Time: 0.0192 Seconds\n

Hailuoto

Hailuoto
Kohteen nimi: Hailuoto
Osoite: Luovontie 176, 90480,Hailuoto
Puhelinnro: 044 497 3500
WWW:: https://www.hailuoto.fi/matkailu/

Katso kartta isompana

Esittely:

Hailuoto on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan ja kansallismaisemastaan – saari jo itsessään on nähtävyys. Jääkauden jälkeisen maankohoamisen seurauksena saari alkoi syntyä vajaat 2000 vuotta sitten ja kasvaa edelleen noin yhden senttimetrin vuodessa. Hiekka, tuuli, meri ja ihmiset ovat muokanneet saaren nykymuotoonsa.

Hailuoto tunnetaan kesäisin upeista hiekkarannoista ja aurinkoisista kesäpäivistä. Veneilyn, retkeilyn, kalastuksen ja mökkeilyn harrastamiseen on ihanteelliset olosuhteet. Retkeilyreitit ja taukotuvat tarjoavat luonnon rauhaa ja hyvät lähtökohdat retkeilylle.

Hailuodon talven arktisessa luonnossa liikkuminen tuo mukanaan eksoottisia elämyksiä. Laaja horisontti, jäisen meren suuri hiljaisuus ja elämykset hiihdon, pilkkimisen, moottorikelkkailun ja muiden talviharrastusten parissa on kokemisen arvoinen. Talvisin on osan aikaa käytössä myös jäätie.

Hailuotoon on helppo tulla. Saareen pääsee monella eri kulkuneuvolla – omalla autolla, linja-autolla, veneellä tai vaikkapa lentäen. Hailuodon läpi kulkee 30 km mittainen asfaltoitu maantie, jonka varrella on monipuolisesti erilaisia palveluja.

Kommentoi