Käsivarren erämaa on Suomen vaikuttavin luontokohde – vai onko?

Julkaistu:

18.10.2013
| Kirjoittanut:

Näkymä Saanalta. Lähde: WikiMedia Commons: Norppa

Näkymä Saanalta. Lähde: WikiMedia Commons: Norppa

Karu, kaunis ja koskematon sekä hiljainen, huima ja hämmentävä. Sitä kaikkea on Käsivarren erämaa-alue. Se on mielestäni kaikkein vaikuttavin Suomen luontokohteista upeine tuntureineen ja kalaisine järvineen ja jokineen. Käsivarsi on kävijämäärältään Suomen suosituin erämaa-alue.

Tunnetuimpia alueen nähtävyyksistä ovat Halti, Kolmen valtakunnan rajapyykki sekä Saana. Kouluajoista tuttu rallatus ”Kilpisjärven mahtava Saana” kertoo tunturista tuimien tuulien. Saana totta tosiaan on mahtava ja sen huomaa kun alkaa kivuta huipulle satoja porrasaskelmia, joille ei loppua näy. Saanan päällä odottavat henkeäsalpaavat maisemat.

Kolmen valtakunnan rajapyykki on kohde, jota ei kannata jättää väliin. Mikäs sen makoisampaa kuin rehvastella kavereille käyneensä samanaikaisesti kolmessa eri maassa. Perillä odottaa useimpia houkuttava haaste: pääsetkö kiipeämään rajapyykin päälle?

Kolmen valtakunnan rajapyykki. Lähde: WikiMedia Commons: Joe Kaniini.

Kolmen valtakunnan rajapyykki. Lähde: WikiMedia Commons: Joe Kaniini.

Halti onkin sitten kokonaan oma tarinansa. Se reissu vaatii tarkkaa suunnittelua. Haltista ja muista Käsivarren erämaa-alueen nähtävyyksistä voi käydä lukemassa lisätietoja täältä.

Suuntaa antavia etäisyyksiä:
– Saanan valloitus: n. 8 km (lyhintä reittiä)
– Vierailu Kolmen valtakunnan rajapyykillä: n. 22 km
– Haltin valloitus: n. 110 km (Kalottireittiä pitkin)

Muistathan osallistua kilpailuun, jossa palkintona arvotaan Lippupisteen Elämyslahjakortti (arvo 50 euroa). Lahjakortilla voit ostaa lipun mihin tahansa Lippupisteen lukuisista tapahtumista. Osallistumisohjeet: tykkää palvelusta Facebookissa ja käy palautelomakkeella kertomassa vaikuttavimmasta käyntikohteesta Suomessa. Kilpailuun osallistuneiden kertomista kohteista kirjoitetaan blogiartikkeli. Kilpailu päättyy 31.10.