Kivaa Tekemistä vieraili Habitaressa: Tamperelainen taide yllätti

Julkaistu:

15.09.2018
| Kirjoittanut:

Habitare on yli 450 näytteilleasettajan suurtapahtuma, jossa voit kohdata taitelijoita, muotoilijoita ja käsityöläisiä kasvotusten. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Nostimme mediassamme tänäkin vuonna esiin suositun Habitaren jo syyskuun Tapahtumatärpeissä ja edelleen viime torstaina sosiaalisen median kanavissamme. (www)

Habitare on Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä vuotuinen huonekalujen, designin ja sisustuksen suurtapahtuma.

Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna toteaa messuesitteessä:

”Kun maailmassa tapahtuu paljon ja vauhdilla, tarpeemme tuntea juuret korostuu. Kun tiedämme mistä tulemme ja mikä meitä liikuttaa, tiedämme helpommin myös mitä toivomme konkreettisilta asioilta kuten asuminen ja koti – tai elämäntyyli. Mitä juuret sinulle merkitsevät ja tarkoittavat?”

Habitare on ennen kaikkea vaihtoehto sille, mitä monet meistä kokevat ja näkevät astellessaan Ikean käytäviä. Habitare on suomalaisuuden käsityöläisyyden esiinmarssi, sisustajalle ja sisustuksen katsojalle tapa erottua.

Me keskityimme tänä vuonna pirkanmaalaiseen kuvataiteeseen, joka on Habitaressa todella vahvasti edustettuna sunnuntaihin 16.9. klo 10-18 saakka.

🔸🔸🔸🔸

Nokian Siurossa ja kesäpaikallaan Ikaalisissa töitään loihtiva Pia Feinik on pitkän linjan kuvataitelija, joka tulee Habitaren jälkeen teoksineen Helsinkiin Galleria Saimaan Forte Ensemble -yksityisnäyttelyllään 10.10.-28.10.2018. Neitsytpolku 9, Eira.

Ihana pari, Pia ja Mika Feinik. Vasemmalla Pian paljon messuillakin ihailtu työ Oxygen, monitekniikka, 180 x 180, 2017-18. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Virve Lilja toteuttaa teoksensa grafiikan eri menetelmin ja maalaamalla. Virven teos Kirjeitä rannalla komeilee muun muassa allekirjoittaneen seinällä.

Janne Laine oli Pian Feinikin kanssa kirjoittajana Taidesisustamisen käsikirjassa Koti+Taide, josta Pia kirjoitti meille vieraskynän 2014. (www) Jannen teoksia on ollut esillä yli 40 maassa ja hänellä on ollut yksityisnäyttelyitäkin useissa maissa.

Oikealla Virve Lilja, vierellään kollegansa Janne Laine. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pirtsakan Pälvi Hannin teosten lähtökohtana on luonto ja sen muodot. ”Taidegrafiikan vedosten päärooleissa ovat nuput, lehdet, tuulensuojat sekä yössä kutsuva majakan valo.” Pälvi kertoi olevansa tyytyväinen messujen antiin. Messut ovat taiteilijoille paitsi esittäytymis- myös myyntitapahtuma.

Pälvi Hanni esittelee tuoreinta teostaan, kauempana vasemmalla Hannamari Matikaisen töitä. Myös Pälvi ja Hannamari kuuluvat ”Populeihin”, jotka järjestävät Tampereen keskustassa vuosittain perinteisen Pop Up TaideJouluPuodin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Aviopari Sauli ja Minna Iso-Lähteenmäki ovat molemmat kuvataitelijoita. Minnan pirtsakoista teoksista tulee mieleen Iittalan Naivistit-näyttely, jossa vierailimme 2015. (www) Minna kertoi olevansa nykyään itsekin teoksineen mukana siellä.

Iittalan Naivistit Hämeenlinnan kupeessa täytti kuluneena kesänä 30 vuotta. Kivaa Tekemistä onnittelee!

Sauli Iso-Lähteenmäen näkemys ”emojeista”. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sauli on pitkän linjan ammattitaiteilija, joka yhdistää teoksissaan muun muassa luontoa ja ihmisen rakentamaa, esimerkkinä linnut ja ympyränmuotoiset ratakset.

Lopuksi rupattelimme Pian, Mika Feinikin sekä Jaana Alilan kanssa. Jaana oli järjestämässä vastikään vintagesisustamiseen ja sen trendeihin erikoistunutta Vinstage-tapahtumaa Tampereen Hiedanrannan Kuivaamolla 18.8.2018. (www)

Jaana ihasteli Pian uutta kultakirjaimista PIAF-käyntikorttia. ”Nyt se on niin kuin sen kuuluu.” Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pia kertoi luontoteeman jatkuneen teoksissaan, koska hän vietti kesän luonnon keskellä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lauantai-ilta oli tullut päätökseen ja Tampereen seudun taiteilijat olivat tehneet positiivisen vaikutuksen vielä messupäivän viime metreillä. Habitare on todella monipuolinen tapahtuma, joka ei rajoitu kuvataiteeseen eikä edes Tampereeseen nääs. 😉

🔸🔸🔸🔸

🍁 Pia Feinik on KivaaTekemistä.fi -palvelun pitkäaikainen yhteistyökumppani ja hänen ateljeensa Nokian Siurossa on Tähtikohteemme. 🍁

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.