Mistä löytyy Suomen romanttisimmat paikat?

Julkaistu:

23.05.2013
| Kirjoittanut:

Romanttinen ilmapiiri syntyy sen oikean ihmisen kanssa missä tahansa. Välttämättä siihen ei tarvita toista ihmistä, se voi syntyä myös muistoista.

Kun kysyin ystäviltäni, mistä heidän mielestään löytyvät ne romanttisimmat paikat, sain vastaukseksi mm. Kalajoen hiekkasärkät, Särkitunturi, Pallas, Helsingin saaristo..

Tässä oma top 5 -listaukseni Suomen romanttisimmista paikoista satunnaisessa järjestyksessä:

1. Helsinki: Helsingistä löytyy paljon kauniita saaria romanttisine piilopaikkoineen. Suomenlinnasta löytyy paikka, jossa voi ihailla kaunista merimaisemaa ja odotella kalliolla laivojen aiheuttamien aaltojen iskeytymistä varpaisiin.

2. Tammisaari: Vesihyppytorni kauniina kesäiltana tai vanha vesitorni, jonne avaimet voi saada lainaksi Raaseporin matkailuneuvonnasta.

3. Porvoo: Vanha kaupunki on kokonaisuudessaan romanttinen. Kävelykierros vanhassa kaupungissa, piipahdus Pienen Suklaatehtaan myymälässä ja piknik joen rannassa.

4. Kuusamo: Karhunkierros-retkeilyreitin varrelle osuu lukuisia romanttisia paikkoja. Jos muutampi sääsken pisto ei häiritse, kokeile naku-uintia Oulankajoessa keskiyön auringon loisteessa.

5. Muonio: Tuntureiden huipulta löytyvät ne omat suosikkipaikkani vuodenajasta riippumatta. Silloin tuntee parhaiten olevan turvassa muiden ihmisten katseilta. Onko mitään sen romanttisempaa kuin revontulten maagisten liikkeiden seuraaminen Pallaksen maisemissa? Ja tietysti yöpyminen yhdessä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston lukuisista autiotuvista.

Kuva: Jani Särkijärvi

Kuva: Jani Särkijärvi

Hyppysellinen kauneutta ja sopiva mix luonnon rauhaa ja hiljaisuutta rakkauden strösselillä päällystettynä, niistä on romanttiset paikat tehty.