Lomamäen Lemmikkipuisto yllätti Inkoossa!

Julkaistu:

16.06.2021
| Kirjoittanut:

Lomamäen Lemmikkipuisto sijaitsee kantatie 51:n tuntumassa Inkoossa. Lähistöllä on myös harrastelentotoimintaa. Kuva: KivaaTekemista.fi

Lapset vinkkasivat jo viime kesänä tästä mielenkiintoisesta kotieläintilasta Inkoossa, Helsingistä noin 50 km tietä nro 51 Kirkkonummen suuntaan.

Vierailimme Lomamäellä nyt kesäkuussa. Laajat peltoaukeat ja maalaismaisemat Inkoon Degerbyssä tekivät lomafiiliksen jo ennen puistoon saapumista.

Parkkialue sijaitsee Torbackantiellä erillään puistosta.

Tämä konna oli ensimmäisiä vastaantulijoitamme Lomamäellä. Terve kaveri! 🐢 Kuva: KivaaTekemista.fi

Pieni kävely johti lemmikkipuistoon tai oikeastaan elämysten mäelle. Minua hätkähdytti edessä aukeava hirsitalojen näkymä – kuin olisimme olleet Keski-Euroopassa tai kauempana.

Rakennusten takana kohoava kallioinen männikkö luo puistolle jyhkeät puitteet. Reitit alueella ovat silti helppokulkuisia.

Olin liikkeellä 10- ja 14-vuotiaiden lasten kanssa. Tapasimme henkilökuntaa ja puiston vetäjän Mikko Aurin. Mikko kertoi kalkkunan olevan pohjimmiltaan kiltti, vaikka se saattaa vähän pelottaa ihmisiä.

Kiltti se olikin. 😊 Saimme lyhyen opastuksen omatoimiselle puistokierrokselle ja siemeniä kuppiin. Niillä vierailijat voivat ruokkia eläimiä.

Kierroksemme puistossa oli alkanut. Kalkkuna tepasteli vasemmalla omia polkujaan. 🦃 Kuva: KivaaTekemista.fi

Perältä löytyvät ketut, poro ja alpakat. Piikkisika on puolestaan ruskean rakennuksen päädyssä. Siemenillä eläimiä voi houkutella lähemmäksi.

Isoja papukaijoja ja frettejä kannattaa vähän varoa. Kanoille, kalkkunoille, vuohille ja possuille voi antaa huoletta. – Mikko

Kanaperheen kokoontumisajot Lomamäen Lemmikkipuistossa, paikalla myös kukko. 🐓 Kuva: KivaaTekemista.fi
Me ollaan sankareita kaikki… Vasemmalla ”Kalle Kalkkuna” ja oikealla ”Ville Villisika.” (nimet keksittyjä) 😉 Kuvat: KivaaTekemista.fi

Henkilökuntaa on kierroksella opastamassa ja valvomassa. Jenni kertoi meille hyasinttiara-papukajoista.

Ne eivät liho ja ovat hyvin reviiritietoisia. Tuttujen ihmisten kanssa ne saattavat alkaa juttusille ja siksi jututamme niitä silloin tällöin ihmisten iloksi. Papukaijojen hyvinvoinnin näkee sulkapeitteestä ja nokasta.

Meillä on myös harmaapapukaijoja. Ne voivat päästä tutkimusten mukaan älykkyydessä jopa 3,5-vuotiaan lapsen tasolle.

Jenni puhutteleee hyasinttiaroja ja saa vastakaikua. 🦜 Kuva: KivaaTekemista.fi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

HOKSAA JUTTUMME, TÄHTIKOHTEET JA KESÄKOHTEET 2023! 😎✨

Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälä sijaitsee Kurikan Jalasjärvellä 3-tien lähettyvillä. Uudenkaupungin vetonaula on Kaupunginlahti ravintoloineen, tapahtumineen ja vierassatamineen. Kuvat: Jokipiin Pellava ja Visit uusikaupunki

🔸🔸

Eläinten hyvinvointi keskiössä

Lomamäen Lemmikkipuisto kiinnittää huomiota eläinten hyvinvointiin. Eläimiä ei pakoteta mihinkään.

Toiminta tapahtuu eläinten ehdoilla, heidän hyvinvoinnistaan tinkimättä. – Mikko Auri

Myös lapset on huomioitu. Puistossa on leikkipaikkoja sekä erillinen alue, jossa on mm. trampoliini, pomppulinna ja leikkimökki. 🙆‍♀️

Puuhaparkki perheen pienimmille ja saniteettitilat sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Meillä erilaiset eläimet asuvat yhdessä. Useimmat eläimet ovat vankaudessa syntyneet, joten niitä on silloin helpompi hoitaa kuin jos ne olisivat täysin villejä.

Eläinten hyvinvoinnin huomaa siitä, kun lammas tulee jalkoihin nukkumaan ja kilpikonna ei arastele.

Eetu pääsi ruokkimaan pesukarhua. 🦝 Kuva. KivaaTekemista.fi

Aikamme kierreltyämme oli aika haukata palan painiketta. Siinä auttoi Kirnukahvila, joka on saanut nimensä Mikon muutamia vuosia sitten bongaamasta kahvila-alueella sijaitsevasta hiidenkirnusta. Sen ympärille on muurattu kiviaita.

Köynnöskasvit kahvilan yläpuolella ja sivuilla lisäsivät keidasmaisuutta. 🎋Lomamäen Lemmikkipuistossa on panostettu viihtyisyyteen rakennusten ja tilojen osalta.

Maukas hampurilainen, ranskalaiset ja hot dog olivat meidän tilauksemme. Kuva: KivaaTekemista.fi

Tähän on selvä syy. Mikko tykkää talvisaikaan nikkaroida. Parhaillaan on valmistumassa pihatto, josta papukaijat ja ponit saavat talvisuojan.

Laulava puutarhuri

Lemmikkipuiston vetäjä Mikko Auri boansa kanssa sai vierailulle paikallisen Mikko Lagerströmin, jonka erityistuntemusta ovat kukat ja perhoset. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Tapasimme vierailupäivänä yhden sijasta kaksi Mikkoa, kun puiston Mikon lisäksi paikalle saapui ”laulava puutarhuri” Mikko Lagerström. Hän on kukka- ja hyönteistuntija, eläintarhakonsultti ja luontoihminen samalta kylältä Degerbystä.

Alkujaan Lagerström on ”stadin kundi” kun taas Auri on kotoisin Tampereelta. Radiosta tuttu Lagerström kehaisi, että Lomamäen Lemmikkipuisto on Suomen ensimmäisenä eläintarhana liittynyt World Parrot Trust -säätiöön. 🦜🦜

Mikot suunnittelivat yhdessä perhospuistoa Lemmikkipuiston yhteyteen. Kehitys kehittyy! 🐛🦋

Kaunis viljakäärme Lumi Kaisan esittelemänä. Alhaalla lasten suosikit Coco-koira ja valkoinen kettu, jonka aitauksessa saimme vierailla. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Puiston matelijoilla on terraariot sisätiloissa, mutta eläintenhoitajat tuovat niitä näytille aika ajoin. Sisätilat eivät ole olleet yleisölle avoimia viime ja tänä kesänä koronan vuoksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

Kivaa Tekemistä -verkkokaupassa kotimaista sijoituskirjallisuutta. Alennuskoodi ”ALE2023”

▶▶ Katso lisää

🔸🔸

Mistä kaikki sai alkunsa?

Kun vierailet vaikuttavassa kohteessa, tulee totta kai mieleen, mistä, miten ja miksi.

Kaikki lähti siitä, kun vaimoni Sharon työskenteli 20 vuotta sitten päiväkodeissa ja päiväkodin eläimille piti löytää kesäpaikka. Työskentelin aiemmin tekstiiliteollisuudessa ja päiväkotien hallinnossa, mutta niinpä vain tämä paikka on vienyt menneessään. – Mikko

Eläintenhoitaja työssään vuohiaitauksessa. Kuva: KivaaTekemista.fi

Haluaisin, että lähimatkailijoille on erilaisia kohteita kuten luontoa, saaristoa, ravintoloita ja vaikka tällainenkin.

Parasta on se, kun ihmiset lähtevät puistosta hymyssä suin – ovat ehkä saaneet pitää lintua sormella ja rapsuttaa kettua tai pesukarhua.

Kesätyöntekijä Kaisa kertoi, että lemmikeille puhutaan siksi englantia, koska niiden äitihahmon Sharonin äidinkieli on englanti.

Lomamäen Lemmikkipuisto on avoinna kesäkaudella ke-su klo 11-18. Puisto työllistää perheen lisäksi 1-3 eläintenhoitajaa ja 3-4 kesätyöntekijää.

Tässä on Kivaa Tekemistä -kesätyöntekijä Aadan Instagram-päivitys vierailultamme. 📸 (www)

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Lomamäen Lemmikkipuisto

Torbackantie 213 – 10160 Degerby, Inkoo

🔸 p. 040 900 9181
🔸 sähköposti: info(a)lemmikkipuisto.fi

Aukiolo

🔸 Kesä-, heinä- ja elokuussa keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-18, syyskuussa 2021 viikonloppuisin klo 11-16. (ryhmille myös toukokuussa ja sopimuksen mukaan)

Keidas Länsi-Uudellamaalla – Lomamäen Lemmikkipuisto. 🐰🐔 Kuva: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

Lomamäen Lemmikkipuisto on KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.