Suomen ihanimmat majoituskohteet 2018

Julkaistu:

10.07.2018
| Kirjoittanut:

Soukaisten Rustholli, Rauma. Kuva: Kirsi Järvinen/ KivaaTekemistä.fi

Suomessa on majoituskohteita pilvin pimein, mutta mistä löytyvätkään ne kaikkein ihanimmat? Kysyimme seuraajiltamme Facebookissa vinkkejä mieleen ja sydämeen jääneistä majoituskohteista.

Kiitos Teille upeista ehdotuksista!

Koostimme ehdotukset tähän artikkeliin. Ehdotusten lisäksi esittelemme KivaaTekemistä.fi -palvelun majoitus-Tähtikohteitamme, joista useimmissa olemme vierailleet ja hyviksi todenneet.

**

VARSINAIS-SUOMI

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Tentsile Experience Grelsböle, Sauvo

(kohde lopettanut toimintansa 2022)

Tentsile. Kuva: KivaaTekemistä.fi

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Rantolan Puoti ja Rantolan B&B, Sauvo

Viihtyisää majoitusta kodinomaisissa oloissa 1950 rakennetussa omakotitalossa ympäri vuoden. Kohteen yhteydessä toimii kesäkaudella maukkaista burgereistaan tunnettu kahvila ja puoti, matkailijoiden ja kyläläisten kohtauspaikka.

Kotisivut // Facebook // Instagram

Rantolan B&B. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta kotimaista sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia. Alennuskoodi: ”ALE2023”
Katso lisää

**

UUSIMAA

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Majatalo Box, Sipoo

Aamiaismajoitusta rauhallisessa Sipoon Boxin maalaismaisemassa. Majataloa ympäröi vehreä Muistojen Puutarha, jota isäntä ja emäntä – ammattipuutarhureita molemmat – ovat rakkaudella hoitaneet. Majatalon kahvilassa on myynnissä valikoima erilaisia luomu-, lähi- ja ekotuotteita.

Kotisivut // Facebook

Kuva: KivaaTekemistä.fi

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Villa Sibbe, Sipoo

Villa Sibbe toimi nobelisti A. I. Virtasen koetilan päärakennuksena. Nykyään Villa Sibbe on kauniin luonnon ympäröimä majoitus- ja kokouskohde Sipoon Söderkullassa. Kartanon huoneet on upeasti ja tyylikkäästi sisustettuja. Yövy laadukkaissa kartanohuoneissa, virkistäydy ulkoilemalla rauhallisessa luonnossa, nauti kartanomiljööstä ja pelaa frisbeegolfia täysimittaisella radalla.

Kotisivut // Facebook // Instagram

Villa Sibbe. Kuva: KivaaTekemistä.fi

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Mustion Linna, Raasepori

Mustion Linnassa voi yöpyä kartanohotellissa, josta löytyy huoneita yhden hengen huoneista isompiin, perheille tarkoitettuihin pikkutupiin. Hotellirakennukset sijaitsevat idyllisessä puistossa, jonka läpi virtaa luonnonkaunis Mustionjoki. Kartanohotellin kaksikerroksinen sviitti sijaitsee aivan joen rannalla.

Kotisivut // Facebook // Instagram

Mustion Linnan päärakennus. Kuva: KivaaTekemistä.fi

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Huippuhuoneistot Pescator Villas, Tuusula

Pescator Villas -huoneistot sijaitsevat rauhallisella, luonnonläheisellä alueella Tuusulanjärven rannalla.
Huoneistot ovat hyvin varusteltuja, nykyaikaisia asuntoja. Jokaisesta huoneistosta on upeat näkymät järvelle niin olohuoneesta, terasseilta kuin makuuhuoneen parvekkeeltakin. Vehreällä piha-alueella voi viettää aikaa esim. pihapelien merkeissä ja rannalta pääsee järvelle veneilemään tai vaikkapa kalastelemaan. Talviaikaan järvellä voi esim. luistella tai tehdä matkaa potkukelkalla.

Kotisivut // Facebook // Instagram

Huippuhuoneistot Pescator Villas, Tuusula. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Kettukallion Elämystila, Lohja

Karstulla, n. 13 km Lohjan keskustasta Sammatin suuntaan sijaitsee Kettukallion Elämystila, joka tarjoaa monenlaisia elämyksiä niin arkeen kuin juhlaan. Tilalla voi majoittua tunnelmallisessa torpassa tai mökissä, saunoa savusaunassa ja pulahtaa paljuun. Kettukallion Elämystila on mainio paikka myös erilaisten perhejuhlien ja yritystilaisuuksien järjestämiseen.

Kotisivut // Facebook // Instagram

Kettukallion Elämystilan luhtiaitta. Yksi huone on jo valmis. Kuva: KivaaTekemistä.fi

ETELÄ-SAVO

Linkkumylly, Mäntyharju
”Mäntyharjulla Linkkumylly, kiva paikka kivan Mäntyharju-Repovesi-retkeilyreitin varrella. Paikkaa ylläpitää mukava pariskunta ja erikoisuutena siellä on tilataideteoksina toimivat ulkohuussit,joita on pitkin aluetta toistakymmentä.”

Anttolanhovi: Art & Design Villas, Mikkeli
”Anttolanhovin Art & Design Villas, ihanan rauhalliset omarantaiset huvilat mutta kaikki hotellin palvelut saatavilla. 😊”

**

PIRKANMAA

Kärppälä, Lempäälä
”Siellä on tilaa ja ranta ja ainutlaatuinen ympäristö 😊 Lähellä ideapark, missä kaikkea kivaa.”

**

LAPPI

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Majoitus- ja elämyskohde Savotta, Kemi

Savotta sijaitsee kauniilla ja rauhallisella paikalla Kemijoen varrella, vain 8 km:n päästä Kemin keskustasta. Savotassa on viisi vuokrattavaa mökkiä, sekä tilauksesta avoinna oleva ravintola.

Kotisivut // Facebook // Instagram

Kuvan lähde: Savotta, Kemi

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Kieringin Lomakylä, Sodankylä

Kierinki on idyllinen lapinkylä. Se sijaitsee erämaassa, Sodankylän kunnan alueella, noin 70 kilometriä kuntakeskuksesta lounaaseen. Kieringin Lomakylässä on tarjolla modernia ja viihtyisää majoitusta: hotellihuoneita, lomahuoneistoja, mummonmökkejä, telttamajoja ja karavaanari paikkoja. Majoituksen vastaanottona ja infopisteenä toimii Kieringin Kauppa & Kahvila sen aukioloaikoina.

Kotisivut // Facebook

Kuvan lähde: Kierinki Village

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Lomamaja Pekonen, Muonio

Lomamaja Pekonen on lämminhenkinen perheyritys Muonion keskustassa avaralla rinnepaikalla Jerisjoen ja Muonionjoen vesistöjen äärellä. Majoituskohde tarjoaa monentasoista majoitusta viihtyisissä ja siisteissä mökeissä, huoneissa tai paritalohuoneistoissa pihapiirissä. Talvella pääset hiihtoladulle ja kelkkareitille suoraan pihasta. Hoidettua latuverkostoa on Muoniossa 250 km. Lähituntureiden, Olos ja Pallas laskettelurinteille matkaa on 6-30 km, Leville ja Ylläkselle n.60 km. Kesällä voit nauttia omasta uimarannastamme, josta on helppo lähteä melontaretkille tai kalastamaan Muonionjoelle.

Kotisivut // Facebook

Kuvan lähde: Lomamaja Pekonen, Muonio

PutiikkiHotelli Kemi
”PutiikkiHotelli Kemi 1932 vanhassa asema miljöössä. PutiikkiHotelli Kemi on Kemin historiallinen keskus. Kauttaaltaan historiaa kunnioittaen remontoitu hirsinen päärakennus on valmistunut alunperin 1932 rautatieaseman ravintolarakennukseksi Päärakennuksesta löytyy Cafe Hertta ja 22 majoituspaikkaa; ainutlaatuisista ja korkeatasoisista kahden hengen huoneista aina 8 hengen ryhmämajoitustilaan. Huoneet on remontoitu pieteetillä Lapin henkeen, tikimättä mukavuuksista, aina valokuitunettiliittymään saakka. Päärakennuksen majoitus osiossa kylpyhuoneet ja suihkut löytyvät historiallisen talon hengen mukaisesti. Huoneistojen varustus on täysi keittiövarustus koneista astioihin. PutiikkiHotelli Kemin alue käsittää kokonaisuudessaan 21 historiallista rakennusta valtavalla 3,2 hehtaarin tontilla jossa riittää lapsille tilaa lumileikkeihin tai vaikka jalkapallopeliin kesällä. Sijainti on ideaalinen Kemin ydinkeskustassa, suoraan rautatieasemalla.”

Taivaanvalkeat, Kittilä
”Taivaanvalkeat, Levin Könkään kylässä on vanhoista tukkikämpistä tehty elämyskeskus, joka tarjoaa pienille ryhmille keitaan juhliin tai vaikka viikonlopun retriittiin. Pihapiirissä on rantasauna, oma temppeli, Tonttula ja elämysmetsä jouluisine seikkailuineen. Taivaanvalkeat kuuluu HulluPoron hotelli-, ja ravintola -konseptiin. Tarjolla on HulluPoron tarjoamist erilaisia vaihtoehtoja moneen makuun. Taivaanvalkeat yksi niistä. Suosittelen.”

**

KAINUU

Oivangin Lomakartano, Kuusamo
”Oivangin lomakartano. Mahtavat puitteet, Uskomattoman hyvä ruoka ja asiakaspalvelu. Vesi vieressä ja hienot kangasmaisemat.”

**

KANTA-HÄME

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Evon Luonto , Hämeenlinna ja Lammi

Kaipaatko rauhallista lomaa ilman melua ja ruuhkaa? Vietä leppoisa loma erämaisessa ympäristössä, rennoissa tiloissa, omassa rauhassa ilman muiden asiakkaiden läsnäoloa. Kaikki Evon Luonnon majoituskohteet Hämeenlinnassa ja Lammilla tarjoavat oivalliset puitteet perhelomailuun vaikkapa useamman perheen porukalle. Pihalla ja ympäröivässä luonnossa saa retkeillä, kalastaa, samoilla ja ulkoilla.

Kotisivut // Facebook // Instagram

Kuvan lähde: Evon Luonto

Nahkurinverstas, Tammela
”Nahkurinverstas. Kaunis historiallinen ympäristö museoineen Portaan kylässä Tammelassa. Majoituksen kruunaa mhdollisuus uida purossa, tunnelmallinen aamiainen nahkatehtaan vintillä ym. Yövyimme pyöräretkellä ja tämä jäi tosi kivana paikkana mieleen.”

**

KESKI-SUOMI

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi

Revontuli on aktiivisten ihmisten ympärivuotinen mukavuusalue Keski-Suomessa. Täällä on lupa rauhoittua, rentoutua tai villiintyä. Revontuli on kauniissa järvimaisemissa sijaitseva Suomen ykkösketjun viihdekeskus, jossa eturivin artistit tanssittavat, luonnonmaisemat rentouttavat, tunnelmalliset juhlatilat kokoavat vieraat iloitsemaan tärkeistä hetkistä, kokoukset ovat inspiroivia, mökkikyläelämä maistuu saunoen ja golf sujuu 18-reikäisellä kentällä.

Kotisivut // Facebook // Instagram

Kuvan lähde: Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi

Varjolan Tila, Laukaa
”Varjolan tila, Laukaa kuusa. Ihanan persoonallisia huoneita, kosken vierellä ja huippu henkilökunta.”

**

PÄIJÄT-HÄME

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Villa Hulda, Heinola

Vuonna 2017 avattu majoituskohde Heinolassa perheille, pariskunnille ja kaveriporukoille!
Villa Hulda on viihtyisä 1-14 hengelle soveltuva tasokas majoituskohde Heinolan keskustassa. Neljän makuuhuoneen hirsitalo soveltuu myös perheen pienimmille leikkimökin ja aidatun pihan myötä. Täysvarusteltu keittiö omatoimiseen ruuanlaittoon. Liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivous sisältyvät hintaan.

Kotisivut // Facebook // Instagram

Kuvan lähde: Villa Hulda, Heinola

”Villa Hulda, Heinolassa. Ihana hirsitalo ja pihapiiri. Pihassa puumaja, johon aikuisetkin pääsee 😊. Rauhallinen sijainti, mutta silti lähellä. Vahva suositus!”

Hotelli Teltta, Orimattila
”Hotelli Teltta Orimattilassa ehdottomasti! Ei ole toista samanlaista! ❤”

**

SATAKUNTA

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Soukaisten Rustholli, Rauma

Soukaisten Rustholli on kulttuurihistoriallisesti arvokas entinen ratsutila Soukaisten kylässä Raumalla. Tämä hurmaava majoituskohde sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Rauman keskustasta. Vanhassa päärakennuksessa sijaitsevat huoneet ovat samassa pihanpiirissä maitotilan isäntäperheen kanssa. Tunnelmalliset ja ihanasti sisustetut huoneet nykyaikaisine kylpytiloineen, keittiöineen ja saunoineen houkuttelevat viihtymään pidempäänkin.

Kotisivut // Facebook

Kuva: Soukaisten Rustholli, Rauma

Ali-Ketolan tila, Kokemäki
”Ali-Ketolan tila Kokemäellä. Savusaunoineen Kokemäen joen rannassa sijaitseva tila on aivan ihastuttava paikka juhlia tai vain piipahtaa virkistymässä työmatkalla.”
”Ali-Ketolan tila Kokemäellä Kokemäenjoen rannalla. Upea miljöö ja taidokkaasti rakennetut majoitus- ja ravintolatilat. Savusaunakin rannassa. Täällä sielu lepää ja mieli ja keho virkistyy! :)”

Rauhanlaakso, Merikarvia
”Tosi mukava henkilökunta, siistit ja viihtyisät majoitustilat ja sijainti joen rannalla on upea!”

**

POHJOIS-KARJALA

Puukarin Pysäkki, Valtimo
”Puukarin pysäkki Valtimolla kätevästi 6 tien varrella! Palkittu viimevuosina useasti! Kauniit maisemat ja mahtava ruoka sekä viihtyisät majoitustilat!”

**

AHVENANMAA

*** KIVAA TEKEMISTÄ -TÄHTIKOHDE ***
Anderssonin Vieraskoti ja Kotileipomo, Eckerö

Anderssons Gästhem & Gårdsbageri on kodikas ja rauhallinen majatalo kauniissa Eckerössä Ahvenanmaalla. Anderssonien aamiainen kotileipomossa leivottuine leipineen ja sämpylöineen sekä ystävällinen isäntäpariskunta tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Anderssonin Vieraskoti on ihanteellinen majapaikka myös lapsiperheille, sillä se sijaitsee kesällä 2015 avatun Smart Park -teemapuiston vieressä.

Kotisivut // Facebook

Anderssons Gästhem & Gårdsbageri, Eckerö. Kuva: KivaaTekemistä.fi

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.