Kivaa Tekemistä vieraili GoExpo Winter -messuilla

Julkaistu:

03.11.2017
| Kirjoittanut:

GoExpo Winter 2017. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Muistatko entiset Skiexpo-hiihtomessut tai pelkät hiihtomessut? Jo viime vuosina Skiexpon yhteydessä on järjestetty pelimessut.

Tänä vuonna Skiexpo on uudistunut GoExpo Winteriksi (www) ja samassa yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa järjestetään nyt 3.-5.11.2017 myös GameXpo. Messut ovat avoinna la klo 10-19 ja su klo 10-17.

Syötteen osastolla on mahdollista laskea Wuuuf-liukurilla! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Messuilla on tänä vuonna monenlaista tunnelmaa ja tapahtuma on aiempaan Skiexpoon verrattuna yhä monipuolisempi. Hiihtokeskusten ständejä oli yllättävän vähän ja ne olivat hajanaisesti siellä täällä. Esimerkiksi Ruka, Tahko, Himos ja Levi puuttuivat, mutta se ei menoa haitannut.

Tarjolla on myös suositut Kamapörssit erikseen lasketteluun ja lautailuun ja erikseen murtsikkaan. Jälkimmäistä hoitaa Vantaan Hiihtoseura ja laskettelun Kamapörssiä Lasketteluyhdistys Lumiset ry. Haastattelimme Lumisetin perustajiin kuuluvaa Kirsti Ranista, joka kertoi Kamapörssin olevan ”hiihtomessuilla” jo 40. kertaa.

Lumiset ry:n Kirsti Raninen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Raninen perusti yhdistyksen aikanaan Risto Salmian kanssa. Yhdistyksen tavoitteena on saada porukat liikkumaan rinteessä ja muissa ulkoaktiviteeteissa. Iloinen Raninen kertoi, että yhdistys järjestää myös joka viikonloppu lauantaisin päiväretkiä Himokselle hintaan 65 euroa sisältäen matkat ja hissilipun.

Rovaniemen itäpuolella, Kemijärvellä, sijaitsevan Suomutunturin rinnepäällikkö Jari Pyhäjärvi puolestaan kertoi lumetuksen olevan parhaillaan käynnissä. Suomu on rauhallinen ja treeniporukoiden suosima rinnekeskus, koska rinteiden profiili on hyvä ja haastava.

Myös perherinne löytyy ja Jari kehui rinteiden tuulensuojaisuutta. Suomulla pääsee laskemaan silloinkin, kun Pyhällä (Kemijärven ja Pelkosenniemen rajalla) on rinteet tuulen vuoksi kiinni. Suomulla on myös hyväkuntoiset murtsikkaladut ja uudenkarhea hotelli että Chalet-huoneistoja. Lähikauppa sijaitsee Joutsijärven kylässä noin 15 km päässä Suomulta.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Suomulta koilliseen sijaitee puolestaan Salla, joka sekin erottuu monista Lapin menokohteista rauhallisuudellaan. Yllätyin, että Sallassa on rinnekeskuksen ja tyypillisten Lapin talviaktiviteettien (hiihto, kelkkailu, porot jne.) lisäksi myös kylpylä – Holiday Club Salla.

Sallassa on myös vireä, ympärivuotinen Sallatunturin Tuvat -majoituskohde, jossa on nykyään jopa 200 ravintola- ja majoituspaikkaa! Perheyrityksen Tarja Virkkula kertoi, että Sallaan tuli viime kaudella talvikävelyreitit. Tarjan tytär Sara kertoi fatbike-mahdollisuudesta nyt myös talvella. Sallan ja Sallatunturin välille on valmistumassa n. 10 km kevyenliikenteen väylä.

Sallatunturin Tupien Sara ja Tarja Virkkala palvelevat messuvieraita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Eikä siinä kaikki! Sallatunturin Tuvat täyttää 35 vuotta 25.2.2018. Tarja kertoi, että appiukko perusti yrityksen erikoisella tavalla ja ojensi minulle Salla-matkailulehden 2/2017, ote:

”Pidimme palaverin ja totesimme isälle, että huoltsikka ei elätä meitä kaikkia. Isä suutahti, nousi ylös ja ilmoitti, että menee ostamaan tontin tunturista, muistelee Sallatunturin Tupien nykyinen toimitusjohtaja Kyösti Virkkula.”

Yrityksestä ja sen syntyhistoriasta tulee mieleen muoniolaisen Harriniva-matkailuyrityksen tarina. Sallatunturin Tupien toimintaan kuuluu myös latuverkostojen hoito Sallassa ja lähikunnissa. Sallassa on laaja n. 150 km latuverkosto.

Finlandia-hiihdon pääsihteeri Tiina Hernesniemi ja kollegansa Sami Kulmala vinkkaavat uudesta Naisten Finlandiasta! Finlandia-hiihto järjestetään Vierumäen maisemissa 9.-11.2.2018, järjestäjinä Lahden Hiihtoseura ja Hollolan Urheilijat -46. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kiipeilemään! GoExpo Winter -messuilla on mahdollista päästä tutustumaan seinäkiipeilyyn 2 euron hinnalla oppaiden opastamana ja varmistamana sekä itsevarmistavalla radalla.

Elämyksen ja infoa seinäkiipeilystä tarjoaa Tapanlina Erän kiipeilyjaosto, joka harjoittaa toimintaansa Helsingin Kiipeilykeskuksessa Tapanilassa.

Petra Kangas ja Tinja Tarnanen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Yllättävää talviliikuntaan ja -urheiluun sekä erilaisiin konsoli- ja tietokonepeleihin keskittyvässä tapahtumassa oli Suomen Lautapeliseuran osasto. Puheenjohtaja Mauri Sahlberg kertoi, että yhdistyksellä on noin 550 jäsentä ja 15 aktiivista pelikerhoa kaikilla isoimmilla Suomen paikkakunnilla.

Kuka tahansa voi osallistua toimintaan kieleen, uskontoon tai mihinkään muuhunkaan ominaisuuteen katsomatta. Yhdistyksen jäsenmaksu 15 euroa vuodessa on vapaaehtoinen ja sillä saa alennuksia tuotteista. Yleensä pelit pelataan suomeksi ja messuilla on tarjolla tutustumismahdollisuus kahdeksaan erilaiseen lautapeliin sekä tietoa ja opastusta.

Suosittu, palkittu perhepeli Kingdomino. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Iloisella mielellä messuilla olivat myös lasertaistelupeli Megazonen ja arvoitusseikkailu Prison Islandin Joni ja Ringa. Joni kertoi, että hyvää kuuluu. Pääkaupunkiseudulla Helsingin Salmisaaressa ja Vantaan Flamingossa sijaitsevissa kohteissa on nyt pikkujoulusesonki.

Myös KivaaTekemistä.fi on testannut ja kokenut Prison Island -kohteet niin Helsingissä, Vantaalla, Tampereella kuin Jyväskylässä. Prisonissa ratkotaan sellien erilaisia tehtäviä seikkailijatiimin (2-4 hlöä) haluamassa järjestyksessä ja samaa selliä saa yrittää uudestaan.

Megazonin ja Prison Islandin osastolla oli myytävänä erikoistarjouksia esimerkiksi pukinkonttiin!

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Päivän lopuksi vierailin Syötteen Matkailuyhdistyksen osastolla ja perinteikkään Itä-Lapin kohteen Saariselän osastolla. Voi kun pääsisi pitkillä hiihretkillä kuruja myöten kämpältä kämpälle Saariselän keväthangille. Tunnelma on vähintään yhtä hyvä kuin Länsi-Lapissa! 😉

Syötteen Tarja Puutio kertoi, että kohde (Oulusta Kuusamoon) koostuu Iso-Syötteestä, Pikku-Syötteestä ja niiden välissä olevasta kansallispuistosta. Rinteiden profiileja on parannettu, snowparkia parannettu ja Pikku-Syötteen caravan-alue uudistettu.

Emma Ahola, Jarmo Katajamaa, Marika Linne ja Juha Tahvanainen. Jarmo ja Juha kuuluvat Saariselän rinnekeskuksen kesällä 2015 ostaneeseen yrittäjätiimiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Saariselän hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jarmo Katajamaa kertoi uudesta 1,2 km Freestyle Parkista, jossa suunnittelun päävastuu on ollut tytöillä ja naisilla (www). Parkki sijaitsee Kaunispään puolella ja siinä on kaikentasoisille laskijoille haastetta.

Sport Bistro Pilkun läheisyydessä on puolestaan uusi tekniikkaharjoittelualue. Saariselällä on jo ennestään Suomen pisin 1,8 km pulkkamäki!

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana lomakausiarvonnoissamme.