Pellavaenkeli houkuttaa Somerolla – soitimme Raunille

Julkaistu:

15.06.2023
| Kirjoittanut:

Herkut, kauniit pellavaiset ponchot, mekot ja huivit sekä sisustuspuoli ja valoisuus. 💟 Sitä on Pellavaenkeli Someron Joensuuntiellä. Kuvat: Pellavaenkeli

Vuosi on kulunut, kun vierailin Somerolla Sisustus- ja lahjapuoti Pellavaenkelissä. Nyt kesällä 2023 Rauni vinkkaa Somerosta ja kertoo tuoreet kuulumiset. Luvassa on suurpetojen näyttely!

Kuten jutussa vuosi sitten kerroimme, Rauni Nousiainen perusti liikkeensä marraskuussa 2020 perinteisen Pellavakeskuksen tiloihin, joka lopetti toimintansa korona-aikana.

Mitä sinulle kuuluu nyt?

Kun asiakkaita käy paljon, saa virtaa kun saa palvella heitä. On terapiaa, kun pääsee tänne. Talvella on ollut välillä hiljaisempaa, mutta myynti on kuitenkin parempaan päin verrattuna alkuvuoteen 2022.

Rauni on tarkka valikoimastaan ja haluaa tarjota laadukkaita kotimaisia tuotteita. Tulevaisuudessa hän tulee harkitsemaan myös EU-tuotteita, jotta hintataso säilyy kohtuullisena. Kotimaisuus on kantava teema nyt. Herkkupuoli on on suosittu, esimerkkeinä pellavarouhe, pellavaöljy, lakritsi ja makeiset sekä erilaiset mausteet, esimerkkinä Luonnonoikun (Katja Jokela) tuotteet kuten kuivattu karpalo, kaakaokarpalo ja maustetut taatelit. 😋

Tyylikkäitä korviksia, sisustustauluja ja makramee-amppeleita. Kuvat: Pellavaenkeli

Vanhan makasiinin ajan patinoimat laudat sopivat Pellavaenkelin omaan sisustukseen. Pellavaenkelillä on useita tavarantoimittajia ja yhteistyökumppaneita. Esimerkiksi pellava-asusteet edellä ovat vaajakoskelaisen Heli Turusen eli Helvien käsialaa.

Jo nyt on liikkeessä on esimakua tulevasta valokuvanäyttelystä, pari makupalaa. Rauni kertoo Suurpetojen poluilla -näyttelystä, joka on virallisesti esillä 21.6.-5.8.2023. Esillä on viestintäammattilaisen, luontokuvaajan ja arabikulttuurin asiantuntijan Päivi Arvosen otoksia luonnon helmasta.

Arvonen on maailmaa nähnyt Afrikkaa myöten. Suomessa hän kuvaa niin karhuja, susia kuin ahmoja sekä järjestää karhusafareita. Hänellä oli viime kesänä Aavikon valoa ja menneisyyden jälkiä Egyptin aavikolta ja Saharan kalliotaiteesta -näyttely Härkälän kartanossa, joka sekin sijaitsee Somerolla!

Suurpetojen poluilla – karhu, susi ja ahma erämaaluonnossa on esillä Pellavaenkelin näyttelytilassa ma-la 21.6.-5.8.2023. 🐻 Kuva ja esite: Pellavaenkeli ja Päivi Arvonen

Maalaushetkiä ja tekemistä Somerolla

Rauni kertoo, että suunnitelmissa on Hyvän mielen maalaushetkiä taiteilija Tarja Lahden kanssa sekä kesällä että tulevana syksynä.

Tarja tuo tarvikkeet ja aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Kyseessä on pari tuntia rentoa yhdessäoloa. – Rauni

Ensimmäinen Hyvän mielen maalaushetki on luvassa Pellavaenkelissä juhannuksen jälkeen. Se on jo loppuunmyyty. Seuraava on luvassa syksyllä, lisätietoa Pellavaenkelin Facebookissa. Tarjan enkelitaidetta, enkelikortteja ja korvakoruja on myynnissä Pellavaenkelissä.

Kaunista, hempeää niin lapsille kuin aikuisille. Someroa unohtamatta! Kuvat: Pellavaenkeli

🔸🔸

MAINOS – HOKSAA JUTTUMME, TÄHTIKOHTEET JA KESÄKOHTEET! 😎✨

Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälä sijaitsee Kurikan Jalasjärvellä 3-tien lähettyvillä. Uudenkaupungin vetonaula on Kaupunginlahti ravintoloineen, tapahtumineen ja vierassatamineen. Kuvat: Jokipiin Pellava ja Visit uusikaupunki

🔸🔸

Rauni on ilahtunut ryhmistä, joita hänen liikkeeseensä on tuonut muun muassa Hovilan kartanon emäntä Arja Torkkomäki. Kartano on perustettu jo vuonna 1611.

Someron tekemistä ja tapahtumia lisää löytyy kaupungin matkailusivuilta VisitSomero.fi. Rauni vinkkaa Rauli Baddingin kioskista ja Somerniemen torista. Kioski on saanut nimensä edesmenneestä laulajalegendasta Rauli ”Badding” Somerjoesta (1947-1987).

Alkuperäinen kioski on laulajan lapsuuden aikainen ja sijaitsee hänen lapsuudenkotinsa lähellä.

Kioskin FB-sivuilta löytyy niin osoite (Helsingintie 920) kuin aukiolo. Kioski ja varsinkin sen alkuperäisversio on pienen pieni, mutta Somerniemen tori kokoaa parhaimmillaan pari tuhatta kävijää keskelle Varsinais-Suomen maalaisidylliä. Tietoa torista ja aukiolosta löytyy tästä.

Rauni toivottaa rauhalliseen ja avaraan puotiinsa tervetulleiksi niin matkailijat kuin paikalliset. Juhannuksen jälkeen avautuu vohvelikahvila. 🧇 Kuva: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Sisustus- ja lahjapuoti PellavaenkeliFB-sivut
Joensuuntie 49
31400 Somero

Pellavaenkelin aukiolo kesä-heinäkuussa 2023: Ma-pe 10-17, la 10-14. Ks. tarkemmin FB

🔸 Pellavaenkeli p. 050 475 3028
🔸 asiakaspalvelu(a)pellavaenkeli.fi

Pellavaenkeli tarjoaa elämyksiä saunaan ja kylpyyn. 🫧 Kuvat: Pellavaenkeli
Somero on peltoja, metsää ja kumpereita. Someronjoki halkoo keskustaa. Tanssilavat, kartanot ja Baddingin kioski ovat osa Someroa. Kuvat: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

Sisustus- ja lahjapuoti Pellevaenkeli on KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.