Tivoli Sariolan kesäkiertue yllätti laajuudellaan

Julkaistu:

12.04.2016
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tivoli Sariolan tunnelmaa Lahden Launeen tapahtumakentällä 10.4.2016. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Voiko kevät paremmin alkaa kuin 128-vuotiaan Tivoli Sariolan aurinkoisessa avauksessa Lahdessa?

Aurinko paistaa, leskenlehdet kukkivat ja lämpötila keikkuu +10 asteen yläpuolella. Mikäpä sen parempi tapa viettää kevätpäivä perheen kesken kuin päivä tivolissa. Ja tätä päivää oli meidän perheessä odoteltu jo pitkään. Edellispäivänä Aada, 8v, kysyi, pääseekö maailmanpyörään ja saako ottaa omaa rahaa mukaan, että voi ostaa hattaraa. Eetu, 4v, oli mainostanut asiaa päiväkodissa jo viikon verran.

Tivoli Sariolan laitteet näkyivät jo kaukaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tivoli Sariolan laitteet näkyivät jo kaukaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tivoli on merkki kesän alkamisesta

Kirjoitimme Tivoli Sariolan pitkästä historiasta ja Keravan tivolinäyttelystä lokakuussa ja nyt oli hienoa käydä kokemassa tivoli perheen kanssa paikan päällä. Pääsimme kokemaan Tivoli Sariolan kesäkiertueen 2016 aloituksen heti toisena päivänä sunnuntaina 10.4. Lahden Launeen tapahtumakentällä.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Läheiseltä Tapparakadun parkkipaikalta on lyhyt kävelymatka tivolikentälle. Vieressä sijaitsee Launeen uusi perhepuisto leikkitelineineen, skeittiparkeineen ja minigolfeineen.

Näkymä Maailmanpyörästä: Launeen tapahtumakenttä ja uusi perhepuisto. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Näkymä Maailmanpyörästä: Launeen tapahtumakenttä ja uusi perhepuisto. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pitkät perinteet

Tivoli Sariolan kiertueella tekemistä riittää kaiken ikäisille. Erityistä Sariolan Tivolissa on se, että se pitää ainoana tivolina Suomessa kiinni sirkusperinteestään. Pääsimme näkemään Lahdessa niin ilma-akrobatiaa kuin marionettinukketeatteriakin, jotka molemmat ovat maksuttomia ohjelmanumeroita tivolivieraille.

Kaikki tivolilaitteet maailmanpyörää lukuun ottamatta pysäytettiin ilma-akrobatiaesityksen ajaksi. Ilmassa oli huikeaa jännitystä, eikä suotta. Yksipyöräisellä taiteilevan akrobaatin meno vaijerilla n. 10 m korkeudessa ja vieläpä sidotuin silmin sai tivolikansan hipihiljaiseksi.

Tšekkiläinen Kaiserin perhe, kuvassa Viktor, viihdyttää tivolikävijöitä kolmen sukupolven voimin hurjilla ohjelmanumeroillaan. Ilma-akrobatiaesityksiä esitetään päivittäin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tšekkiläinen Kaiserin perhe, kuvassa Viktor, viihdyttää tivolikävijöitä kolmen sukupolven voimin hurjilla ohjelmanumeroillaan. Ilma-akrobatiaesityksiä esitetään päivittäin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Huumaava tivolitunnelma

Omasta mielestäni parasta tivolissa on tunnelma ja se kun näkee lasten nauttivan. Kivan kokemuksen tivolipäivästä teki myös Sarioloiden ja muun tivolihenkilökunnan iloisuus ja ystävällisyys. Suuri plussa tulee myös siitä, että tivolialue on savuton. Tupakointialue on erikseen.

Tinna Oikarinen hoitaa mm. lipunmyyntiä ja viestintää. Ville Sariola on kasvamassa tivolinjohtajaksi isänsä jalanjäljissä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tinna Oikarinen hoitaa mm. lipunmyyntiä ja viestintää. Ville Sariola on kasvamassa tivolinjohtajaksi isänsä jalanjäljissä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Aada pääsi maailmanpyörään kuten oli toivonut, ja sai syödä päivän päätteeksi strösselisoftiksen. Jätimme herkuttelun tarkoituksella loppuun, ettei pahoinvointi olisi yllättänyt kesken tivolipäivän.

Myös Eetu odotti tivolia kovasti ja pääsikin heti alkumetreillä viime kesänä hankittuun uutuuslaitteeseen Disney Huviretki -autorataan, joka kulki kiskoilla. Se oli Eetun mielestä päivän paras kokemus, jolle ei vetänyt vertoja edes perinteinen Autorata yhdessä iskän kanssa.

Henrin ehdottomia suosikkeja olivat Sariola Tower sekä yhdessä Aadan kanssa koettu Tropical Trip. Molemmissa sai hyvät kiksit, hymy ja jännitys olivat herkässä. Aadaa Tropical Trip jännitti aluksi, mutta lopuksi jo nauratti. Eikä tullut paha olo. Laitteessa saa istua pää ylöspäin ja se pyörittää kyydissäolijoita niin, että katse on koko ajan samaan suuntaan. Melkoisia trooppisia kaaria yläilmoissa!

Tropical Trip. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tropical Trip. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sariola Tower puolestaan pudottaa kyydissä olijat parinkymmenen metrin korkeudesta vapaapudotukseen, mutta vauhti hiljenee onneksi ennen maata! Kumpi oli hurjempi? Henrin mielestä ehkä Tower.

Jos kärsii pahoinvoinnista huvilaitteissa, Sariolan tivoliperheeseen kuuluva Ville Sariola suositteli jättämään Merirosvolaivan väliin. Hän kertoi Tropical Tripin olevan juuri Aadan ikäisten suosikki.

Sariola Tower. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sariola Tower. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Monta kivaa kaiken kaikkiaan 21 laitteesta jäi kokematta. Laitteista lisää Sariolan kotisivuilla. Niistä jää jännitettävää seuraavaan kertaan! Lapset tykkäsivät myös siitä, kun pääsivät halaamaan ympäri tivolia vaeltelevaa Lastenklinikoiden Kummien Teemu-Nallea.

Tivoli Sariola tekee yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummien kanssa järjestäen Kummit-tapahtumapäiviä, jolloin voit törmätä niin Teemu-Nalleen kuin kummeihinkin. Tivoli Sariola lahjoittaa jokaisesta Kummit-kiertueen aikana myydystä päivärannekkeesta 10 senttiä suoraan lastenklinikoiden viihtyvyyteen ja myös vierailee lastenlaitteen kanssa lastenklinikoilla.

Uutta Tivoli Sariolassa!

Uutena pelinä tivoliin on tulossa tänä kesänä Merirosvoteemainen pehmopallopeli. Kiertueen loppupuolella tivoli saa uuden koko perheen laitteen.

Tivoli Sariola lukuina

 • Laitteita 21
 • Pelejä 6
 • Työntekijöitä 50
 • Paikkakuntia 14
 • Huvittelupäiviä 126
 • Muuttokilometrejä 2605
 • Rakennus- ja purkupäiviä 61
 • Kuljetusyksiköitä 50
 • Kesäkoteja 36
 • Tivolivuosia 128!

Tivoli Sariolan kiertueaikataulu 2016

 • 9.-18.4. Lahti (Laune)
 • 22.4.-8.5. Turku (Kupittaa)
 • 13.-23.5. Kuopio (Kuopionlahdenkenttä)
 • 26.-29.5. Kajaani (Vimpelinlaakso)
 • 1.-7.6. Iisalmi (Luuniemen juhlakenttä)
 • 11.-26.6. Joensuu (Laululava)
 • 1.7.-7.8. Tuuri (Tuurin Kyläkauppa)
 • 13.-14.8. Helsinki International Airshow (Malmin
  lentokenttä)
 • 18.-21.8. Hyvinkää (Kauppatori)
 • 25.-29.8. Kirkkonummi (Jäähallin P-alue)
 • 1.-4.9. Lohja (Rantapuisto)
 • 8.-11.9. Tapanila (Kurranummen puistokenttä)
 • 21.-23.9. Tammisaaren syysmarkkinat
 • 29.9.-1.10. Salon syysmarkkinat

Tivoli Sariolan kotisivut
Tivoli-info ja hinnasto

Tivoli Sariolan uusilla kotisivuilla on mahdollisuus nähdä, mitkä laitteet ja pelit tulevat millekin paikkakunnalle.

Tivoli Sariola on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde. Lue artikkelimme syksyn tivolinäyttelystä tästä.

Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo
Kuvat: Sari Särkijärvi
Jos haluat päästä Tähtikohteeksi ja teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.