Time: 0.0009 Seconds\n

Café Sjundby & Sjundbyn linna

Sjundby, Siuntio

Café Sjundby & Sjundbyn linna
Kohteen nimi: Café Sjundby & Sjundbyn linna
Osoite: Sjundbyntie 251, ,Siuntio
Puhelinnro: 09 256 4040
WWW:: http://www.seaction.com/fi/sjundby/sjundbyn-linna
Aukioloajat: Café Sjundby on avoinna heinä-elokuussa

Katso kartta isompana

Esittely:

Café Sjundby

Café Sjundby sijaitsee Siuntiossa Sjundbyn linnan vanhassa viljamakasiinissa. Se on erinomainen käyntikohde polkupyöräilijöille, moottoripyöräilijöille, historiasta kiinnostuneille ja lisäksi se sijaitsee sopivasti Siuntionjoen melontareitin varrella ja on siksi saavutettavissa helposti myös meloen vaikkapa SE-Actionin Melontakeskukselta käsin.

Kahvilassa on tarjolla herkullisia makeita ja suolaisia leivonnaisia omasta keittiöstämme sekä paikallista Sjundbyn jäätelöä. Nautinnon täydentää huippulaatuinen luomukahvi.

Sjundbyn linna

Sjundbyn linna on aito keskiaikainen kivilinna, joka suorastaan huokuu historiallista arvokkuutta. Linna on rakennettu 1560-luvulla ja sitä ovat vuosisatojen saatossa asuttaneet kuuluisat aatelissuvut kuninkaallisine vieraineen. Onpa linnassa aikaansa viettänyt myös Helene Schjerfbeck, jonka linnassa asuneet serkut pääsivät malleiksi nuoren Schjerfbeckin teoksiin. Jo lähes kolmensadan vuoden ajan - Porkkalan vuokra-aikaa lukuun ottamatta - Sjundbyn tila on kuulunut Adlercreutzin suvulle ja on siis edelleen yksityisomistuksessa.

Nykyisin linnaan pääsee tutustumaan SE-Actionin kautta. Opastuskierrosten lisäksi järjestämme linnan tiloissa ohjelmaa ja ruokailua ryhmille, jotka voivat nauttia keskiaikaisesta tunnelmasta linnan kellariholvissa, sisääntulokerroksessa sijaitsevassa holvissa tai kosken partaalla viljamakasiinissa. Ohjelmista esimerkiksi linnan historiaan perustuva Murhamysteeri sopii linnan hämyyn täydellisesti.

Kommentoi