Elämyskylä Tonttula ja Aurora Pyramidit yllättävät Levin maaseudulla!

Julkaistu:

20.01.2022
| Kirjoittanut:

Elämyskylä Tonttula ja lasikattoiset Aurora Pyramidit ovat Lapin uusimpia ja kiinnostavimpia elämyskohteita. Ne sijaitsevat Ounasjoen varrella Kittilän Könkään kylässä, 8 km Leviltä.

Hotelli Taivaanvalkeat on pitkä hirsirakennus etualalla. Sen takana sijaitseva toinen pitkä rakennus on Tonttulan päärakennus, jossa on kahvila, tilausravintola ja paljon nähtävää tontuista raanuihin ja himmeleihin.

Talvella Tonttulaan johtaa koiralatu Leviltä samoin kuin kelkkareittikin. (lisätietoa laduista) Hiihtoretki Könkäälle on nautiskelua keväthangilla, mutta Tonttula on paljon paljon muutakin kuin latukahvila!

Pitkän linjan matkailuyrittäjä Päivikki Palosaaren kotikyläänsä ideoima ja unelmoima Tonttula – Elves Village on ison tiimin usean vuoden aikana toteuttama elämyskylä. Tutustuin paikkaan ensi kerran kesällä 2018 ja vuotta myöhemmin olimme Keltanuttuisen Tontun seikkailulla lasten kanssa. 🤶

Sen jälkeen on tapahtunut vaikka ja mitä!

Samassa elämyskylässä, Lapin luonnon rauhassa, sijaitsee myös perinteikäs Hotelli Taivaanvalkeat, jonka historia juontaa Pallastunturien tukkilaisaikoihin. Alkuperäinen rakennus on toiminut tukkilaiskämppänä, mutta se on myöhemmin uudistettu ja laajennettu.

Boutique-hotelli Taivaanvalkeissa on tunnelmallinen sali sekä 13 kaunista majoitushuonetta, joissa kaikissa on oma suihku ja wc, äänieristetyt ovet ja ilmastointi.

Majoitustarjonnan uusin tulokas on Aurora Pyramid -lasikattoiglut. Ne valmistuivat Tonttulan Elämyskylän laidalle reilut kaksi vuotta sitten. 💎

Lasikattoisessa Aurora Pyramidissa yöpyessäsi alati muuttuva taivas, luonto ja sen voimat ovat käsin kosketeltavan lähellä. Taivaallinen luonto ja taivaankansi esittäytyvät pyramidien kattoikkunoista joka päivä uudella tavalla. – ElvesVillage.fi

Aurora Pyramidit ovat ylellisesti varusteltuja lomanviettokohteita keskellä Lapin luontoa. 🌄 ”Yöpyminen Pyramidin kultaisen huipun alla kruunaa yöpyjän kosmisissa energioissa.”

✨ ✨ Tutustu Aurora Pyramidit- ja Taivaanvalkeat -majoitustarjouksiin tästä ✨ ✨

Ohjelmatarjonnassa Tonttulan Talviseikkailu ja Vierailu Tonttujen Poroaidalle

Tonttulan ja matkailuyritys Hullu Poron tiimiin kuuluva Mervi Järvinen kertoi, että porotarhavierailu on uudistettu aktivitteetti, joka sopii hyvin myös Tonttulassa päiväseltään vieraileville.

Siinä on uusi ohjelma ja olemme rakentaneet uuden hienon poroaidan. 🦌

Tonttulan poroaidalla pääsee tutustumaan joulupukin ja tonttujen poroihin paikallisen poromiehen opastuksella. Tarhaan pääsee sisälle aivan porojen keskelle ja poroja voi myös ruokkia ja valokuvata!

Mervin työkaveri Jenna Puikko vinkkaa Tonttulan perheaktiviteetteihin kuuluvasta poroajelusta. Rekiretki tapahtuu Tonttulan pihapiirissä ja on saatavilla ma-pe klo 10-12 huhtikuun puoliväliin saakka.

Tonttulassa pääsee tutustumaan Lapin poroihin läheltä poromiehen opastamana ja myös ruokkimaan poroja. Aktiviteetteina ovat porotarhavierailu ja poroajelu Tonttulan pihapiirissä.

✨ ✨ Vierailu Tonttujen Poroaidalle – katso lisää! ✨ ✨

✨ ✨ Tonttujen lyhyt poroajelu ✨ ✨

Kolmas suosittu perheaktiviteetti on Tonttujen Talviseikkailu. Aluksi Tonttu toivottaa vieraat tervetulleiksi ja antaa salaisen kartan, jonka opastuksella osallistujat voivat kulkea maagisen reitin omaan tahtiinsa.

Reitin varrella on järjestettyä ohjelmaa. 🙆‍♀️

Tonttulan Talviseikkailun uniikeissa rakennuksissa on järjestettyä ohjelmaa tiettyinä kellonaikoina: satutuokio, leivontaa, käsitöiden ja kirjoituksen oppitunti Tonttukoulussa sekä tarinoita Maahisista.

Vierailun arvoisia ovat ainakin Piparkakkutalo, Tonttukoulu ja Tiedon Tupa. Ne ovat persoonallisia lämpimiä rakennuksia metsän siimeksessä, Tonttulan Piilossa.

Aivan niiden viereässä kohoaa uudempi, parisen vuotta sitten valmistunut salaperäinen Seitakivi! Siellä kohtaat jotain jännittävää… 🎶😮

Tämän salaperäisen valtavan kannon alla sijaitsee Seitakivi-elämysmaailma, jota Avarit-korppi vartioi. 🦅

✨ ✨ Tutustu Tonttulan Talviseikkailuun tästä! ✨ ✨

Tonttulan Talviseikkailu on ohjelmassa 24.4.2022 saakka ti-su klo 11. Tähän kannattaa varata aikaa nelisen tuntia.

Porotarhavierailua järjestetään kevätkaudella 2022 tammikuusta huhtikuuhun ma-pe klo 13. Sen kesto on noin puoli tuntia.

Mervi vinkkasi myös omatoimisesta tutustumisesta Tonttulaan aluemaksun hinnalla päivittäin klo 10-16. Lue lisää

Huskysafari perheille ja Hali huskylle ovat perheille suunniteltuja aktiviteetteja Tonttulassa lähellä Leviä.

Lisää tekemistä talvisessa Tonttulassa, esimerkkeinä Huskysafari perheille ja Hali Huskylle, löydät Tonttulan kotisivuilta kohdasta Elämykset – Talvi ja kevät.

Jenna suosittelee, että varaukset kannattaa mielellään tehdä ElvesVillage.fi -kotisivujen kautta. Sillä varmistaa, että pääsee haluamaansa aktiviteettiin.

Päärakennus on Tonttulan sydän: pitkät pöydät, raanut, himmelit, tontut ja kauniit esineet luovat oman tunnelmansa. Päivän keitto on tarjolla kahvilan aukioloaikoina (tammikuussa 2022 klo 10-16).

Kuvat: Tonttula – Elves Village

On tosi hienoa, että Tonttulassa huomioidaan sekä kansainväliset turistit että myös kotimaan perheet ympäri vuoden. Elämyskylä on vertaansa vailla ja se monipuolistaa todella paljon Levin alueen matkailu- ja elämystarjontaa.

🔸🔸

Yhteystiedot

Tonttulan Elämyskylä – Elves VillagekotisivutFacebookInstagram

Aurora Pyramids (wwwIG) — Hotelli Taivaanvalkeat (www)

✨ ✨ Yhdistelmäpaketti Hotelli Taivaanvalkeat ja Aurora Pyramidi alkaen 399 € / 3 vrk / 2 hlö ✨ ✨

🔸 Varaa yö Aurora Pyramidissa tai Taivaanvalkeissa 🔸 Lisää majoitustarjouksia 🔸

Palosaarentie 30
99140 KITTILÄ

Puh. 016 6510 500 (Tonttulan puh. aukioloaikoina 040 714 8879)
sales(a)hulluporo.fi

Ainutlaatuisessa Tonttulan Elämyskylässä voit tutustua salaperäiseen Tonttulan Piiloon, osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, herkutella kahvilassa, majoittua ja viettää ikimuistoisia juhlia.

Tonttulan Piilo on paikka, joka jokaisen tulee nähdä ja kokea. Se on tonttujen ikioma piilopaikka, joka pidettiin pitkään salassa ihmiskunnalta. Vieressä sijaitseva suuri Seitakivi kohoaa korkeuksiin ja odottaa sinua maahisten ja peikkojen kanssa kurkistamaan sisälleen. – ElvesVillage.fi

Tonttulan Elämyskylä on monipuolinen mutta silti rauhallinen ja luonnonläheinen lomakohde niin kesä- kuin talvikaudella. Tonttulan touhut hiljevät ainoastaan toukokuun ajaksi. Kartan kohteineen löydät tarkemmin täältä.

🔸🔸

Tonttula – Elves Village on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksija/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

Suosithan majoitusvarauksissasi sivustomme Booking.com -linkkejä. KivaaTekemistä.fi on Booking.comin Affiliate Partner. 🏩

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.