Time: 0.0009 Seconds\n

ÄÄRIMMÄISYYS

Musiikkiteatteri Kapsäkki

ÄÄRIMMÄISYYS
Kohteen nimi: ÄÄRIMMÄISYYS
Osoite: Hämeentie 68, 00550,Helsinki
Tapahtuma-aika:
14.10.2021 - 14.10.2021

Katso kartta isompana

Esittely:

Äärimmäisyys
ENSI-ILTA to 14.10.2021 klo 19

Äärimmäisyys on moderni, taiteita yhdistävä kuoroteos, jossa sanataide, kuoromusiikki, immersiivinen äänisuunnittelu, visuaalisuus, parkour, moderni tanssi, fransiskaanien ajattelu ja ilmastoahdistus yhdistyvät. Teoksen teemat ovat syvällä yhteiskunnan ja hengellisyyden ytimessä, luopumisessa.

Vaikeita kristillisiä ja eettisiä kysymyksiä kirjoissaan käsitellyt “vegaaniesseisti” Antti Nylén avaa teoksessa äärimmäisyyden ja pyhyyden teemoja Assisin pyhän Fransiscuksen ajatusten ja hänen äärimmäisyyksiin menevän elämänsä pohjalta. Näkökulmahenkilönä teoksessa on oopperalaulajalle kirjoitettu keskushahmo Pyhä Clara, joka oli Franciscuksen seuraaja, mutta sukupuolensa takia joutui perustamaan oman "joukko-osastonsa". Kokenut oopperaohjaaja Juulia Tapola liikuttelee kuoroa ja parkourtanssijoita fyysisellä ja musiikillisella vauhdilla yleisön edessä ja ympärillä. Kaupunkiympäristöissä liikkumaan tottuneet ammattilaiset valtaavat perinteisen teatteritilan seiniä myöten

EMO Ensemblen kirkas ja taidokas sointi täydentyy loppukohtauksessa urkuharmooneilla. Ne ovat soittimiston sukupuuttoon kuoleva laji. Miltä meidän "uponnut katedraalimme" kuulostaa, kun jäätiköt sulavat ja me kaikki väistämättä hukumme?

Äärimmäisyys -kuoroteos on ajatuksellinen jatko Ruuskasen säveltämälle kuoro-oopperalle Herääminen – tarina ihmisestä, joka väsyi jaksamaan. Se on edellinen Ruuskasen, Tapolan ja Virtasen yhteistyö, joka kantaesitettiin menestyksellisesti Musiikkiteatteri Kapsäkissä keväällä 2017.

Teoksen valmistumista voi seurata videopäiväkirjasta Maija Ruuskanen Official
https://www.youtube.com/maijaruuskanenofficial

Libretto – Antti Nylén
Sävellys – Maija Ruuskanen
Ohjaus – Juulia Tapola
Valo- ja videosuunnittelu – Ville Virtanen
Kuoron johto – Pasi Hyökki
EMO Ensemble
Koreografia – Jukka Tarvainen
Parkourlavasteiden suunnittelu – Jaakko "Liekki" Junttila

kesto: n. 75 min

Kommentoi