Time: 0.0013 Seconds\n

BG+ (BORIS GREBENSHIKOV)

Savoy-teatteri

BG+ (BORIS GREBENSHIKOV)
Kohteen nimi: BG+ (BORIS GREBENSHIKOV)
Osoite: Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Tapahtuma-aika:
23.02.2023 - 23.02.2023

Katso kartta isompana

Esittely:

Ainutkertainen konsertti Helsingissä!

Tuskin löytyy sellaista venäjänkielistä ihmistä, joka ei olisi kuullut legendaarisesta Boris Grebenshikovista (BG:stä). Hänet tunnetaan myös rockyhtye Akvariumin perustajana. BG: n sanoituslyriikka on suorastaan uusinut sitä venäjää, jota parhaillaan puhutaan.

BG loi Venäjälle 1970- ja 1980-luvuilla myös täysin ainutlaatuisen musiikillisen ja sosiaalisen estetiikan, joka avautuu lähes 30:stä studioalbumistaan.

Viime vuosina BG on jatkuvasti ja rohkeasti vastustanut epäoikeudenmukaisuutta ja kansanvainoja kotimaassaan, kunnes se oli mahdollista.

Pidettyään esityksiään täysille saleille eri puolilla maailmaa, BG on Akvarium-yhtyeineen julkistanut kuluvana vuonna levynsä Pyhäin Talo, joka on noussut eniten keskustelua herättäneeksi venäjänkieliseksi levyksi. Nyt Boris Grebenshikov pitää ainoan, kauan odotetun konserttinsa Helsingissä.

Siihen kuuluu uusien kappaleiden lisäksi ”akvariumilaisia” klassikkoja sovittamalla näin yhteen ikuisuutta ja ajankohtaisuutta.

Vuonna 2022 yhtyeellä oli tarkoitus juhlistaa taiteellisen toimintansa 50-vuotista taivaltaan. Se peruttiin Ukrainan sodan takia. Yleisöä ei kuitenkaan haluttu jättää kokonaan musiikkia vailla. Tilapäisratkaisuna yhtye kokosi niin sanotun sissikokoonpanon BG+.

BG+ on pääasiallisesti yhtä kuin BG, Aleksandr Titov (basso), Brian Finnegan (huilu), Konstantin Tumanov (kosketinsoittimet ja harmonikka), Liam Bradley (rummut), Andrei Surotdinov (viulu), Gleb Grebenshikov (lyömäsoittimet).

Yhtyeen suunnitelmissa on jatkaa näitä ”loputtomia” kiertueita, voidakseen johtajan sanoja lainaten, hoitaa musiikilla tämän päiväisiä järjettömyyden haavoja.

Tule konserttiin, jonka tulet muistamaan aina!

Kesto n. 2 h 50 min, sisältää väliajan

Ikäraja: S

****

Tuotanto Feels Like Red AB
https://www.facebook.com/aitmusicevent/

Savoy-teatterin asiakkaille majoitukset Hotel Havenissa -30 % alennuksella päivän joustavasta hinnasta.
ETUKOODI: PROSAVOY
Varaa majoitus tästä

Muokattu: 23.02.2023