Time: 0.0014 Seconds\n

Spring Break Festival 2024

Stoa, Teatterisali

Spring Break Festival 2024
Kohteen nimi: Spring Break Festival 2024
Osoite: Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Tapahtuma-aika:
15.05.2024 - 21.05.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Yhteisilta: Turku Youth Company & Laajasalon opiston tanssilinja

Turku Youth Company (TYC) on turkulainen nykytanssiryhmä, jonka tavoitteena on kaventaa harrastamisen ja opiskelun sekä ammattilaiskentän välistä kuilua.
TYC:n päämääränä on, että kentälle töihin tai ammattikoulutukseen hakeutuva tanssija ymmärtää miten kotimainen ja kansainvälinen tanssin kenttä toimivat.

ON THIN ICE on kehollinen matka uupumisen rajoille. Miltä elo tuntuu, kun matka on liian raskas kuljettavaksi, mutta pyörät pyörivät ja kaikki muutkin jaksavat? Kun maailma jyrisee ja yhteiskuntamme rakenteet heiluvat, voimmeko edelleen luottaa jonkun vetävän meidät ylös, jos tipumme?

Koreografia: Suvi Nieminen
Tanssi: Turku Youth Company / Sini Ahonen, Inka Alanko, Wilma Enroth, Elisa Nummela, Frida Jäntti, Ina Haavisto, Anna Hynninen, Matlena Karvonen, Nea Mustonen, Nea Mäntylä, Elina Palken, Taru Pellinen, Viktoria Radin, Hanna Södergård, Venni Varjonen
Musiikki: Rival Consoles - 3 Cords, Haunt, Recovery, Persona

Laajasalon opiston tanssilinja käynnistettiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna yhteistyössä Kinetic Orchestra tanssiryhmän kanssa. Linjan opinnot kestävät vuoden, ja sen tavoitteena on tukea opiskelijoiden omaa kehitystä tanssijana, vahvistaa tanssisuhdetta sekä valmistaa kiinnostuneita opiskelijoita tanssin jatko-opintoihin.

Illassa nähtävä teos rakentuu osana Tanssijana työskentely produktiossa - opintojaksoa, jonka aikana opiskelijat tutustuvat tanssijan työnkuvaan käytännön harjoittelun kautta. Opintojakson aikana opiskelijat pääsevät harjoittelemaan ryhmässä toimimista sekä vastuullisen ja ammattimaisen toiminnan periaatteita osana tanssijana toimimista taiteellisessa prosessissa. Opintojakso tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa tanssijan työnkuvaan turvallisessa ympäristössä itseään haastaen. Ryhmäkoreografian linjan opiskelijoille tekevät Sanni Giordani ja Mia Jaatinen kevään aikana. Illassa nähtävän teoksen tiedot julkaistaan myöhemmin.

Kesto n 1,5h sisältäen väliajan

Kinetic Orchestra & JoJo - Oulun Tanssin Keskus: Daltonit

Daltonit on tanssin ja sirkuksen liikekulttuureja yhdistelevä koko perheelle suunnattu tanssiteatteriseikkailu.

Daltonien edesottamuksista ei tunnetta, vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu, kun Kinetic Orchestran tanssijat, sirkustaiteilija Onni Toivonen ja Kinetic Orchestran perustajan Jarkko Mandelinin tanssivat lapset tulkitsevat sarjakuvistakin tuttujen antisankarien tarinaa.

Daltonien kantavana teemana on syrjäytyminen ja sen henki on hurja, jännittävä, ja koominen. Kaiken sekoilun ja slapstickin jälkeen se toisaalta näyttää omanlaisensa itsepäisen omalakisen elämänkatsomuksen tai vastuuttomuuden traagisenkin puolen. Daltonit on ikäänkuin humoristisempi, monitulkintaisempi ja lennokkaampi versio 7-veljestä, jossa neljästä elämän kolhimasta mutta hyväntahtoisesta sekoilijasta paljastuu uusia puolia, kun heidän normaalin remuamisensa katkaisee tärkeän perheenjäsenen yllättävä katoaminen.

Daltonien maailma rakentuu tanssin, sirkuksen ja koomisen liikkumisen varaan. Teos on suunniteltu koko perheen katsottavaksi.

Koreografia ja konsepti Jarkko Mandelin
Esiintyjät Onni Toivonen, Kalle Lehto, sekä Jarkko, Lyyli, Oiva, Rauha ja Urho Mandelin
Äänisuunnittelu ja sävellys Josu Mämmi, Petri Kautto
Valosuunnittelu Niila Rantala ja Jarkko Mandelin
Puvustus Jenna Mandelin
Lavastus Jarkko Mandelin ja työryhmä
Tuotanto Kinetic Orchestra & JoJo - Oulun tanssin keskus

Ikäsuositus 5+
Kesto n. 50 min

Akira Yoshida & Lali Ayguadé:
Together To Get There



“Kahdenvälinen tapaaminen, halaus, toisen
Tuntu, sanaton kommunikaatio, upottavan ajan
tuntu kahden luomassa maailmassa. Yhteinen
Tuki. Aika, joka laajenee ja pysähtyy niinkuin
se ei koskaan loppuisi.
Transformaatio, muutos. Osat alkavat pudota,
Toiset kannatella. Tuo hetki on unohdettu ja
eroavaisuudet tulevat valoon; vastakkaiset ääret,
herkkyys ja voima; irti päästäminen ja hallinnan halu.
Tasapaino ja epävakaus. Ihmisen todellinen luonto.”

Koreografia ja esiintyjät Akira Yoshida & Lali Ayguadé
Valosuunnittelu Fermin Izko
Äänisuunnittelu & sävellys Donald Beteille
Dramaturginen apu Jordi Oriol
Pukusuunnittelu Ferrán Casanova
Tuotannollinen apu Fanny Cleyrat

Huom: esitys sisältää strobovaloa

Muokattu: 15.05.2024