Time: 0.0037 Seconds\n

VÄÄRÄ SÄVELLAJI

Aleksanterin teatteri

VÄÄRÄ SÄVELLAJI
Kohteen nimi: VÄÄRÄ SÄVELLAJI
Osoite: Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki
Tapahtuma-aika:
05.05.2024 - 05.05.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Väärä sävellaji

Väärä sävellaji on Tommi Kitin omalle ryhmälleen vuonna 2003 koreografioima teos, josta muodostui yksi Tommi Kitti & Co:n taiteellisen toiminnan merkkipaaluista. Se koostuu kolmesta selvästi erilaisesta osasta, jäljitellen rakenteena vuosituhannen taitteessa balettiryhmille tyypillistä nykytanssin ”triplailtaa”.

Teoksen kolme osaa osat ovat suhteessa toisiinsa, vaikka niiden jokaisen liikekvaliteetti sekä erityisesti esiintyjäntyöllinen lähestymistapa ja suhde musiikkiin ovat hyvinkin erilaiset.

”Keskiössä on nimenomaan tanssi, eivätkä niinkään mielikuvat. Kitti on liikkeen mestari. Hänen omaa tanssiaan ja useita hänen ryhmäkoreografioitaan katsellessa syntyy vaikutelma kuin liike olisi syntynyt itsestään. Aivan kuin Kitti ajattelisi ja tuntisi suoraan liikkeillään.

Helppouden ja itsestäänselvyyden vaikutelma ei kuitenkaan häivytä liikkeen virtuositeettia. Juuri rennon improvisatorisuuden ja hermoherkän tarkkuuden toisiinsa kietoutuminen synnyttää katsojassa vastustamattoman mielihyvän tunteen.”


-Väärän sävellajin teosarvio, HS 2003

Raekallio Corp. uudelleen tuotti teoksen vuonna 2023, sen 20. juhlavuotena, jolloin siitä tuli yleisömenestys. Toukokuussa 2024 teos on mahdollista nähdä vielä viimeisen kerran.

Su 5.5.2024 klo 18.00
Kesto: 50 min, ei väliaikaa. Ohjaus: Tommi Kitti Esiintyjät: Unna Kitti, Natasha Lommi, Inka Tiitinen, Eero Vesterinen, Valtteri Raekallio Valosuunnittelu: Janne Teivainen Lavastussuunnittelu: Ari Kitti Puvustus: Roosa Marttiini (2023) Teosta varten sävelletty musiikki: Doina Klezmer (Sampo Lassila, Tapani Jämsen, Markku Lepistö, Hannu Vasara, Pekka Purhonen) Muu musiikki: Astor Piazzolla: Milonga del Angel, es: In Time Quintet

Muokattu: 28.04.2024