15.01.2018

Talvi tuli Etelä-Suomeen - hiihto- ja laskettelupaikat avautuvat!

Vihdoin!

Hyvä pakkasjakso on mahdollistanut sen, että useita latuja on avautunut ja avautumassa pääkaupunkiseutua myöten. Lumitykit pauhaavat niin laskettelu- kuin maastohiihtokeskuksissa.

Hyvä pakkasjakso jatkuu myös lähipäivät.

Vierailimme viikonvaihteessa muutamissa keskeisissä maastohiihdon keskuksissa pääkaupunkiseudulla. 

Vantaan Hakunilan upeat ladut avautuvat tänään maanantaina (15.1.18) myös yleisölle viikonvaihteen SM-hiihtojen jälkeen.

Vantaan Hakunilassa pisin lenkki oli 3,3 km hiihdon SM-kisoissa 12.-14.1.18. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vantaan Hakunilassa pisin lenkki oli 3,3 km hiihdon SM-kisoissa 12.-14.1.18. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Samoin Keravan Keinukalliolla on jo hyvät hiihto-olosuhteet, Hakunilan tapaan niin perinteiseen kuin luisteluhiihtoon. Keinukallion tykkilumilatu oli sunnuntaina 900 metriä ja vilskettä riitti lapsista aikuisiin. Kaksi lumitykkiä tekivät koko ajan lisää lunta.

Keravan Keinukallio 14.1.2018. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Keravan Keinukallio 14.1.2018. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Eikä siinä kaikki. Myös Hyrylän urheilukeskuksessa Tuusulassa oli viikonloppuna kaksi lumitykkiä toiminnassa. Lunta oli jo ajettu ladun varrelle ampumaradan lähelle. Varsinaista pidempää latua ei vielä ollut, ainoastaan 100-200 m luistelupaana ampumaradalla.

--
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje!

Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa. Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi. Tilaa tästä
--

Myös Espoon Oittaalla oli viikonloppuna olosuhteisiin nähden hyvät hiihtomahdollisuudet. Helsingin Paloheinässä on avattu 15.1. 1 km hyväkuntoinen perinteisen ja vapaan latu (lähde: Latutilanne.fi).

Useissa maastohiihtokohteissa niin kunnat ja kaupungit kuin urheiluseurat ovat tehneet tärkeää työtä liikuntamahdollisuuksien eteen keinolumen avulla.

Sipoon Talmassa streetin hyppypuoli aukesi sunnuntaina. Kuva: Talma Ski 

Sipoon Talmassa streetin hyppypuoli aukesi sunnuntaina. Kuva: Talma Ski

Laskettelukeskus Talma avasi puolestaan lauantaina lasten Werneri Parkin, jossa pääsee sekä pulkkamäkeen että laskemaan tuubirenkaalla lumikourussa hurjempaakin vauhtia! Kypärät päähän ja menoksi!

Talma avasi viikonloppuna myös ison snowparkin sekä perherinteen koko leveydeltään.

Tuusulan SportDivarin kauppias Jukka Ryynänen kertoi, että luistinkauppa on käynyt hyvin, mutta paras suksisesonki vielä odotuttaa. Lasten suksi- ja monovalikoima on SportDivarissa hyvä.

Myös luistinratoja on avautunut paljon pääkaupunkiseudulla. Tekojääradat esimerkiksi Helsingin Oulunkylässä ja Käpylässä ovat olleet auki jo pidempään. Monet koulut vievät lapsia myös jäähalleihin liikuntatunneilla.

--

Tarkemmin latutilanteeseen eri kohteissa voit tutustua vapaaehtoisvoimin ylläpidettävässä Latutilanne.fi -palvelussa.

Tarkemmin rinnetilanteeseen voit tutustua Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen sivuilla Ski.fi. Palvelun mukaan tällä hetkellä Suomessa on avoinna 46/64 hiihtokeskusta.

Sipoon Talma Ski (www) ja Tuusulan SportDivari (www) ovat KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.

Teksti: Henri Elo