Rauni perusti ihanan Pellavaenkelin Somerolle – tutustuimme!

Julkaistu:

11.06.2022
| Kirjoittanut:

Sisustus- ja lahjapuoti Pellavaenkeli on avoinna ympäri vuoden. Liike palvelee Someron Joensuuntiellä, kauppiaana Rauni Nousiainen. Kuva: KivaaTekemista.fi

Kaunis ja valloittava Sisustus- ja lahjapuoti Pellavaenkeli on huolitellun valikoiman viihtyisä putiikki Somerolla. Puodista löydät kotimaista käsityötä ja designia, koruja, tekstiilejä, mekkoja, herkkuja ja saunatuotteita – taidenäyttelyä unohtamatta.

Ihmiset uskaltavat ja se on niin ihailtavaa. Rauni Nousiainen oli tehnyt pitkän 30-vuotisen uran palvelualalla Helsingissä, Forssassa ja Salossa.

Viitisen vuotta sitten hän muutti nykyisen puolisonsa kanssa Rajamäestä Somerolle, jossa on asunut ennenkin. Rauni joutui luopumaan palkkatyöstä samoihin aikoihin sairauden vuoksi. Toipumisen aikana hän kuitenkin tuumi, ettei toimettomuus ole häntä varten.

Hulluks mää tuun. Jotain täytyy tehdä. – Rauni Nousiainen

Kaunis, avara myymälä tarjoaa monenlaista kotimaista niin itselle kuin lahjaksi. 💟 Kuva: KivaaTekemista.fi

Hätäiseksi luonteeksi itseään kutsuva Rauni päätti osallistua kotinsa lähistöllä Someron Oinasjärvellä keramiikkakurssille. Mutta se ei käynytkään käväisymeiningillä!

Keramiikkastudion vetäjä Pille Hallika opasti Raunia.

Et sää sitä nyt saa valmiiksi, sitä täytyy muokata. Savi muistaa, jos sitä on käsitelty väärin. – lainaus Raunin sanoin

Niinpä vain Rauni sai keramiikkatöitä aikaiseksi ja kurssilla eräs rouva vinkkasi vapautuvasta Pellavakeskuksen liiketilasta… 🤔

Kynttilöitä, pikku tekstiileitä, Kamomilla Designin suunnittelemia Somero-tarjottimia kuin käsityöläisten enkeleitä. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Elämme kesän 2022 ensi metrejä Somerolla. Pellavaenkeli on perustettu perinteisen Pellavakeskuksen tiloihin, joka lopetti toimintansa korona-aikana. Rauni puolestaan perusti liikkeensä marraskuussa 2020.

Mutta korona ei ollut vielä ohi! Se iski uudestaan rajoituksiineen keväällä 2021. Kauppias kiittää paikallisia asiakkaita sekä mökkiläisiä, jotka kävivät liikkeessä, kun viettivät aikaa maaseudulla koronan vuoksi. Toki aluksi ihmisiä kävi uteliaisuuttaankin vilkkaasti katsomassa.

Tämä kevät on ollut hiljaisempi, kuten varmasti nousseen inflaation vuoksi niin monessa muussakin paikassa. Onneksi ovi käy silloin tällöin jutellessani Raunin kanssa. Hän palvelee ystävällisesti ihmisiä.

Pellavaenkeli on ollut auki ti-pe 10-17 ja la 10-13, mutta meidän on tarkoitus olla kesällä avoinna myös maanantaisin. Tykkään kun saan olla asiakkaiden kanssa tekemisissä.

Helvien mekot – niin trikoota kuin pellavaa – ovat kauniita ja tyylikkäitä. Kuva: KivaaTekemista.fi

Pellavaenkelissä on kolme ”osastoa”

Rauni on melko tarkka valikoimastaan ja hänellä on tietty silmä myymälän kehittämiseen. Kirppistyyliä hän ei halua. Puoti valikoimineen kehittyy ajassa.

Ovesta sisään astuttaessa oikealla on sisustus- ja lahjapuoli sisältäen sekä paikallisten käsityöläisten tuotteita välitysmyyntinä että niin sanottuja omia tuotteita, joita Pellavaenkeli on hankkinut kotimaisilta pienyrityksiltä.

Vasemmalla edessä on puolestaan herkkunurkka ja vasemmalla perempänä saunatuoteosasto kylpytekstiileineen ja saippuoineen, tuoksuineen.

Saunominen ja kylpeminen on osa suomalaista kesää. Pellavaenkeli on kuin Suomi pienoiskoossa! 🌊 Kuva: KivaaTekemista.fi

Esimerkkejä Pellavaenkelin valikoimista ovat Lapuan Kankureiden saunatuotteet ja huivit, Helvien eli jyväskyläläisen Heli Turusen pellava-asusteet kuten ihanat mekot ja ponchot, Karkelon Sukan hyvinvointisukat, Puttipajan ja Riihikorven kynttilät, Malanka – käsin tehty kosmetiikka ja Sola -luonnonsaippua sekä Kamomilla Designin ja Pauliina Rundgrenin korut. Somerolainen Kamomilla tekee korujen lisäksi sisustusnukkeja, kortteja ja vauvakirjoja.

Pellavaenkelissä on todella hyvää se, että hinnat ovat järkeviä ja suosit joka tapauksessa suomalaista pientuottajaa! Ulkomaista massatuotantoa Rauni ei ota valikoimiinsa, koska sitä myydään niin paljon muualla.

Herkuista Pellavaenkeli myy esimerkiksi Elixin pellavansiemeniä, hampunsiemeniä ja pellavaöljyä, Suklaatilan suklaita, Poikain Parhaiden maustekahveja, teetä ja limuja sekä Luonnonoikun eli salolaisen Katja Jokelan metsäsienikeittoaineksia ja yrttejä.

Koruja ja herkkuja. Mistään et jää paitsi! Oikean yläkuvan metallikorut on tehty vanhoista lusikoista. 🪄📿 Kuvat: KivaaTekemista.fi

Taide kaunistaa kahvilatilaa

Koko Pellavaenkelin sisustus vanhoine lautoineen on Raunin suunnittelemaa. Miehet ihmettelivät aluksi, ”mihin sää meinaat 600 metriä lautaa saada”.

Niinpä vain vanhan makasiinin krouvit, ajan patinomat laudat löysivät uuden käyttötarkoituksen puodista. Ne tuovat juuri sopivaa tunnelmaa liikkeeseen.

Rauni haluaa kaunistaa seiniä taiteella. Kahvilatilassa, jota voi käyttää tilavana kokoushuoneena, on kesäkuun ajan esillä arvostetun Lasse Marttisen (1926-2007) taidetta. Pellavaenkeli järjestää kahvituksia tilauksesta sekä pitää teemapäivinä vohvelikahvilaa.

Kahvilatila soveltuu vaikkapa ryhmien kahvituksiin. Pellavaenkeli on oiva ryhmämatkakohde. 🚌 Kuva: KivaaTekemista.fi

Marttinen oli suomalainen Brondan vintin taiteilijaryhmään 1950-luvulla kuulunut taidemaalari. Hän maalasi maisemia, abstraktia taidetta sekä virallisia muotokuvia. Tunnusmerkkejään ovat iloiset ja puhtaat värit. – kooste esitteestä

Heinäkuussa Pellavaenkeliin on tulossa Nadia Fawfikin taidetta. Fawfik on Egyptissa tunnettu taiteilija, joka asuu Somerolla.

Osmian löylytuoksuja, Sola Saippuan käsintehtyjä palasaippuoita, Suklaatilan eri makuisia suklaalohkoja, Elixin pellavalakritsia, Tarja Lahti Art:in enkelikuvia ja Lasse Marttisen teoksia. 🧴🎨 Kuvat: KIvaaTekemista.fi

Kesä-Somero on paljon. Rauni kertoo muutama vuosi sitten ajaneensa autolla Someron keskustaan ja käyneensä kaikki liikkeet läpi. Hän hoksasi, kuinka paljon ja monipuolisesti Somerolla on kauppoja ja että ”Somerolta saa kaiken”.

Pellavaenkelissä vieraillut Sinikka Vartiainen vinkkasi Kotiseutulainen -lehdestä, joka ilmestyy kahdesti kuussa ja jossa on vinkkejä yhdeksän kunnan alueelta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Karkkila, Loimaa, Somero, Tammela, Urjala, Ypäjä) niin paikallisille, matkailijoille kuin mökkiläisille. Sitä jaetaan 60 jakelupisteessä, joista yksi on Pellavaenkeli.

Tämä on kertakaikkisen ihana kaupunki. Saa palvelua ja jokainen on oma yksilönsä. – Sinikka Vartiainen, Somero

Sinikka Vartiainen esitteli vajaan kahden vuoden ikäistä Kotiseutulainen-ilmaisjakelulehteä ja kertoi seuraavansa KivaaTekemista.fi -mediaa. 😊 Vas. alh. paikallisten käsitöitä, kesk. edessä onnittelukortteja, oikealla uuden polun kauppiaana löytänyt Rauni Nousiainen. Kuvat: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Sisustus- ja lahjapuoti Pellavaenkeli (FB-sivutwww-sivut)
Joensuuntie 49
31400 Somero

Pellavaenkelin aukiolo kesällä 2022: Ma-pe 10-17, la 10-13. Ks. tarkemmin FB

🔸 Pellavaenkeli p. 050 475 3028
🔸 asiakaspalvelu(a)pellavaenkeli.fi

Somero on peltoja, metsää ja kumpereita. Someronjoki halkoo keskustaa. Tanssilavat, kartanot ja Baddingin kioski ovat osa Someroa. Kuvat: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

Sisustus- ja lahjapuoti Pellevaenkeli on KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.