Kuukauden kohde: Vantaan laaja outlet-tarjonta, kartanot ja perhekohteet tekivät vaikutuksen

Julkaistu:

09.03.2016
| Kirjoittanut:

Suksi Heurekaan! -näyttely. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Suksi Heurekaan! -näyttely. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä -matkaopas Vantaa

Useimmille meistä Vantaa on tuttu erityisesti lentokentästä ja siitä, että se sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Myös Tiedekeskus Heureka on monille tuttu.

Suomen suurimpia

Mutta tiesitkö, että Vantaalla on enemmän outlet-myymälöitä kuin missään muualla Suomessa? Vantaalla sijaitsee myös Suomen suurin kirpputori ja Ilmailumuseo, jossa on Suomen laajin kotimainen ilmailuaiheinen kokoelma.

Tikkurilan uusi ja moderni rautatieasema. Tikkurila on yksi lentokentälle vievän kehäradan pysäkeistä. Kuva: Vantaan matkailu

Tikkurilan uusi ja moderni rautatieasema. Tikkurila on yksi lentokentälle vievän kehäradan pysäkeistä. Kuva: Vantaan matkailu

Vaikuttavia perhekohteita

Tutustuimme Vantaaseen useana päivänä maaliskuun alussa ja yllätyimme, kuinka laajoja monet perhekohteet ovat, esimerkkeinä viime vuonna Tammistoon avattu SuperPark, Suomen ilmailumuseo useine simulaattoreineen ja laajoine näyttelyhalleineen sekä Tiedekeskus Heureka, jossa on nytkin meneillään monta mielenkiintoista näyttelyä.

Vantaan kiehtova historia

Saimme alkuviikosta täyden kattauksen Vantaan kiehtovaa historiaa museoamanuenssi Anni Rissasen opastamana keskellä Tikkurilaa siinä neliskulmaisen muotoisessa tiilirakennuksessa Sokos Hotel Vantaan ja ravintola Tulisuudelman vieressä.

Hienoja kartanoita

Vantaa on myös kartanoita, joista tutustuimme Hämeenkylän Kartanoon sekä Kuninkaan Kartanoon & Vanhaan Viilatehtaaseen. Molemmissa on aktiivista tapahtumatarjontaa varsinkin kesäisin sekä mahdollisuus järjestää juhlia vauvasta vaariin – tai ihan vain lounastaa.

Håkansbölen kartanon päärakennus kesällä 2012. Kuva: Vantaan matkailu

Håkansbölen kartanon päärakennus kesällä 2012. Kuva: Vantaan matkailu

Heurekassa suksitellaan ja tutustutaan yöperhosiin

Vantaalla sijaitseva Tiedekeskus Heureka on yksi Suomen suosituimmista vierailukohteista. Heurekassa pääsee tutustumaan tieteeseen ja teknologiaan tekemisen ja kokeilemisen kautta.
Tutustuimme Heurekan uuteen Suksi Heurekaan! -näyttelyyn. Se tutustuttaa kävijän talviurheilun saloihin 20 eri toimintapisteessä.

Jännittävä jääkelkkarata. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jännittävä jääkelkkarata. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kokeilimme mm. mäkihyppyä, lumilautailua, curlingia ja sitä, miltä tuntuu olla jääkelkan ohjaimissa. Nelivuotiaan Eetun suosikki oli hurja jääkelkkasimulaattori, kun taas Aada 8v. tykästyi kokeilemaan jäätanssijan asuja ja sitä, kuinka pyörälle pää voi mennä pirueteissa.

Näin sitä lumilautaillaan! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Näin sitä lumilautaillaan! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mielenkiintoisessa Otatko riskin? -näyttelyssä lapsetkin saivat kokeilla niin sanottua kännikypärää ja vuorikiipeilypeliä. Suolistossa Suhisee! –näyttelyssä tutustuimme ihmisen elimistöön ja ruuansulatukseen mm. ohutsuolta vetämällä. Aikuisillekin oli kiintoisia videoklippejä ja kaikenikäisille kymmenittäin osallistavia aktiviteetteja.

Kävimme Heurekan Planetaariossa kurkistamassa yöperhosten salattuun maailmaan. Ensikertalaisille planetaario oli vaikuttava kokemus koverine jättiskriineineen. Kokemus saa vilkkaammankin lapsen rauhoittumaan ja ihmettelemään luonnon ihmeitä. Heureka on niin kiintoisa kohde, että siellä vierähtää helposti vähintään puoli päivää.

Inna kertoi ruuan reitistä suolistossa ja katossa roikkuvista pierukuplista. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Inna kertoi ruuan reitistä suolistossa ja katossa roikkuvista pierukuplista. Kuva: KivaaTekemistä.fi

SuperParkin laajuus yllätti

Vantaan Tammistossa sijaitseva SuperPark on kohde, jossa emme olleet aikaisemmin vierailleet. Olimme kuulleet siitä paljon hyvää ja nyt pääsimme kokemaan sen itse. Ison kaupan kokoisessa rakennuksessa oleva aktiviteettipuisto on laajuudessaan Suomen suurin eikä tekeminen lopu kesken.

SuperPark Vantaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

SuperPark Vantaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivointa SuperParkissa on se, että siellä viihtyy koko perhe. Sisäaktiviteettipuisto antaa lapsille ja halukkaille aikuisillekin mahdollisuuden päästä tutustumaan matalalla kynnyksellä eri lajeihin ja saada sen myötä kipinän liikkumiseen.

SuperParkissa riitti vilinää ja vilskettä sunnuntaina. Kuva: KivaaTekemistä.fi

SuperParkissa riitti vilinää ja vilskettä sunnuntaina. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Molempien lasten mielestä hyppiminen isoon vaahtomuovialtaaseen oli paras juttu. Lapset viihtyivät myös sokkeloisella paloasemalla. Oli hienoa, että alle 7-vuotiaille oli oma alue trampoliineineen, koska isommat pojat eivät osanneet niin hyvin varoa pienempiä. Aadan mielestä seinäkiipeily oli kivaa. Baseball, golf ja koripallo sen sijaan olivat iskän suosikkeja.

Vantaan SupePark avattiin vuosi sitten. SuperParkit löytyvät myös Oulusta, Vuokatista (Angry Birds Activity Park), Turusta (avautuu pääsiäiseksi) ja Tampereen Särkänniemestä (avautuu kesäkuussa).

Testasimme SuperParkin yhteydessä olevan Robson’s -ravintolan, josta saa edullista lounasta maanantaista lauantaihin. Viikonloppuisin tarjolla on mm. burgereita, hodareita ja salaatteja. Robson’s on hyvä lounaspaikka myös outlet-shoppaajille ja muille lähistöllä liikuskeleville.

Muita ravintoloita Vantaalla

Robson's -ravintolan kanasalaatti ei jättänyt kylmäksi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Robson’s -ravintolan kanasalaatti ei jättänyt kylmäksi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ilmailumuseossa pääsee melkein lentoon

Vierailimme ensimmäistä kertaa Helsinki-Vantaan lentokentän tuntumassa olevassa Suomen ilmailumuseossa. Museo on vaikuttava kohde isoine lentokonehalleineen, jossa voi päästä tutustumaan erilaisiin lentokoneisiin koko Suomen ilmailuhistorian ajalta. Oppaana meillä oli ilmailumuseon myynti- ja markkinointipäällikkö Henri Äijälä, jolla itselläänkin on lentolupakirja. Erikoisnäyttelyssä pääsee syksyyn saakka tutustumaan lentomatkustamisen historiaan Suomessa.

Kirsikkana kakun päällä ovat Ilmailumuseon lentosimulaattorit, joissa voi päästä kokemaan lisämaksusta aidon lentoelämyksen ihan oikean lentokapteenin opastamana. Aada 8v. pääsi testaamaan uusinta simulaattoria ja hyppäämään lentokoneen ohjaimiin Finnairin lentokapteeni Pekka Rossin kanssa. Kyseessä on opetuskäytössä oleva Diamond DA-42 -simulaattori, jolla lentäjiksi opiskelevat pääsevät opettelemaan lentämistä. Ilmailumuseolla on lisäksi kolme muuta simulaattoria, joista yhteen pääsee ilman ennakkovarausta.

Diamond DA-42 -simulaattori. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Diamond DA-42 -simulaattori. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Olimme positiivisesti yllättyneet museon laajuudesta. Museon yhteydessä on pieni ilmailuteemainen kauppa sekä Gate1 -kahvila, jossa on tarjolla arkisin lounasta ja viikonloppuisin pienempää purtavaa mokkapaloista voileipiin.

Ilmailumuseon auditorio. Henrit lähdössä lentoon Blue1:n koneen penkeillä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ilmailumuseon auditorio. Henrit lähdössä lentoon Blue1:n koneen penkeillä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Eetun huippuhetki oli kivuta ison lentokonehallin vanhaan Convair 440 Metropolitan – matkustajakoneeseen, jossa on pidetty kahdet häät. Koneyksilö oli Finnairilla liikenteessä 1953-1980.

Vantaan kaupunginmuseo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vantaan kaupunginmuseo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vantaan historia säväytti!

Vantaan historia ulottuu aina kivikaudelle 10 000 vuotta sitten. Tutustuimme Vantaan kaupunginmuseon näyttelyssä ”Joki – Kivikaudesta kaljakelluntaan” moneen kiintoisaan yksityiskohtaan, joita ei arvannut etukäteen. Vantaa oli pitkään maaseutua ja sai nykyisen nimensä vasta vuonna 1974.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jouluun saakka jatkuva näyttely esittelee Vantaan historiaa, joen varrella asuvien ihmisten elämää sekä joen merkitystä ennen ja nyt. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Vantaan koululaisryhmien kanssa.

Museoamanuenssi Anni Rissanen näytti vanhaa esineistöä kivikaudelta. Vantaalla oli asutusta ja kulttuuria silloinkin, kun Helsinki oli vielä merenpohjaa.

Vantaalta on löydetty useita merkkejä rautakautisesta asutuksesta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vantaalta on löydetty useita merkkejä rautakautisesta asutuksesta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Keskiajalla, 1200- ja 1300-lukujen vaihteessa, Vantaan alueelle saapui asukkaita emämaasta Ruotsista. He perustivat nykyisen Helsingin pitäjän kirkonkylän, joka sijaitsee Tammiston vieressä, Tuusulantien itäpuolella. Kirkonkylää komistaa keskiaikainen harmaakivikirkko, Pyhän Laurin kirkko, joka on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus.

Yllätyimme siitä, että museoon on ilmainen sisäänpääsy. Museon pihaan saa parkkeerata auton museosta saatavaa parkkilipuketta vastaan. Myös tapahtumat, kuten vauvojen museomaanantait ja yleisöopastukset näyttelyssä, ovat maksuttomia.

Mitä kaloja uiskenteleekaan Vantaanjoessa? Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mitä kaloja uiskenteleekaan Vantaanjoessa? Kuva: KivaaTekemistä.fi

Näyttelyssä on paljon lapsia kiinnostavia juttuja, kuten kurkistusluukkuja, akvaariossa uiskentelevia Vantaanjoen kaloja sekä hauskoja animaatioita. Museossa sai kokeilla oikeilla arkeologin välineillä, löytyykö hiekan joukosta historiallisia aarteita.

Muita museoita

Vantaan taidemuseo Artsi sai nykyisen, uuden nimensä nimikilpailun saattelemana tammikuussa. Myyrmäen Myyrmäkitalossa sijaitseva Artsi erikoistuu graffitiin, katutaiteeseen ja performanssitaiteeseen. Artsin ensimmäinen näyttely, Sinä&Minä, avautui helmikuussa. Artsiin on vapaa sisäänpääsy. Lue lisää.

Intendentti Kati Huovinmaa kertoo, että Artsi on paitsi Myyrmäessä eli Myrtsissä myös kaikkialla Vantaalla kokoelmateostensa ansiosta. Tikkurilassa kaupungintalon vieressä toimii taidemuseon itäsiipi, Galleria K, jossa kokoelmanäyttelyt vaihtuvat vuorotellen Vantaan Taiteilijaseuran näyttelyiden kanssa.

Vantaalla on upeita kartanoita

Vantaalla on kaksi upeaa ravintolakäytössä olevaa kartanoa, Hämeenkylän kartano ja Kuninkaan Kartano. Kartanot sijaitsevat historiallisen Turusta Viipuriin kulkevan Kuninkaantien varrella. Molemmat ovat suosittuja kokous- ja perhejuhlapaikkoja, mutta ne ovat avoinna myös yleisölle lounasbuffeteineen, brunsseineen ja kivoine tapahtumineen. Kartanot ovat mukavia päiväretkikohteita kävellen tai pyöräillen kulkeville.

Kuva: Hämeenkylän Kartano

Kuva: Hämeenkylän Kartano

Hämeenkylän Kartano – kartano keskellä kaupunkia

Vantaalla Kehä III:n varrella sijaitseva Hämeenkylän kartano on kohde, jossa emme olleet aikaisemmin vierailleet. Kokous- ja juhlatilana oleva Vanha pääkartano ja hotellikäytössä oleva Vanha sivukartano ovat alun perin 1820-1830-luvuilta. Päärakennuksena toimiva Etukartano remontoitiin laajasti vuonna 2013.

Hämeenkylän kartanon iloiset työntekijät Maija ja Jenna, keskellä hotellin johtaja Synne Nordström. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hämeenkylän kartanon iloiset työntekijät Maija ja Jenna, keskellä hotellinjohtaja Synne Nordström. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Upea kartanokokonaisuus ja miljöö ovat vierailun arvoisia. Kukkulalta näkee kauas pellolle ja Pitkäjärvelle. Ei tule heti mieleen, että on pääkaupungin tuntumassa.

Kartanohotelli on avoinna ympäri vuoden ja sinne voi tulla perheen kesken tai viettämään tyttöporukalla hemmotteluviikonloppua hyvästä ruuasta ja Kartanon hoitolan hoidoista nauttien. Pääsimme kurkistamaan modernisti sisustettuihin huoneisiin hotellinjohtaja Synne Nordströmin johdolla.

Hämeenkylän kartanon hotellihuoneissa kelpaa yöpyä. Kuva: Hämeenkylän kartano

Hämeenkylän kartanon hotellihuoneissa kelpaa yöpyä. Kuva: Hämeenkylän kartano

  • Lounasbuffet ma-pe
  • A la carte ma-la
  • Lauantaibrunssi
  • Juhlapäivien brunssit (muista pöytävaraus hyvissä ajoin)
  • Tulevia tapahtumia: 23.4. Kartanon Open House & Kirpputoripäivä, 1.5. Vappubrunssi, 8.5. Äitienpäiväbrunssi, 4.6. Ylioppilaiden juhla
Ravintola Soihtu. Kuva: Hämeenkylän kartano

Ravintola Soihtu. Kuva: Hämeenkylän kartano

Kokeilimme kartanon lounaspöytää päärakennuksen viihtyisässä Ravintola Soihdussa. Ruoka oli laitettu kivasti esille, salaattipöytä oli monipuolinen ja päivän liharuoka oli mureaa ja maukasta, jälkiruuasta puhumattakaan.

Muut majoituskohteet Vantaalla

Kuninkaan Kartano. Kuva: Kuninkaan Lohet

Kuninkaan Kartano. Kuva: Kuninkaan Lohet

Kuninkaan Lohet – Kuninkaan Kartano & Vanha Viilatehdas

Toinen kartano, jossa vierailimme, on niin ikään Kehä III:n varrella, Vantaankoskella, sijaitseva Tilausravintola Kuninkaan Lohet. Siihen kuuluu Kuninkaan Kartano, joka on rakennettu 1900-luvun alussa ja toiminut aluksi kansakouluna. Kartanon yhteydessä on 1890-loppupuolella rakennettu kulttuurihistoriallinen Vanha Viilatehdas. Ravintolat ovat pääasiassa avoinna tilauksesta, mutta lounasbuffet arkisin ja tapahtumat Vanhalla Viilatehtaalla ovat avoinna yleisölle.

Mervi Repo esitteli Vanhaa Viilatehdasta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mervi Repo esitteli Vanhaa Viilatehdasta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ympäristössä kulkee kivoja ulkoilureittejä kosken ympäri, joita pitkin kartanolle kannattaa tulla kävellen tai pyörällä kauempaakin ja nauttia makoisasta lounaasta ihastuttavassa ympäristössä kosken kuohuja kuunnellen. Viilatehtaalta järjestetään kesäisin melontaretkiä perheille ja kavereille.

  • Kartanon lounasbuffet ma-pe ja Viilatehtaan kesälounas 27.6.-12.8.2016
  • Juhlapäivien brunssit
  • Tulevia tapahtumia: 19.3. Earth Hour – maailman suurin kynttiläillallinen, 14.4. ja 22.4. Grilling & Chilling, 16.4. Viilatehtaan kevätjuhlat , 13.5. Villatehtaan Stand up -klubi, 17.6. Stand up -grilli-ilta
Vanha Viilatehdas. Kuva: Kuninkaan Lohet

Vanha Viilatehdas. Kuva: Kuninkaan Lohet


Vantaa on tapahtumia – Tanssin viikot, Sun Festival, Tikkurila Festival ja BRQ Vantaa

Suomen neljänneksi suurimmassa kaupungissa tapahtuu jatkuvasti. Mukavia liikunta- ja kulttuuritapahtumia järjestetään viikoittain.

Tikkurila Festivaali. Kuva: Vantaan matkailu

Tikkurila Festivaali. Kuva: Vantaan matkailu

Seuraava isompi kulttuuritapahtuma on Bravo! –kansainvälinen teatterifestivaali, joka järjestetään jo yhdeksännen kerran pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa 13.-20.3.2016.

Perhe- ja lastentapahtuma Kirkonkylän Pääsiäinen järjestetään puolestaan Palmusunnuntaina 20.3. Pyhän Laurin kirkon makasiinissa. Lue lisää.

Tanssin viikot huipentuvat Tanssin päivän gaalaan Vantaan Myyrmäessä sijaitsevalla Energia Areenalla 23.4. kansainvälisine tähtiesiintyjineen. Kansainvälinen, maksuton perhetapahtuma Sun Festival ja Vantaan Mahdollisuuksien tori järjestään puolestaan 14.5.2016 Sinirikon puistossa Tikkurilan kupeessa (Sinirikontie 1).

Tikkurila Festivaalissa mennään jo Suomen popin ja rockin kirkkaimpiin tähtiesiintyjiin. Tapahtuma järjestetään 22.-23.7.2016.

Pyhän Laurin kirkko, Vantaa. Kuva: Vantaan matkailu

Pyhän Laurin kirkko, Vantaa. Kuva: Vantaan matkailu

BRQ Vantaa Festival

Yksi kansainvälisesti erottuvimmista festareista on vanhan musiikin BRQ Vantaa Festival. Se järjestetään jo seitsemättä kertaa idyllisellä paikalla Helsingin pitäjän kirkonkylässä Pyhän Laurin kirkon ympäristössä 7.-14.8.2016.

Festivaalin toiminnanjohtaja Márta Schmidt kertoi meille, ettei kävijän tarvitse olla klassisen musiikin ystävä tullakseen festivaalille. BRQ on erilainen ja uniikki musiikkitapahtuma, jossa tuodaan esille taiteilijoita, joita ei muualla näe. ”Haluamme olla ’outside the box’”. Mukana on pääasiassa ulkomaisia esiintyjiä.

Ensemble Micrologus. Kuva: Katri Somerjoki

Ensemble Micrologus. Kuva: Katri Somerjoki

Mártan mukaan kannattaa tulla katsomaan ja kuuntelemaan, jos on kiinnostunut uudesta ja erilaisesta ja haluaa oppia itsestä jotakin uutta.

BRQ:hun pyritään tuomaan joka vuosi jotakin uutta. Päätöspäivänä 14.8. järjestetään kolmituntinen Bach-meditaatio, jonka aikana ihmiset voivat tulla ja mennä, istua tai maata. ”Emme halua sitoa ihmisiä yhteen paikkaan”, Márta kertoo.

Patrizia Bovi. Kuva: Katri Somerjoki

Patrizia Bovi. Kuva: Katri Somerjoki

Festivaaliyleisöllä on myös mahdollisuus tutustua yhteen kirkonkylän vanhimmista taloista, Nyknapaksen taloon. Alueesta lisää

Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa myös Helsingin Keskiaikapäivä lapsiperheille 13.8., jonka osana on viime kesänä suosiota saanut koko perheen piknik-konsertti. Lisäksi mm. nuoliammuntaa, poniratsastusta, tykin laukauksia sekä keskiaikaiset häät.

Hän vinkkaa myös italialaisesta kulttiyhtye Microloguksesta härveleineen 8.8. sekä nuorten muusikkojen Fringe-varjofestivaaleista, joka on ilmaistapahtuma.

Ihastuttava Kahvitupa Laurentius Helsingin Pitäjän Kirkonkylässä. Kuva: Vantaan matkailu

Ihastuttava Kahvitupa Laurentius Helsingin Pitäjän Kirkonkylässä. Kuva: Vantaan matkailu

Suomen laajin outlet-tarjonta

Suurin osa Vantaan outlet-myymälöistä sijaitsee Tammistossa Tuusulanväylän kupeessa. Myös vähän idempänä Vantaan Ikean lähellä, Porttipuiston alueella, on muutamia outlet-myymälöitä.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vantaan outlet-myymälöitä teemoittain

Ulkoilu ja liikunta
Haglöfs, Halti Outlet (Flamingossa), Scandinavian Outdoor, Erätukku Tehtaanmyymälä, Partioaitta Outlet (Porttipuistossa), Stadium, Adidas, Suomen Polkupyörätukku, One Way Outlet, AllRight, Luhta (Porttipuistossa), Reima.

Kivaa kotiin
Lennol, Vallila, Iittala, VM-Carpet Outlet, Sotka, Viemerö.

Vaatteita ja jalkineita
Oh My Gosh! Fashion Brand Outlet, Grande Brand Luxury Outlet, Turo Tailor, Marimekko, Nanso, Friitala, Ecco.

Muita outlet- ja tehtaanmyymälöitä
Halva, Forsman tea (Suokalliontie 7), Vaasan Leipomon myymälä, Lumene Outlet, Anttila Outlet.

Kartta Vantaan Valimotien liikkeistä

Uusi Anttila Outlet. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Uusi Anttila Outlet. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Muita shoppailukohteita

Jumbo, Myyrmanni, Isomyyri, Tikkuri, Dixi, Ikea, Kauppakeskus Viisari, Helsinki-Vantaan lentokentän ostosmahdollisuudet. Lisätietoja

Luontoon!

Kuusijärvi on monien uimareiden suosiossa hyvine uimarantoineen ja talviuintipaikkoineen. Kohde on siinä mielessä erityinen, että sieltä löytyvät ainoat pääkaupunkiseudun yleiset savusaunat.

Mutta on siellä muutakin. Kuusijärvellä on hoidettuja ja valaistuja ulkoilureittejä ja sieltä pääsee näppärästi Sipoonkorven kansallispuiston maastoihin. Lisätietoja Vantaan retkeilykohteista

Avantouintia Vantaan Kuusijärvellä. Kuva: Vantaan matkailu

Avantouintia Vantaan Kuusijärvellä. Kuva: Vantaan matkailu

Uimaan!

Vantaalla on Kuusijärven lisäksi Vetokannas, jossa on uimavalvonta koulujen kesälomien aikaan ja mahdollisuus talviuintiin.

Muita uimapaikkoja

Leppäkorven maauimala, Keravanjoen varren uimapaikat, Tapionranta (suihku, pukukopit), Matari (pukeutumiskatos), Nikinmäki (pukeutumiskatos). Lisätietoja

Uimahalleja

Myyrmäki, Tikkurila, Hakunila, Korso, Martinlaakso, Koivukylä. Lisätietoja

Frisbeegolfia!

Simonmetsä, Päiväkumpu, Malminiitty. Lisätietoja

Viihdekeskus Flamingo

Flamingo Vesipuisto, K20 Spa ja Sisäseikkailupuisto Naurusaari
Prison Island
Megazone
Hohtogolf West Coast
Finnkino

Muita kohteita

Haltialan kotieläintila
VM Karting Center -sisämikroautorata

Lisää nähtävää ja koettavaa Vantaalla
Vantaan Tähtikohde-sivu ja Vantaan matkailun kotisivut

Vantaa on valittu KivaaTekemistä.fi -palvelun Kuukauden kohteeksi maaliskuussa 2016 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden palvelun etusivulla. Vantaan kaupunki ja artikkelissa laajemmin esitellyt kohteet ovat yhteistyökumppaneitamme ja KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteita.

Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo
Jos haluat teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurin osa kesän 2015 kampanja-asiakkaistamme teki kävijä- tai myyntiennätyksen. Lue lisää.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.