Time: 0.0020 Seconds\n

Rottien Pyhimys musikaali

Aleksanterin teatteri

Rottien Pyhimys musikaali
Kohteen nimi: Rottien Pyhimys musikaali
Osoite: Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki
Tapahtuma-aika:
19.09.2024 - 12.10.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Rottien pyhimys -musikaali

Jukka Nykäsen säveltämä, Anneli Kannon käsikirjoittama ja Reetta Ristimäen ohjaama huippusuosittu musikaali Rottien pyhimys kertoo Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalaamisesta 1500-luvulla. Tarinassa kirkkomaalareiden on urakkansa vaativuuden vuoksi pakko pestata työryhmäänsä paikallinen nuori tyttö, Pelliina, joka osaa koristemaalausta. Kesän mittaiseen työtoveruuteen punoutuu taiteellinen ponnistelu, oppiminen ja kasvu, ystävyys ja rakkaus, petos ja menetys. Tarina on kuviteltu, sillä historiaan näistä maalareista ei ole jäänyt muita jälkiä kuin heidän tekemänsä maalaukset. Greta Tuotannon tulkinnassa nykyajan teknologia kohtaa kiehtovasti keskiaikaisen historian. Teoksen kokonaisvaltainen visuaalisuus luodaan vaikuttavan valo- ja videotekniikan avulla. Musiikissa kuullaan vahvoja keskiaikaisia vaikutteita, johon lisätehonsa tuo elektroniikka.

Pyhät ihmiset ja Raamatun ydinsanomaa ilmentävät kuvat tulvivat valojen ja varjojen liittoja sekä värien palon voimallista juhlaa. Tätä silmänruokaa katsellessa ei tule mieleenkään, että moderni tekniikka on kaiken takana. Taianomainen ja sadunhohtoinen toteutus mahdollistavat aikamatkan keskiajalle ajankohtaan, jolloin Pyhän Ristin kirkko sai vuosisataisiksi tarkoitetut maalauksensa.” – Matti Pulkkinen, Pirmediat

Musiikki ja teksti sopivat yhteen, ja laulujen melodisuus sekä yhteislaulanta tarjoavat korvakarkkia. Vaikuttava on myös kolmihenkinen bändi, jossa mukana on perinnesoittimia. Se loihtii tunnelmia, jossa nykyinen ja mennyt kohtaavat.” – Tuija Takala, Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogi

Pelliinan ja mestari Martinuksen rooleissa nähdään uudet kasvot Heljä Heikkinen ja Jere Hölttä. Onnittelut Aurora Manniselle ja Jasper Leppäselle kiinnityksistä Lahden kaupunginteatteriin ja Suomen kansallisoopperaan.

Esiintyjät: Heljä Heikkinen (Pelliina), Jere Hölttä (Mestari Martinus), Kai Bäckström / Jyri Lahtinen (Andreas Pictor), Petri Bäckström (Petrus Herckepaeus), Eeva Semerdjiev (Märta Bengtsdotter Ulv)

Muusikot: Janek Öller (Nokkahuilut ja säkkipilli), Ilkka Heinonen (Jouhikot ja gamba), Miika Vintturi (Koskettimet)

Libretto: Anneli Kanto
Sävellys: Jukka Nykänen
Ohjaus ja taiteellinen konsepti: Reetta Ristimäki
Lavastesuunnittelu: Elle Mikkola
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Valosuunnittelu: Mirkka Saari
Projisointisuunnittelu: Calvin Guillot & Małgorzata Nowicka
Äänisuunnittelu: Max Marshall
Maskeerauksen suunnittelu: Ari Haapaniemi
Tarpeiston suunnittelu ja toteutus: Anis Kronidova
Kuva: Sakari Röyskö

Tuotanto: Greta Tuotanto
Yhteistyökumppani: Aalto-yliopiston MAGICS-hanke

Greta Tuotannon ja Musiikkiteatteri Kapsäkin yhteistuotanto Rottien pyhimys sai ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä 13.4.2023.

Kesto n. 2 h 20 min, sis. väliajan.

Liput: Peruslippu 49 / Eläkeläinen 45 / Opiskelija, koululainen, työtön, varusmies 35 € / Ryhmä (min. 10 hlöä) 44 €

Huom! Ryhmälippujen ja pyörätuolipaikkojen varaus Aleksanterin teatterista, puh. (09) 676 980.

Muokattu: 04.05.2024