Time: 0.0039 Seconds\n

Olga Knipper, Anton Tsehov ja 857 rakkauskirjettä

Musiikkiteatteri Kapsäkki

Olga Knipper, Anton Tsehov ja 857 rakkauskirjettä
Kohteen nimi: Olga Knipper, Anton Tsehov ja 857 rakkauskirjettä
Osoite: Hämeentie 68, 00550 Helsinki
Tapahtuma-aika:
08.05.2024 - 08.05.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Olga Knipper, Anton Tšehov ja 857 rakkauskirjettä
ke 8.5. klo 18.30

Rakkaus toisiinsa, rakkaus teatteriin - kahden taiteilijan kirjeenvaihtoon pohjautuva kantaesitys yhdistää musiikkia ja sooloteatteria.

Esitys tuo yhteen näyttelijä-pianisti Elina Mustosen, pianisti-säveltäjä Olli Mustosen sekä ohjaaja-dramaturgi Johanna Freundlichin. Sinetti sai alkunsa tekijöiden voimallisesta viehätyksestä legendaarisen näytelmäkirjailija Anton Tšehovin ja hänen luottonäyttelijänsä ja vaimonsa Olga Knipperin kirjeenvaihtoon. Knipper teki häikäisevää uraa Moskovassa samalla kun Tšehov kirjoitti ja hoiti heikkenevää terveyttään Jaltalla. Välimatka tuotti yli 800 rakkauskirjettä, joista huokuu rakkaus toisiinsa ja rakkaus teatteriin. Ja kuitenkin molemmat näistä välillä myös vetävät heidät äärirajoilleen.

Teos nostaa esiin Olga Knipperin näkökulman pariskunnan yhteiseen kuuden vuoden taipaleeseen. Musiikilla oli tärkeä osa hänen elämässään ja Tšehov kirjoitti näytelmiinsä hänelle rooleja, kuten Kolmen sisaren Mashan ja Kirsikkapuiston Ranevskajan. Sinetti luo uniikin musiikkidramaturgian, jossa keskenään leikittelevät puhuttu sana ja musiikki eri lähteissään. Olli Mustosen säveltämä pianomusiikki kuullaan hänen soittamana studiotallenteena sekä Elina Mustosen soittamana elävänä musiikkina – ja välillä näiden kahden duettona!

Esitys sai ensi-iltansa 18.10.2023 Turun Kaupunginteatterissa.

Ohjaus ja dramaturgia: Johanna Freundlich
Säveltäjä-pianisti: Olli Mustonen
Näyttelijä-pianisti: Elina Mustonen

Kesto: 1 h (ei väliaikaa)

Muokattu: 29.04.2024