.

Aivan Jyväskylän keskustasta löytyy Suomen käsityömuseo. Museon vaihtuvissa näyttelyissä on usein lapsillekin paljon nähtävää, mutta eniten lasten mieleen on varmasti askarteluhuone, jossa materiaalimaksua vastaan saa itse askarrella ja tehdä käsitöitä. Toisinaan tarjolla on myös ohjattuja askartelutuokioita. Käsityömuseoon, kuten muutamiin muihinkin Jyväskylän museoihin on perjantaisin vapaa sisäänpääsy.

Keski-Suomen ilmailumuseo
Suomen käsityön museo

Keskusta-alueella eväsretkelle voi suunnata Kirkkopuistoon, Lounaispuistoon, Harjulle tai Viitaniemen viheralueelle. Lasten leikkikenttiä kutsutaan toimintapuistoiksi, ja näistä suosituin ja monipuolisin on Mäki-Matin perhepuisto. Jyväskylän liikennepuisto sijaitsee Viitaniemessä.

Toimintapuistot
Liikennepuisto

Jyväskylästä löytyy monenlaisia mahdollisuuksia palloiluun ja muuhun liikuntaan. Muun muassa keilaus, minigolf, sulkapallo ja seinäkiipeily onnistuvat Palloilukeskus Hutungissa. Keilaratoja löytyy myös Jyväskylän keilahallista ja Peurungasta. Minigolfia voi kesäisin pelata Lilliputti-minigolfradalla.

Palloilukeskus Hutunki

Palloilukeskus Hutunki

Palloilukeskus Hutunki
Peurungan keilarata
Jyväskylän keilahalli
Lilliputti

Lähialueiden hiihtokeskuksia ovat mm. Jyväskylän Laajavuori, Muuramen Riihivuori ja Hankasalmen Häkärinteet. Hankasalmella sijaitsee myös monipuolinen Lomakeskus Revontuli. (lisännyt KivaaTekemistä.fi 2016)

Lue myös KivaaTekemistä -matkaopas: Aikuisten Jyväskylä

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava vapaa-ajan media hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, niin saat nopeasti tiedon uusista kiinnostavista artikkeleista (sis. kohdearvioita, -vertailuja ja menovinkkejä).