Kivaa Tekemistä selvitti: Suomen ihanimmat majatalot 2016

Julkaistu:

22.04.2016
| Kirjoittanut:

Kuva: Lomamaja Pekonen, Muonio
Kuva: Lomamaja Pekonen, Muonio

Suomessa on majoituskohteita pilvin pimein, mutta mistä löytyvätkään ne ihanimmat? Sellaiset, joissa yöpyjät otetaan lämmöllä vastaan, heidän viihtyvyydestä huolehditaan ja joissa riittää kivaa puuhasteltavaa lapsille ja aikuisille.

Piste iin päällä on kiva ja rauhallinen ympäristö, jota ihmiset arvostavat.

”Hyvä, persoonallinen palvelu, iloa ja joustamista, koiraystävällinen. Kiva sisustus, siisti ja lämminhenkinen. Siinä sitä.” Näin sanoin eräs seuraajistamme kuvasi suosikkimajataloaan.

Kysyimme seuraajiltamme Facebookissa, uutiskirjeessä ja juttujen yhteydessä pitkin kevättä vinkkejä Suomen ihanimmista majataloista ja muista mieleen ja sydämeen jääneistä majoituskohteista.

Kiitos Teille upeista ehdotuksista!

Koostimme ehdotukset tähän artikkeliin. Ehdotusten lisäksi esittelemme KivaaTekemistä.fi -palvelun majapaikka-Tähtikohteitamme. Ne ovat näkyvyysasiakkaitamme, joista useimmissa olemme vierailleet ja hyviksi todenneet.

Entä järjestys? Lähdetään tutkimusmatkalle etelästä, Ahvenanmaan Eckeröstä, ja jatketaan aina Suomi-neidon kainaloon, Lapin Muonioon saakka! 🙂

**

Anderssonin Vieraskoti ja Kotileipomo, Eckerö (Ahvenanmaa)
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Anderssons Gästhem och Bageri on kodikas ja rauhallinen majatalo kauniissa Eckerössä Ahvenanmaalla. Anderssonien aamiainen kotileipomossa leivottuine leipineen ja sämpylöineen sekä ystävällinen isäntäpariskunta tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Se on ihanteellinen majapaikka myös lapsiperheille, sillä majatalo sijaitsee aivan kesällä 2015 avatun Smart Park -teemapuiston vieressä. Lue lisää vierailustamme Anderssoneilla ja Ahvenanmaalla.

Huom. Kohteen uusi nimi on Bergbo Stugor (www)

Anderssonin Vieraskoti. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Anderssonin Vieraskoti. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**

Martan majatalo, Nauvo

”Idyllinen vanha maalaisromanttinen talo ja pihapiiri sekä erikoinen vanha parvisauna. Talossa kauniita erikokoisia huoneita ja ne kuten myös yleiset tilat ovat kauniisti sisustettu vanhoilla huonekaluilla. Henkilökunta ystävällistä ja valmistavat itse hyvää ruokaa vierailleen. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!”

**

Majatalo Box, Sipoo
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Aamiaismajoitusta rauhallisessa Sipoon Boxin maalaismaisemassa. Majataloa ympäröi vehreä Muistojen Puutarha, jota isäntä ja emäntä – ammattipuutarhureita molemmat – ovat rakkaudella hoitaneet. Majatalon kahvilassa on myynnissä valikoima erilaisia luomu-, lähi- ja ekotuotteita.

Majatalo Boxin kotisivut

Majatalo Box, Sipoo
Majatalo Box, Sipoo

Juhlamenot, Sipoo
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Korkealuokkaista majoitusta ympäri vuoden kotoisissa mökeissä ja huoneistoissa keskellä kaunista luontoa Etelä-Sipoossa. Kaikissa mökeissä ja huoneistoissa on täysin varustetut keittiöt, joissa voi itse valmistaa ruokaa. Pihapiirissä on myös maasauna ja palju.

Juhlamenojen ihastuttavat 2 hengen mökit. Kuva: Juhlamenot
Juhlamenojen ihastuttavat 2 hengen mökit. Kuva: Juhlamenot

Seasong, Sipoo
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Mökkimajoitusta kahdeksan hengen saunallisissa mökeissä Sipoon saaristossa. Saarella on myös upea Villa Seasong yritystilaisuuksien ja perhejuhlien järjestämiseen. Saarelta löytyy uimaranta, grillauspaikkoja ja luontopolku, jonka päässä on näköalatorni.

Seasongin kotisivut

Seasong Travels, Sipoo
Seasong Travels, Sipoo

Lue lisää Sipoosta, saaristosta, kansallispuistosta ja ihastuttavista majapaikoista.

**

Taattisten Tila, Merimasku

”Taattisten tila Merimaskussa. Oltiin siellä viime heinäkuussa yksi yö. Aivan ihana maatilamajoituspaikka! Todella lämminhenkinen henkilökunta, ihanan kotoisa tunnelma. Pihapiiristä löytyy kaikki, mitä lapsiperhe keksii kesäpäivänä kaivata. Jopa vapaana liikkuva riippuvatsasika Otto. Yhden yön vierailun aikana ei kaikkea ehtinyt kokea, ensi kesänä uudestaan?”

Majatalo Myötätuuli, Somero

**

Wanha Viinikkala, Pyhämaa (Uusikaupunki)
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Uudenkaupungin Pyhämaassa, Heinäisten kylässä sijaitseva Wanha Viinikkala tarjoaa viihtyisää majoitusta lapsiperheille sekä luonnonläheisyyttä ja maaseudun rauhaa arvostaville matkailijoille. Myös lemmikit ovat tervetulleita. Talon piha-alue on laaja ja siellä on runsaasti tilaa ympärillä. Tulevana kesänä Viinikkalaan on tulossa kesäkahvilatoimintaa. Kahvilasta voi ostaa tilan emännän leipomaa perinneleipää ja muita leivonnaisia. Vanha maatalo on mainio yöpymiskohde myös pyöräilijöille, sillä se sijaitsee 50 kilometrin mittaisen pyöräreitin, Velhoveden kierroksen, varrella.

Kuva: Wanha Viinikkala
Kuva: Wanha Viinikkala

Soukaisten Rustholli, Rauma
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Soukaisten Rustholli on kulttuurihistoriallisesti arvokas entinen ratsutila Soukaisten kylässä Raumalla. Tämä hurmaava majoituskohde sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Rauman keskustasta. Vanhassa päärakennuksessa sijaitsevat huoneet ovat samassa pihanpiirissä maitotilan isäntäperheen kanssa. Tunnelmalliset ja ihanasti sisustetut huoneet nykyaikaisine kylpytiloineen, keittiöineen ja saunoineen houkuttelevat viihtymään pidempäänkin. (majoitustoiminta loppunut 2022)

Kuva: Soukaisten Rustholli, Rauma
Kuva: Soukaisten Rustholli, Rauma

**

B&B Pinus, Mäntyharju

”Ehdotukseni ihanaksi majapaikaksi: B&B Pinus Mäntyharjulla. Vanha remontoitu talo, jossa pari tunnelmallista huonetta. Kesällä myös aittamajoitus. Retrosauna ja mummolamainen aamupala. Symppis.

**

Järvisydän, Rantasalmi

”Järvisydän Rantasalmella. Idyllinen paikka, henkilökunta aivan mahtavaa ja retkiluistelureitit alueella talvella vertaansa vailla.”

**

Sälgrundin luotsiasema, Kaskinen
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Sälgrundin luotsiasema on Sälgrundin majakkasaarella Kaskisten edustalla sijaitseva uniikki majoituskohde. Saarella on mahdollisuus yöpyä vanhalla hirsirakenteisella luotsiasemalla ja kesäkaudella myös aitoissa. Saarelle voi mennä omalla veneellä tai tilata venekyydin. Lue vierailustamme Kaskisissa ja Sälgrundin majakkasaarella.

Sälgrund – VisitKaskinen -kotisivut

Piha-aktiviteetteja Sälgrundin majakkasaarella. Kuvat: KivaaTekemistä.fi
Piha-aktiviteetteja Sälgrundin majakkasaarella. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

**

Rypölän Torppa, Kurikka

”Etsitte kivaa majapaikkaa…? Kannattaisi suunnata silmät Etelä-Pohjanmaalle Kurikkaan. Sieltä löytyy sellainen paikka kuin Rypölän torppa. Rypölän torppa perustuu kaikkeen vanhaan. Alue on rakennettu alusta asti mukailemaan 1600-1700- luvun torpparin pihapiiriä. Palveluita on paljon: Kokousten, illanvieton ja juhlien järjestely. On majoitusta, ensiluokkaista ruokapalvelua, ohjelmanvetoa (mm. crosskart-autoilu, vanhan ajan sepän paja, pärehöyläys, sahalaitos, erilaiset yhteispelit…), sauna sekä maailman parhaaksi palkittu ja kultaisen laatan saanut savusauna! Ehdottomasti hintansa väärtti ja näkemisen arvoinen! Ps. Ympärivuotinen.”

Purola Farm, Saarijärvi

”Purola Farm sijaitsee kauniilla paikalla Saarijärvellä keskellä maaseutua. Pysäköintialueelle ajaessa talonvahti, suloinen kultainennoutaja Jesse, juoksee pihasta tervehtimään. Autoa ei Purolassa saakaan ihan pihaan ajaa, sillä piha-alue on rauhoitettu puuhastelulle. Se on turvallinen ympäristö myös lapsille.

Pihaan kävellessä näkee jo useita aitauksia, joissa talon islanninhevoset laiduntavat. Tallin päässä kiekuu kukko kanalan isäntänä ja maatiaskanat kopsuttelevat maata. Tunnelma on rento ja rauhallinen. Vieraat ovat tervetulleita katselemaan hevosten hoitoa tai mikä vielä mukavampaa, osallistumaan hevosten hoitoon.

Siisti majatalo on rakennettu perheen eli Pipsan ja Franz Wagnerin kodin jatkoksi. Huoneet ovat oikeasti sisustettuja eikä niihin ole tuotu sieltä, täältä ja tuolta haalittuja eriparihuonekaluja. Pellavapyyhkeet ja laudeliinat odottavat sängyllä.

Kun ensimmäisen kerran yövyin Purolassa, minuun teki suurimman vaikutuksen silloisesta huoneestani aukeava maisema; luonnonniitty ja hevoshaka sekä vanha hirsinen saunarakennus järven rannalla. Saunaa pääsevät asiakkaat itse lämmittämään.

Meillä on käynyt niillä kolmella kerralla onni, kun olemme Purolassa olleet; olemme joka kerta saaneet puolihoidon eli nauttia Pipsan ja Franzin valmistaman illallisen muiden majoittujien kanssa. Pöydän ympärillä on ollut mukava keskustella uusien tuttavuuksien kanssa.

Nukkumaan käydessä voi vielä kurkata ikkunasta ulos; hevoset on juuri päästetty rantahakaan yöksi, aurinko siivilöityy koivun lehtien lomitse ja huumaava kesäillan tuoksu toivottaa hyvää yötä. Jos illan kruunasikin sauna ja maisema, aamun kruunaa erittäin runsas aamiainen; haudutettua puuroa, tuoretta leipää ja oman kanalan munia. Täydellistä. Olo on kuin… Lomalla! Siksi Purola.”

Hotelli Merihovi, Kemi

”Hotelli Merihovi Kemissä. Olimme siellä yhden yön viime kesänä koko perheen kera (mukaanlukien koira & kissa). Hotelli oli viihtyisä, aamiainen oli maukas ja erityisesti tykkäsin siitä, että lemmikit toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi ja meidän Leevi-koira sai paljon kehuja osakseen sekä vastaanottovirkailijalta että hotellin siivojalta. Tämmöset pikkujutut jäävät kyllä mieleen!”

**

Lomamaja Pekonen, Muonio
Kivaa Tekemistä -Tähtikohde

Lämminhenkinen ja luonnonläheinen majoituskohde Länsi-Lapin Muoniossa. Hiihtoladuille pääsee talvella ihan mökkien vierestä ja kesällä Lomamaja Pekosen rannasta on helppo lähteä melontaretkelle tai kalastamaan Muonionjoelle. Pekosilta saa tarvittaessa vinkkejä melonta- ja patikkareiteistä. Lue artikkelimme Lomamaja Pekosesta.

Pekosten mökit sijaitsevat rauhallisessa ympäristössä. Kuva: Lomamaja Pekonen
Pekosten mökit sijaitsevat rauhallisessa ympäristössä. Kuva: Lomamaja Pekonen

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.

3 thoughts on “Kivaa Tekemistä selvitti: Suomen ihanimmat majatalot 2016

  1. Sari Särkijärvi Artikkelin kirjoittaja

    Kiitos Tiina kommentistasi! Helsingistä emme valitettavasti saaneet yhtään ehdotusta. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan Helsingin lähellä Sipoossa oleviin majataloihin: Majatalo Box, Juhlamenot ja Sipoon saariston Seasong Travels. 🙂

  2. KP

    Porvoon B&B Ida-Maria on kiva paikka, tekemiset/näkemiset on siinä vanhassa kaupungissa.

  3. Petra Karjalainen

    Hei, meillä on todella kiva B&B Pulsassa – katso vaikka Pulsan aseman Facebook-sivulta tai www. pulsanasema.fi. Tervetuloa!

Kommentointi on suljettu.