Orimattilan kotieläinpuisto on viihtyisä kesäretkikohde

Julkaistu:

21.06.2021
| Kirjoittanut:

Orimattilan kotieläinpuisto. Edustalla on isot parkkialueet ja päärakennuksessa tilava kahvila-ravintola Riikinkukko sekä eläinaiheinen lelu- ja matkamuistomyymälä. Kuva: KivaaTekemista.fi

Orimattilan kotieläinpuistossa on viihtyisää ja edullista viettää kesäpäivä maalaismiljöössä. Puistossa käy lapsiperheiden lisäksi nuoria pareja ja ikäihmisiä. 🌳

Vierailimme Orimattilan kotieläinpuistossa ensi kerran jo ennen kuin KivaaTekemista.fi -sivustoa oli olemassa. 😊

Sivustomme avattiin kahdeksan vuotta sitten ja kirjoitimme viimeksi Orimattilan puistosta kesällä 2017. Aikaa on vierähtänyt siitäkin 4 vuotta, mutta itse kotieläinpuisto on perustettu jo 1990.

Uudistettu liikennepuisto on suosittu aktiviteetti kotieläinpuistossa. Kuva: KivaaTekemista.fi

Uutta

Puistovastaava Anja Räisänen kertoi meille nyt useista uutisista ja uudistuksista.

Vossikka-ajelu on palannut usean vuoden tauon jälkeen. Alpakat ovat meillä toista vuotta, samoin kalkkunoita on toista kesää.

Viime vuonna eläimille rakennettiin uusia katoksia ja täksi kesäksi liikennepuiston talot on uusittu, kiitos kunnan, seurakunnan ja yritysten.

Rauhallinen ori Firello vetää vossikkavaunua omistajansa Markku Heinosen ohjastamana, vasemmalla alhaalla jutun tekijät ja oikealla puiston asiakaspalvelun Tarja, oikealla puistovastaava Anja. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Vossikan eli hevosvaunun kyydissä pääsee puistokierrokselle 2 euron/hlö käteismaksua vastaan maanantaisin ja torstaisin, säävaraus. Vossikka-ajelulla oli mukavaa, kun ohjastaja Markku Heinonen kertoi tarinoita hevosista.

Leppävirralta kotoisin olevan Markun perheessä oli jo lapsena hevosia. Sittemmin ”orimattilalaistunut” isäntä kertoo, että olemme Firello-nimisen suomenhevos-orin kyydissä. Hevosen isä on kuuluisa ravuri Vieskerin Vire.

Markku oli mukana hakemassa Firellon emätammaa Muistia Ylihärmästä vuonna 1967. Firello on neljättä polvea.

Lyydia (kuvassa) ja Inka hoitavat ponitalutusta shetlanninponi Karkin kanssa. Ponikyyti on avoinna päivittäin klo 11-17.30, säävaraus. Oikealla suomenhevos-tamma ja varsa. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Poni on monille pikkulapsille tosi tärkeä juttu. Tarkkaa ikärajaa talutusratsastukseen ei ole, mutta Lyydia kertoi nuorimman olleen ehkä puolivuotias ja vanhimman 11-vuotias.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

HOKSAA JUTTUMME, TÄHTIKOHTEET JA KESÄKOHTEET 2023! 😎✨

Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälä sijaitsee Kurikan Jalasjärvellä 3-tien lähettyvillä. Uudenkaupungin vetonaula on Kaupunginlahti ravintoloineen, tapahtumineen ja vierassatamineen. Kuvat: Jokipiin Pellava ja Visit uusikaupunki

🔸🔸

Monenmoisia eläimiä

Eläinpuistossa sattuu aika ajoin iloisia tapahtumia. Monilla eläimillä oli poikasia aitauksessaan, 6-vuotiaalla Lakeuden Taikakide -tammalla varsa (kuvassa edellä), lehmällä vasikka ja kanoilla tipuja.

Anja kertoi, että eläintenhoidosta vastaa erillinen perheyritys, koska se vaatii erikoisosaamista ja erikoislaitteita. Tämän lisäksi eläinlääkäri tarkastaa puistoon tulevat eläimet.

Mitä lintarhasta paljastuu? Kyllä, siellä on upea riikunkukkouros Jope – liehittelemässä sulkiaan – ja kauniita valkeita riikinkukkokyyhkyjä. 🦚 Kuvat: KivaaTekemista.fi

Edellä kuvatut riikunkukko ja riikinkukkokyyhkyt tulevat vastaan aitauksessa, joka sijaitsee raviradan lähellä – eli kun matkaa jatketaan ponitalutuksesta suoraan eteenpäin.

Raviradan vastaisella sivustalla sijaitsee myös persoonallinen, lännen tyylin Saluuna-kahvio ja leikkipaikkoja, kuten suosittu pomppulinna.

On tosi hyvä, että perhekohteet satsaavat lasten viihtyvyyteen monin tavoin, esimerkkeinä Orimattilan kotiläinpuistossa ponitalutus, liikennepuisto ja pomppulinna. 👧👶

Raviradan läheisyydessä on paljon tilaa vaikka omien eväiden nauttimiseen, lähistöllä myös Saluuna-kahvio pikkusuolaisineen, jätskeineen ja vessoineen. Kuva: KivaaTekemista.fi

Yllä oleva kuva on puiston perukoilta raviradan sivustalta. Reittiä voi jatkaa Saluunan vasemmalta puolelta vuohiaitaukseen ja edelleen oikealle rinteeseen kohti lehmiä, possuja ja poroja.

Kannattaa hoksata myös kuvan taustalle (taakse päin) jäävä suunta, josta löytyy mm. pieneläintarha.

Kesy vuohi tuli lähelle, oikealla myskiankka ja vasemmalla alhaalla kaksi possua. 🐷 Kuvat: KivaaTekemista.fi

Minusta oli mielenkiintoista myös kyltit eläimistä ja niiden historiasta.

Tiesitkö, että vuohia alettiin paimentaa jo n. 9 000 vuotta sitten ja että nykyiset kesyvuohet periytynevät besoaarivuohesta, jota on yhä mm. Kreikan saaristossa ja Turkissa? 🐐🌍

Vasemmalla ylhäällä Touhutorpan leikkihuone, muissa kuvissa Saluunan tunnelmaa ja pomppulinnan riemua. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

Kivaa Tekemistä -verkkokaupassa kotimaista sijoituskirjallisuutta. Alennuskoodi ”ALE2023”

▶▶ Katso lisää

🔸🔸

Lopuksi

Orimattilan kotieläinpuisto on laaja, vaikuttava ja ennen kaikkea rentouttava kokonaisuus, koska mihinkään ei ole kiire. Tässä jutussa eläimistä on esitelty vain pieni osa.

Anja kertoi meille, että puisto ylläpitävä Orimattilan Hevosystäväinseura toivookin alueen säilyvän puistomaisena. 🌸

Puisto on avoinna päivittäin klo 11-19 ja kotiruokalounas on tarjolla 11-14.

Tämä on muidenkin kuin lapsiperheiden kohde. Tänä kesänä on käynyt nuoria pariskuntia 💘 ja meillä käy ikäihmisten ryhmiä myös palvelukodeista ja tietenkin lapsiryhmiä. – Anja Räisänen

Hintataso on edullinen, sillä sisäänpääsy lapselta (2-15v) ottaa 6 euroa ja aikuiselta 10 euroa. Lounas tekee 8 euroa ja keittolounas salaattipöytineen 6 euroa.

Tarja ja Anja vinkaavat myös burgerannoksista, jota tulivat saataville viime kesästä ja ovat olleet suosittuja. 🍔

Tässä on Kivaa Tekemistä -kesätyöntekijä Aadan Instagram-päivitys vierailultamme. Hänen suosikkejaan olivat vuohet, porot ja vossikka-ajelu. (www)

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Orimattilan kotieläinpuisto

Ravitie 6
16300 Orimattila

🔸 p. 044 777 1234
🔸 sähköposti: kotielainpuisto(a)phnet.fi

Aukiolo ja hinnat

🔸 Avoinna 23.5.-15.8.2021 joka päivä klo 11-19. Juhannusaattona klo 16 saakka. Lounas tarjolla joka päivä klo 11-14, lisäksi burger-annokset listalta.

🔸 Sisäänpääsy lapset (2-15v) 6 euroa, aikuiset 10 euroa, alle 2-vuotiaat maksutta. Poniratsastus 2 e, vossikka-ajelu 2 e/hlö.

🔸🔸

🎨 Tiesitkö, että Orimattilasta löytyy myös kaupungin taidemuseo (Lahdentie 65) ja Soile Yli-Mäyryn Taidelinna (Erkontie 8).

🔸🔸

Orimattilan kotieläinpuisto on KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.