Time: 0.0027 Seconds\n

Korhosen muotokuva

Kuopion kaupunginteatteri, Maria-näyttämö

Korhosen muotokuva
Kohteen nimi: Korhosen muotokuva
Osoite: Niiralankatu 2, 70600 Kuopio
Tapahtuma-aika:
21.05.2024 - 22.05.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Jonnakaisa Risto
Korhosen muotokuva
Ohjaus: Miko Kivinen

Kesto n. 2 h sisältäen väliajan.

Groteski tuhokuvaelma ja hirmu hieno rakkaustarina

Uutta suomalaista nykynukketeatteria aikuisille!

David Bowieta etäisesti muistuttava nuori ja lupaava kuvataiteilija X makaa kerrostalokämpässään roskalavalta dyykatulla patjalla ja huutaa tyynyyn. Hänellä on valtavat paineet. Edellinen näyttely, universumin pahuuteen pureutuva 666, on ollut kansainvälinen läpimurto, ja nyt galleristi Gisella ja kuvataidekenttä odottavat jotain vastaavaa.

Tähän saakka X on imenyt taiteensa aiheet Alepan kassana työskentelevän muusansa uninäyistä, mutta nyt sekin lähde on ehtynyt. X:ää vaivaava onttouden ja merkityksettömyyden tunne onkin hänen uuden näyttelynsä NothingNothingNothing:in aihe. Harmi vain, että uusia töitä ei synny tyhjästä.
Tilannetta horjuttaa entisestään Korhonen, X:n karjalainen isoisoäiti, joka saapuu rajan takaa Helsinkiin pelastamaan suvun nuorimmaisen eheyttävällä yhteistyöllä. Korhonen ei ole perillä nykytaiteen uusimmista virtauksista, vaan pyytää nuorta käsitetaiteilijaa maalaamaan hänestä klassisen muotokuvan. Muotokuvamaalaamisen kautta Korhosen menneisyys, kulttuurinen rikkaus ja jälkipolville periytyneet traumat paljastuvat kaikessa kirjavuudessaan.

Esitys on tragikomedia, tai komitragedia. Tragedia ainakin, sillä kaikki tuhoutuu. Ennen kaikkea esitys on leikin ylistys. Tapahtumapaikkoina toimivat muun muassa Alepa, Galleria Zoo, Taiteilija-ateljee, pilvenpiirtäjän kattohuoneisto, Laatokan Karjalan metsät ja Mariaanien hauta. Näyttämöllä nähdään musikaalista nykynukketeatteria ihmisen pahimmista peloista ja suurimmista unelmista.

Muokattu: 13.05.2024