Time: 0.0039 Seconds\n

4X: Neljän teoksen ilta, Vantaa

Tanssiteatteri Raatikko

4X: Neljän teoksen ilta, Vantaa
Kohteen nimi: 4X: Neljän teoksen ilta, Vantaa
Osoite: Silkkitehtaantie 5, 01300 Vantaa
Tapahtuma-aika:
31.05.2024 - 31.05.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Tanssin tahtiin – 4X: Neljän teoksen ilta

Viime vuonna lanseerattu 4X tulee jälleen Raatikkoon, ja nyt entistä isompana. 4X: Neljän teoksen ilta esittelee Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin tuoreinta ohjelmistoa. Aurinkobaletilta nähdään Collectif ÈS:in koreografia Stayin’ Alive, Minimiltä Iiro Näkin koreografia Kaiku, Rimpparemmi esittää Matti Paloniemen uuden teoksen UrosDemo ja Raatikko on mukana Jaakko Toivosen ja Milla Virtasen performanssilla Rising Star.

Sana on vapaa, ja voit käyttää siitä Taideraadissa! Tanssi-illan päättää rento Taideraati, jossa ruoditaan illan teoksia ja esiin nousevia teemoja. Taideraadin fasilitoinnista vastaa teatterinjohtaja Jaakko Toivonen. Raatikko on kutsunut keskusteluvieraiksi kulttuurijohtaja Annukka Larkion, Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen toiminnanjohtaja Burhan Hamdonin sekä näyttelijä Hannes Mikkelssonin.

Illan teokset:

Aurinkobaletti: STAYIN’ ALIVE
Stayin’ Alive -teoksessaan Aurinkobaletti ja ranskalainen Collectif ÈS -koreografiryhmä tarkastelevat ryhmiä hymnien kautta. Sama hymni voi periytyä aikakaudelta toiselle, edustaa eri aikoina eri asioita ja tulla tulkituksi eri tavoin omista henkilöhistorioistamme käsin.

Tanssiteatteri Minimi: Kaiku
Kauaʻi ʻōʻō (Kauainkiharapyrstö) oli pienikokoinen lintu, joka nähtiin viimeisen kerran vuonna 1985, ja kuultiin viimeisen kerran kaksi vuotta myöhemmin. "Kaiku" on nykytanssiteos kaiusta 11.900 kilometrin ja 37 vuoden päässä. Duetto sukeltaa linnun tarinaan ja ääneen yhdestä kadonneesta maailmasta. Teoksen liike on kontrastista - valon, varjon, energisen ja haikean leikkiä. Teoksen koreografiasta vastaa Iiro Näkki.

Tanssiteatteri Raatikko: Rising Star
Portaat ovat vuosien saatossa olleet monen glamourin elokuvakohtauksen tapahtumapaikka ja elegantti tausta säihkyville tähdille. Haluaisitko sinäkin kokea lumoavan porrashetken? Kyseessä ei ole mikään kuntoilijan porrastreeni, vaan maaginen hetki, kun todellinen elokuvalegenda astelee portailla hurmaten yleisönsä. Ole elämäsi tähti, Rising Star! Milla Virtasen ja Jaakko Toivosen Rising Star on koettavissa yleisölämpiössä ennen esityksen alkua sekä väliajalla.

Tanssiteatteri Rimpparemmi: UrosDemo
Matti Paloniemen koreografia UrosDemo on tuokiokuvia uroiden maailmasta. Se on kuvia ja tunnelmia miehenä olemisesta ja olemattomuudesta. Mitä mies on? Mies on yksi juridisista sukupuolista. Mies on monta roolia. Eipä muuta.

Ikäsuositus: nuoret ja aikuiset
Kesto 3 h, sisältää väliajan.
Ilta päättyy Taideraati-keskustelutilaisuuteen.
Ulko-ovet avataan tunti ennen esitystä.
Cafe Silkki on auki ennen esitystä sekä väliajalla.

Muokattu: 27.04.2024